Stäng

Nya raketer mot Israel som är beredda på krig

MELLANÖSTERN. Konflikten mellan terrorklassade Hizbollah i Libanon och Israel har trappats upp under den gångna veckan. På fredagen sköt den Iranstödda shiarörelsen minst tio raketer över den israeliska gränsen.

Israel Air Force F-35i Bild IDF

Det flesta raketer har stoppats av luftvärnssystem Järnkupolen och militär har besvarat attacken med artilleribeskjutning och flyganfall. Den israeliska armén säger att de är redo att göra vad som krävs för att ”stoppa dessa terrordåd”.

– Vi vill inte att detta ska eskalera till ett fullskaligt krig, men vi är naturligtvis väldigt förberedda på det, säger Amnon Shefler, talesperson för armén.

Tidigare i veckan avfyrades raketer från Libanon, vilket ledde till att Israel svarade med artilleribeskjutning och flygangrepp.

-Pettersson undrar hur Libanon ska kunna bli av med Hizbollah som är en stat i staten med radikala islamister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Terrorklassade Hizbollah

9 reaktioner på “Nya raketer mot Israel som är beredda på krig

 1. Och i bakgrunden är det som de flesta attackerna mot Israel….Iran som ligger bakom terrorn.
  Om på Gaza-remsan eller från Libanon,är det Iranska raketer som avfyras.Denna extrema Islamstat måste utrotas, innan de lyckats framställa Atom-vapen.Drygt 80 miljoner f.d. Perser,hålles som gisslan av dessa Mullor.

  22
  1
 2. Taktiken är densamma från Hizbollah mot Israel, som sektens agerande mot oss ständiga nålstick.
  Skillnaden är att Israel ger igen med samma mynt fast robustare, medan Sverige svarar med några rader om att det är oacceptabelt och lindriga straff för de få som råkar dömas.

  29
  2
  1. Tony undrar om dom är födda idioter?
   Svar: inte omöjligt eftersom:
   ”Arabvärlden har bland de högsta nivåerna av kusinäktenskap, och konsekvenserna av ingifte mellan kusiner har ofta en allvarlig påverkan på avkommans intelligens, förstånd, hälsa och på deras omgivningar. Ett stort antal inavlade muslimer är födda av föräldrar som själva är inavlade – vilket ökar riskerna enormt för negativa psykiska och fysiska konsekvenser”.

   Referens: den danske psykologen Nicolai Sennels:
   http://spydet.blogspot.com/2010/11/muslimsk-inavel_27.html

   Camilla Starck, överläkare som föreläser om hedersförtryck:
   ”Det är orimligt att inte informera om riskerna med kusingifte. En väsentlig andel av befolkningen har dessutom ursprung i länder där kusingifte är vanligt. Därför kan man tycka att information om riskerna med kusinäktenskap borde utgöra en självklar folkhälsofrämjande och samhällsnyttig insats. I nuläget lyser dock sådana rekommendationer med sin frånvaro från myndigheternas sida.”

   https://www.sjukhuslakaren.se/kronika/det-ar-orimligt-att-inte-informera-om-riskerna-med-kusingifte/

   14
 3. Och våra skattepengar möjliggör detta .
  Med sossarnas goda minne .
  Om vi drar ner polisens anslag med 500 miljoner , kan vi skicka mer till terroristerna .
  Blir väl 20–25 raketer till , typ.

  29
  1
 4. Dom måste bara kriga hela tiden. Det är ta mig fan det enda dom kan. Dom vill inte ha fred

  39
  1
 5. Ovanligt tyst i SVT och SR om detta. De väntar väl på att de första byarna som stödjer Hizbollah ska bli bombade innan de går ut med nyheten att Israel bombar kvinnor och barn i södra Libanon och deras libanesiske favoritpolis får öppet stå och fördöma Israels handlade oemotsagd i SVT.

  45
  1
  1. Ställningstagandet och narrativet är glasklart för regeringsmedia.

   För oss andra som tänker själva är det bara märkligt.

   Ta varje chans ni får till att omvända de sovande kosta vad det kosta vill för vi måste få bort den här regeringen och därefter alla myndighetsaktivister om vi ska ha en chans att vända skeppet från dess kurs mot klipporna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: