Fler afghaner till Sverige?

ILLEGAL INVANDRING. I mitten av juli beslutade Migrationsverket att stoppa alla utvisningar till Afghanistan på obestämd tid med hänvisning till ett försämrat säkerhetsläge i landet. Flera av de afghaner som suttit i myndighetens förvar i väntan på att utvisning ska verkställas har släppts ut i samhället igen, och bland dessa finns även dömda brottslingar.

Generaldirektör Mikael Ribbenvik. Foto: Tomislav Stjepic

MikaeI Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket med en lön på c:a 140.000 kronor i månaden, säger till Dagens Nyheter, bakom betalvägg, att det det nya läget i Afghanistan som uppkommit efter att utländska trupper dragit tillbaka sin närvaro innebär att antalet asylsökande till Europa kommer att öka.

– Det vi främst ser framför oss är antingen ett övertagande av talibanerna eller ett mångfacetterat inbördeskrig, säger Ribbenvik till DN.

Det är inte bara fler asylsökande afghaner som väntas. Ribbenvik förutspår att invandringen generellt till Sverige kommer att öka nästa år eftersom pandemirestriktionerna sannolikt lättar.

-Pettersson menar att inte en enda afghan eller någon annan från Mellanöstern borde tillåtas söka asyl i Sverige. Det är bara att följa FN:s flyktingkonvention och Dublinförordningen om första asylland. Sedan borde vi införa en ”självrisk” för nyanlända. De borde arbeta och betala skatt i några år innan de får tillgång till välfärdssystemen, för det är inte klimatet som lockar i Sverige.

Bild Jan-Ove Malmgren

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Fler afghaner till Sverige?

 1. När plånboken börjar bli tom, huset fullt och kylskåpet tomt,
  då är det dags att mota ut gästerna och stänga dörren.

  10
 2. HAR DU FRÅGAT DVENSKA FOLKET IFALL DOM ÖNSKAR FLER??

  Men som vanligt så struntar sådana som du i folkets vilja, du har ju med
  din allt för höga lön anledning att oroa dig för ekonomin,

  Men en fråga som jag undrat över är hur fan står du ut med det jobb som
  du har, och framförallt med dig själv när du har facit över vad det folkslaget
  har ställt till med här i landet, där oskyldiga människor får betala priset för
  er falska godhet!?

  17
 3. För cirka 450 år sedan var Sverige en fruktad och respekterad stormakt, idag klarar vi inte ens av att freda oss från utländska bidragsturister och tiggare!

  32
 4. Jag gissar att svenska Migrationsverket ser alla länder utom Sverige som osäkra länder. Och när våra politiker ser hur mycket invandrare som skulle kunna komma hit och stanna här är de som ett barn i en godisaffär.

  32
 5. Givetvis ska alla asylanter som dyker upp omgående avvisas till det land de senast kom ifrån. Danmark kommer garanterat införa samma regel samma morgon då de inte vill sitta med svarte petter på hand.

  28
 6. Varför ”flyr” de inte till de mega-rika oljeländerna runt Persiska viken? Som dessutom ligger nästgårds. Nog borde väl muslimer kunna samsas trots olika inriktningar. Här hade vi ju stora religionskrig mellan protestanter och katoliker som ebbade ut för 300 år sedan. Varför vill då alla dessa muslimer bo i ett land som mer eller mindre slängt både religion och tradition i soporna? Hmm…kan det vara välfärden som jag som fattigpensionär inte får någon del av?

  39
 7. Märkligt nog så lever Migrationsverket sitt egna liv, om nu någon trodde att det är Löfven eller regeringen som bestämmer över vem eller vilka som Migrationsverket ska tvinga oss att försörja så trodde ni gravt fel!
  Migrationsverket fattar själva egna beslut om vem eller vilka som ska släppas in i vårt land!
  Föga känt är även det faktum att Migrationsverket har anställd personal som inte ens är svenska medborgare, dessa handläggare har full befogenhet till att avgöra vem eller vilka personer som ska få uppehållstillstånd i vårt land!
  Känns det ok?

  45
  • Regeringen kan, precis som regeringen Carlsson I 1989, utlösa UTL kap.5 §25 vilket innebär ett nästan totalt stopp för ”flyktingmottagning”. Men man vill inte. Sedan är det så att byråkratin föder sig själv om inget övervakande och styrande organ finns. Migrationsverket gick från ett beskedligt anslag på typ 4 GSEK på 00-talet till typ 65 GSEK 2016 efter att ha släppt in 165 000 personer, de flesta utan asylskäl, 2015.

   21
 8. Är det någon som tycker vi har för lite problem här i Sverige?
  Åk till Afghanistan så får ni det ni strävar efter.
  Men låt oss friska svenskar få slippa eländet, det räcker nu !!
  Invandrarkriget eskalerar och regeringen verkar paralyserade.
  Det gott folk är trygga lugna Sverige.
  Kasta ut alla kriminella invandrare i takt med att dom begår brott och
  glöm inte att skicka med resten av familjen och släkten.
  Invandrarna ska inte kriga i vårt fosterland.

  53
 9. Varför kan ingen informera alla afghaner om att dom bara har hälften så långt till Thailand som hit till Sverige om dom väljer att ”fly” i motsatt riktning!?

  42
 10. Varför tar vi emot folk från Afghanistan när Afghanistans ambassadör här i Sverige säger sig inte vilja ha tillbaka dem afghaner som vi redan har tagit emot?
  Utan att på något vis nedklassa dessa människor så är ju frågan vad vi i Sverige kan ha för nytta av dessa människor som bevisligen inte ens deras hemland vill veta av!?
  En annan fråga är, hur kommer det sig att människor från ett land som ligger hundratals mil bort kan bli dem svenska skattebetalarnas ansvar bara för att dem själva vill det?

  65

Kommentera