Stäng

Varför kopplas SD ihop med ett tidigare tyskt socialistparti!

INSÄNDARE. På temat märkligheter så är det ju inte utan att man undrar hur det kommer sig att nazister och nazismen alltid påstås tillhöra den ”högerextrema” falangen i vårt samhälle? Sanningen är ju faktiskt att Adolf Hitlers parti i dåtidens Tyskland gick under namnet N.S.D.A.P! Det vill säga- Nationalsozialistische deutsche arbeiterpartei!
Vilket översatt till svenska blir ”Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet”!

Jude-pass. Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.

Hur kan ett parti som benämner sig som ”Socialistiskt” ses och benämnas som ett ”högerparti”?
Med andra ord varför förknippas Hitler och nazismen med ”extremhögern” när partiet bevisligen benämndes och utropades som ett socialistiskt parti?

Det är inte utan att man undrar var i historiebeskrivningen det blev fel?
Vidare, hur ska man kunna förklara för Löfven och svensk media att nazismen egentligen är företrädare för vänstern och socialismen och har mer med dem än SD att göra!?

Den som tänker till lite borde även inse att som PK-media nu varna för att nationalismen breder ut sig i det forna Östeuropa är aningen bakvänt!
Nationalismen bygger främst på att värna om det egna landet och folket, imperialismen däremot handlar om att precis som Islam underkuva främmande länder och folk!
Så varför ses då nationalismen som ett problem?
Den som ser ett problem med nationalismen måste då även se ett problem med människor som främst värnar om den egna familjen!

Johnny Hornbrink, SD

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Varför kopplas SD ihop med ett tidigare tyskt socialistparti!

 1. Anledningen till varför SD tituleras som högerextremt och ”nazistiskt” är på grund av att står du på golvet på den politiska ideologins skala så är allt till höger om din position som sosse eller kommunistiskt högerextremt eftersom det är till höger om dig och du har taskigt djupseende.

  Rent ideologiskt ligger nationalsocialismen mellan socialdemokratin och vänsterliberalerna/ fascisterna på ideologiska skalan. Fast den ligger inom socialismens ideologiska ramar vilket man märker om man tittar på vilka ideologiska pelare nationalsocialismen står på.

  Nationalsocialismen erkändes som en del av socialismen av både Sovjet och de socialistiska partierna i Norden under 20 och 30-talet, speciellt under samarbetet mellan Tredje Riket och Sovjet på 30-talet och sågs så ända fram till 1942/43 i Norden.
  Det var Sovjetunionens propaganda efter 1941 som föste över nazisterna från den socialistiska till den fascistiska sidan när de skulle motivera sina soldater att slåss eftersom fascisterna är svurna fiender till kommunisterna (har alltid varit och är fortfarande – se Lööfs inställning till V) precis som de är svurna fiender till de konservativa.
  Detta eftersom Sovjet spenderat de senaste 15 åren vid det laget (1941) att propagera för att de skulle slå till mot fascisterna och den fascistiska muren i Europa. De kunde ju inte gärna säga att nazisterna var socialister och deras ideologiska bröder. Nej, som i alla sekteristiska konflikter är våldet brutalare och blodigare än i andra konflikter eftersom båda sidorna egentligen tycker samma sak måste olikheterna förstärkas och lögnerna bli tydligare.

  Eftersom Sovjet vann den kampen kom stämpeln att kvarstå att nazister är fascister, vilket var bekvämt för alla socialistiska partier i Europa efter kriget. De var helt oskyldiga, deras ideologi hade inget med kriget att göra, de var ett offer men de hade vunnit. Slutet gott allting gott.
  Vilket är en lögn då kriget i öst var en enda stor intern uppgörelse inom socialismen om vilken ideologisk inriktning socialismen skulle ta. Den internationalsocialiska eller nationalsocialistiska.
  Det ironiska är att det var den nationalsocialistiska som vann i slutändan eftersom Sovjet under 1941/ 42 omorganiserade sin krigsmakt och politiska inriktning från att vara bolsjevitisk marxism till att bli nationalsocialistisk. Vilket de behöll fram till 1990 och vi fortfarande ser i t.ex. Vitryssland. Enda skillnaden var att de döpte om den till kommunism.
  Vi kan även se det i Folkrepubliken Kina där de anammat den nationalsocialistiska idén om blandad marknadsekonomi som tillåter privatägande så länge företagen är lojala mot Partiet och gör vad Partiet vill och säger. Ganska exakt vad Partiet gjorde i Tredje Riket också.

 2. Det finns inga ideologier som ligger så nära varandra som kommunisterna och nazisterna. En stark ledare som sitter på obestämd tid, staten äger det mesta i landet, fängslar och dödar oliktänkare. Ja listan kan göras lång med alla likheter.
  Undrar vad det finns för olikheter? Inga?

  11
  1. Du menar bortsett från sossarnas, miljöpartiets, feministernas, hbtq;arnas, antifascisternas ideologier?
   Eller så summerar vi det till att säga vilken ideologi det är; socialism. Enklare än att försöka räkna upp alla sekterna som grundar sig på den.

 3. Påfallande många i kommentarsfälten här som går i vänsterns fälla och använder termen nazism. Rätta sättet är:
  * Använd konsekvent termen *nationalsocialism* istf nazism.
  * Tala konsekvent om det *nationalsocialistiska arbetarpartiet* istf nazistpartiet.

  13
  3
  1. Ja och nej. Fascismen skiljer sig markant från socialismen på flera punkter. Sant är att Mussolini hade en socialistisk bakgrund men fascismens grund är mer syndikalistisk än socialistisk i den bemärkelsen.
   Exempelvis finns inte religionshatet och specifikt judehatet inom fascismen. Fascismen ser inte heller massmord som ett samhällsverktyg för att skapa ett idealsamhälle. Fascismen eftersträvar inte heller övermänniskoidealet som socialismen har i den socialistiska övermänniskan. Fascismen har inte heller en identitetspolitik med offergrupp och förövargrupp som konfliktmål för att kunna skapa konflikter och eventuellt starta väpnad konflikt i samhället för att kunna ta över makten.

 4. Men så fort som det klagas på dagens styre av landet så blir den klagande
  stämplad som Höger eller rent av som nazist? Ett ynkligt försvar, när alla
  kan se, även dom mest enögda sossar , att något är väldigt fel i Sverige?

  25
  1. Vadå ”ynkligt”? Stilpoäng delas inte ut. Du går själv i vänsterns fälla och använder termen nazism istf nationalsocialism.

   2
   4
  2. Med fi**mössan nerdragen över ögonen kommer det bara en dålig ursäkt :”Vi såg det inte komma”.

   12
 5. Förstår inte att någon bryr sig om vad sossarna eller de PK anser eftersom det är nuet som gäller och det är inte skapat av SD.

  Tvärtom har de under decennier varnat för den släpphänta och ogenomtänkta politik som förts.

  Ingen människa eller organisation skall dömas för vad deras anfäder eller företrädare haft för sig, varje barn av sin tid.

  18
  1
 6. Jag tycker frågan är viktig och kräver ett seriöst svar, som jag inte själv klarar. Man använder kanske slarvigt högerextremism, som ett allmänt skällsord? Det associeras kanske till fascismen vilket för de flesta skapat dålig historia. Men jämföra SD med nazismen i Tyskland är så absurt. Nationalism är en naturlig självbevarelsedrift, som inte skadar utan stödjer och stärker folk och dess kulturer. Varför ska inte Svenskar tillåtas värna om sitt egna hemland där man lever och verkar? Jag vill inte se hur Sverige löses upp till en global bidragsresurs för andra folk och kulturer och struntar i det egna folket. Det blir i så fall en kortlivad nation och då är all hjälp slut. Jag ser Malmö kommun, som det ekonomiska skräckexemplet i Sverige. Så skapas misär. Jag tror vänsterextremismen drivit in Malmö kommun i den årliga konkursen på 6 miljarder varje år. Sverige har snart bara årligt utlandsbistånd att ta av för att täcka upp alla förlustkommuner. Utlandsbiståndet är i och för sig en annan bedrövlig historia.

  27
 7. Det handlar om att flytta fokus från sina egna misslyckanden och slippa ansvar. Sossarna hade nära kontakt med nazisterna och detta vill man absolut inte höra talas om. Förslaget att judarna skulle ha ett J synligt på kläderna kom från sossarna. Rasforskningsinstitutet kom till under deras tid vid makten. Löfven har ju själv nazistiska rötter på nära håll. Varför är det ingen som frågar honom om det ??

  31
  1. Varför ingen frågar Löfven om det? För att du skriver nazism istf nationalsocialism. T.o.m. oppositionella svenskar är mjäkiga och tar den där bak.

   5
   3
 8. Jag brukar fråga folk om Nazismen är höger eller vänster, nästan alla svara höger.
  Det bevisar två saker, dels att propagandan har fungerat och hur obildade folk överlag är och har svårt att tänka själv

  31
  1
  1. Fråga då i stället om *nationalsocialismen* är höger eller vänster. Eller är det för hårt mot vänstern…?

   6
   1
  2. ”Upprepas en lögn flera gånger,blir den inte sannare”,förutom hos en stor del av de minst skolade !
   Detta kan vi nu,bl.a. uppleva i samband med dagens händelser,kring ”Pandemin”…..
   När man dessutom som i dagens Abzurdistan avsiktligt fördummar i skolan,slutar det som nu i kaos….

 9. ”Varför kopplas SD ihop med ett tidigare tyskt socialistparti”,
  så gör socialister när de vill tvätta bort sin historia.

  37
 10. Men det är klart, fega krakar som vänstern är ,och alltid har varit vill ju
  inte kännas vid sina egna misslyckanden i historien , då kan man alltid
  skylla på någon annan, trots att dessa inte har varit med och skapat all
  den jävelskap som florerar i dagens samhälle!
  För dem som vill studera vänstern och deras kompisar, läs Aron Flams böcker!

  Men även SD har gjort en grundlig genomgång av socialisternas kompisar!

  23
 11. Apropå SD, så skriver Sven Anders Johansson, Aftonbladet, att det inte är SD som skapat dagens samhälle.
  ”…..Men säga vad man vill om SD och deras inskränkthet, det är inte de som har skapat dagens samhälle. Det är Alliansen, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.”

  39
  1. Antar att Sven Anders inte har några planera på att jobba kvar på Aftonbladet nästa vecka.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: