”Nu är enda lösningen att bevilja uppehållstillstånd”

INVANDRING. Den enda praktiskt hållbara lösningen är att bevilja uppehållstillstånd för afghanska flyktingar i Sverige. Det skriver den tidigare FN-ambassadören och socialdemokratiske ministern Pierre Schori ihop med flera andra i ett debattinlägg i Aftonbladet.

Tre socialistiska drömmare, Palme, Schori och Castro.

De menar att det är verklighetsfrånvänt att tro att läget i Afghanistan ska förbättras inom överskådlig tid. Det stopp mot utvisningar som införts upprätthåller enligt debattörerna utanförskapet. I stället borde dessa människor få sitt människovärde och sin livslängtan åter, skriver de.

”Det är dags att ge Sverige möjlighet att använda den eftertraktade arbetskraft som har utbildats här och samtidigt stå upp för humaniteten.”

-Pettersson undrar vad Schori och de andra vänsterblivna menar med ”den eftertraktade arbetskraft”? Är det de 127 av 6120 gymnasieafghaner som klarade kraven? Eller analfabeterna och getherdarna?

Finns det några utbildade afghaner i Sverige så gör de mer nytta hemma.

Pierre Schori (S) lever i det förflutna, och drömmer fortfarande den socialistiska revolutionsdrömmen som sossarna hyllat i Kuba, Zimbabwe, Tanzania, Vietnam och på flera platser.

Afghanerna borde åka hem och bygga sitt eget land i stället för att riva vårt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “”Nu är enda lösningen att bevilja uppehållstillstånd”

 1. nej dom skall ut visas varför skulle man inte förhindra dessa indevider för att skjuta folk i Sverige. att ha dom kvar i innebär en fara och ett hot mot den civilbefolkningen som finns kvar.

  11
 2. Dom enda som eftertraktar dessa Afghaner är väl i så fall Batikhäxorna,
  men dom ingår väl inte i arbetsstatistiken, för om endast 127 av över 6000
  fått ett arbete är dom nog inte särskilt eftertraktade, men det finns enormt
  med arbete att genomföra i Afghanistan.

  17
 3. Janne!
  Om någon fått ett avvisningsbeslut men stannar då är denne kriminell.
  Du som i vad du tror är godhet skänker dem pengar är i princip lika kriminell.
  Vi har rätten att bestämma över dessa främlingar i och med att vi är Sverige.
  Att de kriminella nu äger stora delar av vårt land är just för sådana tanklösa personer som du Janne.

  25
 4. De enda afghanerna som inte kommer att få ubbehållstillstånd är de som fungerade som tolkar etc åt svenskarna i Afghanistan, troligtvis pga att de bevisligen har fel värdegrund

  20
 5. Vad håller de på med? Är de gamla socialdemokraterna mentalt rubbade? De får göra egna privata insatser och hjälpa bäst de vill men riv inte ned landet på medborgarnas bekostnad. Ingen har rätt att bestämma att utländska människor ska ha obegränsade tillgångar till svenskarnas gemensamma resurser i samhället. Jag kan inte förstå att det är lagligt. Ännu mindre lagligt om de utländska människorna ljuger om sin bakgrund och/eller begår grova brott. Myndigheterna har gjort fel genom att inte stänga gränserna. Det skulle absolut ha gjorts pga. pandemihotet. Myndigheterna begår förmodligen grova brott mot Sverige och det borde upphöra och granskas.

  30
 6. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Sossarnas ”tänkare” Daniel Suhonen som försöker hitta någon form av väg för de röda att vandra, har alltså fortfarande Palmes mosskommunist Schori springande i korridorerna, snacka om mission impossible. Räddningen för sossarna är islamistiska partiet Nyans, senast 2030 tror jag att vi har partiet S-Nyans på banan, ivrigt påhejade av Svenska kyrkan. Sicket gäng vi får tampas med..

  73
  • Optimist. 2030 har ni ingen kristen kyrka men däremot ett Nyans utan S. Jag är så gammal så jag slipper vara med. Må lyckan vara med eder.

   57
 7. Alla länder går dock inte svenska sossarnas väg. Kan nu ikväll se på ”rt.com” hur attackplan, helikoptrar, pansarfordon och förband ur elitstyrkan Spetznas från Ryssland tränar vid afganska gränsen mot Uzbekistan och Tadjikistan tillsammans med dessa länders gränstrupper – i avsikt att förhindra att talibaner och terrorister tar sig över gränsen. Vid ceremonier där syntes flaggor från dessa tre samverkande länder, dock ingen hbtq-flagga.

  62
 8. De personer i Afghanistan som är verkligt utsatta. De som arbetat åt Försvarsmakten och rimligen behöver skydd, de vägras uppehållstillstånd medan de som korsat dussinet säkra länder men saknar asylgrund välkomnas.

  Så käften på dig Schori, ditt parti har inte längre något förtroende i denna sak. Eller någon annan sak för den delen.

  74
  • Ungefär hälften men de är medborgare i Afghanistan.

   I Sverige bor c:a 70.000 afghanerna, de flesta vapenföra unga män.

   De från början c:a 9000 så kallade gymnasieafghanerna såg ut så här:

   0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.

   97 procent är afghanska medborgare

   0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.

   99,4 procent är män.

   49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.

   2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.

   78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.

   52 st av de c:a 9000 är kvinnor.

   55
   • Har man följt politruken Pierre Schori,s karriär vet man att här har vi en goddagspilt med Che Guevara komplex .
    En fullständigt verklighetsfrämmande individ som aldrig gjort något vettigt .
    Han har förmodligen fortfarande skattefinansierad ersättning från sossarna .

    37
 9. Pierre schori lever han ?
  Han måste leva i gamla testamentet iallafall.
  Hur kan han få skriva i tidningar ? Jo möjligen sosse pravda.
  Sossarna verkar försöka damma av alla gamla företrädare för att överleva ett år till.
  Snart står väl Palmes gravsten på talarstolen, men det är kört nu sossegubbar.
  Det är sverigedemokraternas tid som kommer äntligen, för att röja upp efter sossarna.

  79
 10. Den där vidrige polaren till Castro och Mugabe bör bara hålla trutem. Hade han levat på 40 talet hade han varit kompis med både Hitler och Stalin.

  80

Kommentera