Stäng

Gå med i Svenska kyrkan före 13 augusti så får du rösta i kyrkovalet

SVENSKA KYRKAN. Gillar du inte utvecklingen och vänstervridningen i Svenska kyrkan och har gått ur i protest. Gå med i kyrkan innan 13 augusti så kan du vara med och påverka. Kyrkovalet är söndagen den 19 september. Du kan då rösta i den vallokal som står på ditt röstkort, eller så kan du förtidsrösta i vilken lokal som helst från och med den 6 september.

Kyrkovalet skiljer sig lite från riksdagsvalet i och med att inte alla svenska medborgare har rösträtt.

För att rösta måste du:

 • Ha fyllt 16 år på valdagen
 • Vara medlem i Svenska kyrkan senast den 13 augusti
 • Du kan sedan gå ur så kostar det ingen avgift

Alternativ för Sverige…

Medborgerlig samling…

Sverigedemokraterna om Svenska kyrkan…

SD:s film om kyrkovalet från 2017

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Gå med i Svenska kyrkan före 13 augusti så får du rösta i kyrkovalet

 1. Även om detta ”bara” gäller Kyrkovalet.
  Se detta som ett ypperligt tillfälle att ge en första riktig käftsmäll!
  En signal till inte bara kyrkan utan hela vårt samhälle, att det är nog nu!

 2. Islam är inte en Religion utan en Politisk ideologi.
  En Muslim får enligt Koranen inte ens befinna sig i ett land/område som inte är Islamiskt. Enda undantaget är… för att Islamifiera landet.

  Vad väljer du? Rösta på det parti som försvarar vårt land & inte kastar bak oss till
  500-talet.

  Här är direkt länk till blankett & anmälan om Inträde i Svenska Kyrkan.
  https://www.svenskakyrkan.se/medlem/bli-medlem

 3. Även om jag ville tror jag inte att jag skulle bli insläppt. Och det har inget med min själ att göra utan att jag redan i min ungdom tog avstånd ifrån Svenska kyrkan. Jag är inte konfirmerad vilket jag tror är ett villkor. I alla fall vet jag att det var ett krav för typ 10 år sedan.

  1
  2
   1. Det har gått några år men jag kände en person som hade gått ur och ville gå med igen som var tvungen att ta kontakt med landsarkivet för att få ut en handling för det. Jag är nästan säker att det var konfirmationsintyg men det skulle även ha varit dopbevis. Det har som sagt gått några år.

   2. Vem som helst kan bli medlem i Svenska Kyrkan. För att konfirmeras måste man vara medlem i kyrkan och dessutom måste man vara döpt innan konfirmationen. Vad gäller en kyrklig vigsel måste minst en av kontrahenterna vara medlem. För att få hålla en begravningsakt i en kyrka eller annan kristnad lokal måste den döde vara medlem i kyrkan.

    Av egen erfarenhet vet jag vem som helst får förrätta en borgerlig begravning. Utom den som är präst.

    ”men jag kände en person som” är en andrahandsuppgift. Som inte stämmer. Konfirmationshandlingar är inte arkivpliktiga och ett ’konfirmationsintyg’ från landsarkivet låter skumt.

    Skatteverket har hand om registrering av födda, döda och vigda. Kyrkan har hand om dop och konfirmation. Vigselrätten är delegerad till bland annat präster, andra religiösa ledare samt en del politiker och tjänstemän.

    Observera att en präst förvandlas till statstjänsteman under ett par minuter under vigselakten. Lika länge som en borgerlig vigsel varar. Den korta varianten.

    Sedan är det Svenska Kyrkan som ser till att vi kommer i jorden. Utom i Tranås och Stockholm. Där är det kommunen som sköter ruljangsen. En av Stockholms stora begravningsplatser ligger för övrigt i Solna kommun (!).

    Sedan kyrkan skildes från staten får Svenska Kyrkan endast föra register över sina medlemmar. Dop men inga födslar. Bara kyrkliga vigslar. Inga döda förutom för sina egna medlemmar. Kyrkogårdsförvaltningen får givetvis bok över döda och begravda. Inga av kyrkans handlingar är arkivpliktiga. Vigslar måste rapporteras in till Skatteverket.

    Jag kan tycka att det är fel att icke medlemmar inte har full tillgång till våra kyrkobyggnader. Det är vårt gemensamma kulturarv. Sedan skilsmässan kan Svenska Kyrkan bete sig lite hur som helst.

    Staten sköter uppbörden av ’kyrkoavgiften’ inte bara för Svenska Kyrkan utan också för ett antal andra samfund, Indrivningen sker alltså på allas vår bekostnad. Det tycker inte jag är rätt.

    Det har varit på förslag att vigselrätten skulle tas bort. Då skulle de giftassugna kunna registrera sig hos tingsrätten och sedan hålla bröllop bäst de vill. Jag tror det skulle vara bra för till exempel muslimer. Jag tror att imamer har vigselrätt och det känns inte bra. Om jag minns rätt så motsatte sig Svenska Kyrkan en sådan förändring.

    Det här blev en hel uppsats.

    10
 4. Man kan tycka vad man vill om styret för kyrkan, men tänk på att kyrkorna
  är en enorm kulturskatt, som inte ska förstöras av vänstervridna typer!

  19
 5. Beträffande Helena Edlunds behandling från Svenska Kyrkans ledning, det är
  samma ynkliga ledning som vare sig beklagar eller tar avstånd när kristna
  mördas av Muslimer, hundratals kristna har mördats utan att kyrkan sagt ett pip.

  Så gå in på Swebbtv sommarprogram. H.E är värd att lyssna till, liksom övriga
  sommarpratare, dom är vida överlägsna SVT s program

  Är det verkligen sådana som vi vill ha i kyrkans styre, nej börja med att rösta
  bort kommunisterna i kyrkovalet, fortsätt sen om ett år att rösta bort en annan
  skadlig ledning!

  18
  1. Fel av mig. 1968 var det jag stegade bort till pastorsexpeditionen. Till kyrkoherdens stora besvikelse. Han hade lovat att bekosta mina teologiska studier.

   4
   2
 6. Nog för att jag kommer att rösta, men den svenska kyrkan är dömd till undergång då den självförvållat ruttnar uppifrån pga. muslimkramaren och ärkenötet Antje Jackelén.

  37
 7. Håller med f.d. riksdagsledamoten från Kalmar; Thoralf Alfsson, som på sin blogg skriver följande: ”Har nu lyssnat på Helena Edlund och hennes Sommar, ett program som är mycket insiktsfullt och tänkvärt. Värt att lyssna till, gör det en kväll i lugn och ro i favoritfåtöljen.”

  I programmet berättar prästen Helena Edlund, om hur hon blev föraktad och förkastad av den Svenska Kyrka som hon älskade, anklagad för att hetsa mot islam, förlorade jobbet och blev uppsagd från prästgården, – uppsägningen satt uppnålad med ett häftstift på ytterdörren! Helena Edlund, citat; ”samtidigt som vissa av mina kollegor inte hade något som helst problem med att välkomna och förlåta mördare, våldtäktsmän och terrorister, så tog man avstånd från mig, jag var ondast av de onda, smutsig, för mig fanns ingen plats”.

  ”Sommar i Swebbtv med Helena Edlund”:
  https://swebbtv.se/w/e8ce1ad4-0193-44a6-90d6-386126dec25f

  :
  Helena Edlund uppmanar i DGS-TV att rösta i kyrkoval, citat: ”det är jätteviktigt att folk går och röstar, särskilt dom som är missnöjda, sitter vi hemma och gnäller kommer vi inte att kunna förändra någonting” (…25 min. in i programmet)

  ”Kan Svenska Kyrkan reformeras”
  https://youtu.be/whFdRQUsuFI

  16
 8. Svenska kyrkan har inte brytt sig att en miljon medlemmar lämnat det sista decenniet, de har räknat med det. Vänstervridningen och politiseringen som KG Hammar startade och fortsatt ännu värre med Antje Jackelén kan fortgå obekymrat om inte svenska folket kommer tillbaka och röstar. Lämna inte Walk over åt vänsterextremisterna utan gå och rösta, vårt gemensamma kulturarv är värt ett bättre öde än så här. Det absolut bästa programmet för att ställa allt till rätta igen har Alternativ för Sverige, in och läs deras valmanifest.

  23
 9. Nepp, gick ur kyrkan av både ideologiska och ekonomiska skäl. Inte fan jag går med för att rösta när hela skiten är ett woke-fäste som snarare borde jämnas med marken.

  15
  1
  1. Röstar man inte så ska man inte bli förvånad att det blir som det har blivit.

   Senast var det 19 procent som röstade så det behövs inte mycket för en förändring.

   När det gäller det ekonomiska så kan man gå med, rösta och sedan gå ur utan att det kostar något.

   20
   1. Gäller att välja sina strider. Kyrkans ledare har sedan jag fick rösträtt varit obehagligt vänsterextrema. Låt skiten självdö och lägg krutet på viktigare saker.

   2. Tycker man inte de enorma tillgångar Svenska Kyrkan kontrollerar i form av kontanter, aktier, fastigheter, jord och skogsmark är viktiga och som jag menar tillhör Svenska folket så kan man lämna ”skiten” till de vänsterextrema.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: