Stäng

MP Vill Bygga Luftslott

Ett par representanter för MP (MentalPartiet) på Gotland, som utbildningsmässigt troligtvis befinner sig på ”Greta nivå”, dvs inte har en aning om hur det går till i den bistra verkligheten, föreslår indirekt att man i Sverige skall börja att bygga luftslott! Ingen cement – betong skall användas.

”Vi är säkra på att människan kan utveckla ett sätt att bygga utan cement.”

MentalPartisterna gillar ju Järnvägar, fina bilder på hur rälsen förankras hittar ni HÄR.

Vindkraftsverk förordas ju också av MentalPartiet, hur fundament mm till MP vindsnurrorna kommer till hittar ni HÄR, skapliga mängder betong går det åt!

24 reaktioner på “MP Vill Bygga Luftslott

 1. Byggcement uppfanns av romarna som byggde många av sina byggnader i detta material. Tex Colosseum. De står fortfarande upp 2000 år senare. Men MP tycker inte det är bra med med byggnader som håller utan vill bygga upp sånt som rasar ihop direkt. Det är tydligen bra för miljön.

 2. Förut fanns det ett rättesnöre i samhället, de normala och icke normala! De icke normala hamnade på dårhus, blev kanske inte så väl bemötta och vanligt förekommande omänskligt behandlade men de var likasinnade! I dag är det som fan har öppnat portarna och släppt ut den ena galningen efter den andra och jag tror att den större majoriteten i Sverige har hamnat i Miljöpartiet!

  12
 3. hmm ja det är dags att dra in den suvetioner som man har. alla fraktsedlar i Sverige står det något om Gotlands tillägg på 0.2%

  om man nu inte vill leverera varor typ cement då behöver man ju inte suvetionera frakten…föresten strider det inte mot EU konkuransregler att suvetionera företag på gotland med skater eller avgifter på resten av landet

 4. En stor del av järnvägarna har träslipers. Men dessa ogillas troligen av MP dels pga att träd måste avverkas och dels pga att de är impregnerade med kreosot.

  16
 5. Glöm inte om Stefan Löven av någon anledning faller i från då blir hör och häpna Pär Bolund Statsminister ja då blir fanemej ingen Cementfabrik bensinpriserna upp med 100 % all privat bilkörning förbjuds skatt på luften vi andas in mm…….

  25
  1
  1. Bolund blir inte statsminister om det händer Löfven något. Vice statsminister är bara en formell titel.

   Ställföreträdande statsminister är Morgan Johansson och han ska ersätta Stefan om denne blir sjuk eller något värre.

   Det känns inte direkt bättre…

   30
 6. Men kära nån, vi kan ju bygga riskojor och gräva oss in i jordhålor, helst nära socialförvaltningen så vi kan få ut våra bidrag.
  Kom ihåg att rösta på S,MP eller någon annat parti med humana villkor för dagdrömmande latoxar.

  28
  1. Jordhålor är MP definitivt emot då de skapar sår i naturen och skövlar. Riskojor kan vara OK om man inte stör biotopen på platsen. Skarvsladden till elbilen måste dock vara isolerad med rättvisemärkta hampfibrer. Men luftslott vet jag inte om de accepterar då det kan påverka spyflugornas parningsritualer. Flugsmälla skrivs snart in i vapenlagen då det är ett verktyg enbart avsett för att döda.

   28
 7. På Samnytt hittade jag en artikel om Cementa där en lokal (mp) vid namn Katarina Krusell uttalade sig snabbare än lillhjärnan hann med. Hon ansåg att man kunde bygga med annat material i stället. Vilket kunde hon inte svara på, för det ansåg hon sig inte behöva. Vidare skulle man enl. henne kunna återanvända gammal betong för att tillverka ny cement. Tänk om nu någon skulle anamma detta budskap. Det vore ju rent livsfarligt, för det går inte att göra cement av gammal betong. Den kemiska processen är oåterkallelig. Men det skulle gå bra att importera från andra länder i stället, för deras grundvatten var det visst inte lika noga med…
  Sen en annan sak. Kalken behövs ju även i andra sammanhang. T.ex. på åkrarna och att höja PH-värdet i försurade sjöar…Tänkte inte på det… F.ö. såg spöket ut som en seriefigur, men det rår hon ju inte för…

  27
 8. MP svävar i det blå. De har inte en aning hur ett
  fungerade samhälle består. Medborgarlön, arbeta
  med mina intressen, pengar oviktigt o leva på
  staten. Mors, leva på 1700tals standard ,kul
  några sommar månader. Sedan tillbaka till
  lägenheten på Söder. Arma land

  22
 9. Hur fan tänker dessa muppar..
  Kan dom inte lämna vårt Sverige.
  Påskön är än bra plats för dessa virhjärnor som lever i Fablernas värld

  28
 10. Kreosotimpregnetade slipers, det är grejor det. Det påminner om 1850-talet, vårt ideal och mål.

  MVH

  Stefan Bolund
  Inkvoterad drönare

  21
   1. Ni är roliga med era tummen ner.

    Träsliprar används även i dag. Det är olika användningsområden och definitivt inte 1850-tal. De första sträckorna av svenska järnvägsnätet öppnades som först 1856.

    Argus jag förstår inte vart du vill komma med ditt inlägg. Jag förstår inte varför du undertecknar ditt inlägg med Stefan Bolund. Är det för att få många tummen upp?

   2. Alltså är du på allvar? Har du gått ur mellanstadiet ens?

    Fordom tillverkades järnvägssyllar av trä som för att klara att ligga till hälften nedgrävda impregnerades med kreosot framställd av stenkolstjära. Ett giftigt och cancerogent ämne vilket numera är förbjudet att använda. Istället utförs syllarna av armerad betong vilket framställs genom att blanda CEMENT, sten, grus och/eller sand och vatten. Cement är som bekant ett material som MP anser att man klarar sig utan.

    Ja, det finns gott om kreosotimpregnetade järnvägssyllar men jag har inte sett att de används i nyproduktion eller renovering av befintliga sträckor.

    Stefan Bolund är en fiktiv Twitterfigur som hasplar ur sig nästan lika många grodor och dråpligheter som valfritt statsråd.

    1850-talet är årtiondet innan Sverige tog sig ur århundraden av obetydlig ekonomisk utveckling. Det var också årtiondet med den senaste mindre istiden då bland annat Umeälven var isbelagd fram till midsommar. Det var också årtiondet då konungariket av nåder släppte in ett större antal statslösa västasiater som sedan dess har förpestat delar av urbefolknings tillvaro. 1856 tillhör för övrigt 1850-talet.

    MP med sin utvecklingsfientliga politik som helt tagit över regleringsarbetet verkar längta tillbaka till en tid med statare, missväxt, svält, barnadödlighet och pandemier som drabbade främst fattiga människo (1850-tal).

    Vänligen backa tillbaka samma väg som du kom och ta istället vänster (som är naturligare för dig) så hamnar du på Familjeliv och kan stryka de andra prussiluskorna medhårs.

 11. Varför i helvete är det ingen som ryter ifrån ordentligt. Både näringslivet och facken vet ju hur detta påverkar jobben och verksamheter på många plan. Har alla blivit soyboys eller tar de långsemester från verkligheten? Idiotin är verkligen på frammarch.

  Sen kan man ju undra varför idioterna tror att nåt som kan ersätta betong står på tur att uppfinnas, då cement och betong har över tusentals år utveckling på nacken.

  30
  1. De har inte snappat att det finns ett samband mellan cement och betong.
   De har inte snappat att det finns ett samband mellan utvecking och framsteg.
   De har inte snappat att MP-politik förstör allt miljöarbete i Sverige.
   De tror att Sverige räddar världen genom att promota allt annat än Sveriges helt 100% fossilfria elenergiproduktion.
   De är helt enkelt tappade bakom en vagn.
   Total härdsmälta och fullständig ”lockdown” Jag kan inte förstå varför det är de galningarna som styr ”vår” politik.
   Stackars alla.

   12
 12. Det är ju bra att det inte behövs cement för att tillverka betong.
  Malmbanan behöver inga slipers i betong. LKAB måste avveckla verksamheten bl.a. saknad cement. Då har vi säkrat att ingen järnmalm eller förädlat stål produceras eller exporteras. Vindsnurrorna kan byggas där det är permafrost eller förankras i berget med träkilar. Plättlätt. Det behövs ingen industri. Allt flyter på som det gjorde för 2 000 år sedan i Sverige.
  Då gick utvecklingen framåt.
  Nu med MP som ledande regeringsparti så är det liksom tvärt om.
  Nu syftar allt på att stoppa utveckling för miljövänlig produktion till att bli-ingen produktion- (av något alls)
  Heja MP. Ni är så duktiga med antimiljöarbetet, så: ”Nu stannar Sverige” Grattis!

  29
 13. ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.”
  Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati.
  Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.
  Men om nu ”makten utgår från folket” hur kommer det sig då att MP med ett väljarstöd på mindre än 5 % får vara dem som stakar ut framtidens svenska energipolitik?
  Personligen så kan jag inte se detta som något annat än ett brott mot regeringsformen och vår demokratiska grundlag!
  MP är ett välfärdsfientligt och värklighetsförnekande parti som inte hör hemma i Sveriges riksdag!
  Som väl är så förefaller dom ju nu kunna rasa ur riksdagen vid nästa val.
  Men oavsett hur det går vid valet 2022 så kommer dock MP att ha kvar sina två språkrör i form av SVT och DN!

  36
  1
 14. Vi ska bygga Sverige utan miljöpartister, det är fullt möjligt och dessutom enda utvägen att bygga någonting över huvud taget!

  34
 15. Små barn som det tydligen är fråga om här ska skickas i säng med välling och en napp. Hur kan ett sådant parti få vara en del av Sveriges regering.

  39

Kommentera

%d bloggare gillar detta: