Stäng

Två eritreaner åtalade för halskedjeryckningar

BROTTSLIGHET. Under senare tid har flera halskedjor ryckts av människor som rört sig ute på gatorna i Göteborg nattetid och ett antal personer har gripits för det, men att gripa är inte samma sak som att häktas eller dömas för brott och stöldgodsen försvinner ofta snabbt.

Det är sällan vi kan gripa dem med godset på sig och då kan det vara svårt att leda i bevis. I ett fall kan vi se på film, från övervakningskamera, hur en misstänkt person sväljer en guldkedja i samband med att han är på väg att gripas, säger Gustav Bergsten vid citypolisens rångrupp till Göteborgs-Posten bakom betalvägg.

I måndags åtalades två unga eritreaner för tre av dessa stölder efter en husrannsakan, där den enes flickvän bar ett stulet smycka runt halsen.

De två männen i 20- respektive 25-årsåldern är sedan tidigare dömda för liknande brott, men nekar till de tre stölderna som de nu står åtalade för.

Polisen tror dock inte att åtalet och häktningen av de två kommer att leda till att stölderna på gatorna gator kommer att upphöra. – Det rör sig om ganska många olika personer. Vi har en ganska bra bild av vilka det är som utför brotten och vi kan inte säga att vi tagit en liga som ligger bakom allt det här, säger Gustav Bergsten.

Enligt Göteborgs Tingsrätt mål B 11843-21 är de åtalade för grov stöld:

 • Simon Shimangus, född 1995, med tolkbehov på tigrinja samt medborgare i Eritrea.
 • Abel Tesfamecel, född 1999, tolkbehov på tigrinja samt medborgare i Eritrea.

-Pettersson tycker det är dags att ändra lagar och rättssystem, så att dessa herrar och liknande döms av en jourdomstol och sedan sätts på ett plan hem. Det är onödigt att kosta på pengar för fängelse, böter kan de inte betala och lösa kommer de bara att fortsätta begå brott…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Två eritreaner åtalade för halskedjeryckningar

 1. Har blivit vardagsrapporter i Sverige numera, tidigare idag i Helsingborg: man blev knäad och slagen när han rånades vid medeltidsborgen Kärnan i Helsingborg,
  och Malmö i förrgår vid lunchtid:
  Margaretha, 76-år, blev rånad och slagen blodig av brutal rånare. Det var när hon efter att ha varit ute, skulle öppna dörren till sin lägenhet som hon träffades av ett hårt slag bakifrån och föll handlöst framåt, slog i en byrå med marmorskiva och skar upp armen. En man slog igen dörren bakom henne och sa ”rån, rån, ta av dig” och pekade på mina smycken, säger hon. Rånaren tog hennes smycken och hotade henne med pistol. – Han ville ha mina betalkort, annars skulle han skjuta mig, berättar hon. Sedan tvingade han ut henne på balkongen, började rota i garderober och i skåp, slog sönder lådor o foton i glas. Plötsligt lämnade han lägenheten med saker för ett värde av 300 000 kronor. Kvar var glassplitter och blod och en lägenhet i kaos. Efter rånet har Margaretha en inre blödning i höften, blåmärken och en svullen hand. Hon har svåra smärtor och svårigheter att röra sig.– Jag är förbannad över att detta sker. Man måste ta tag med hårdhandskarna mot rånare och banditer, säger hon.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/margaretha-76-slogs-blodig-av-brutal-ranare/

  24
 2. ”se på film, från övervakningskamera, hur en misstänkt person sväljer en guldkedja i samband med att han är på väg att gripas, säger Gustav Bergsten vid citypolisens rångrupp”

  En rejäl klunk med ricinolja skulle fixa fram bevismaterialet illa kvickt.

  27
 3. Hur kommer det sig att Sverige är översvämmat med kriminella element från Afrika, Mellanöstern och Asien?
  Om det hade handlat om kriminella danskar och norrmän så hade det inte inte varit så konstigt, men vad är det för intelligensbefriade idioter som ger dessa kriminella personer ett uppehållstillstånd i vårt land och varför gör man detta?
  Min syriske arbetskollega har mer än en gång sagt att vi borde låta alla som begår brott här få sitta av straffen i sina hemländer, -”Det är inte roligt att sitta i fängelse i Syrien!”, som han brukar uttrycka saken!

  36
 4. Vi kan ju skicka motsvarande 1 års socialbidrag till den lokala diktatorn för att täcka fängelsevistelsen och fylla på hans personliga bankkonto. Bra return on investment på detta.

  25

Kommentera

%d bloggare gillar detta: