Maire, 76, har dött i corona. Hon sörjs av sin fjärde gambiske make

GOTT & BLANDAT. Maire Pehkonen har avlidit av covid-19 på ett sjukhus i Gambia. Sedan ett halvår var hon bosatt permanent i Gambia och hon efterlämnar en man, tre vuxna barn och flera barnbarn. – Jag har förlorat min bästa vän, säger den fjärde gambiske maken Nfamara Jarju, enligt Expressen.

Maire Pehkonen blev 76 år. Hon dog på Edward Francis Small Teaching Hospital i Gambia den 29 juli, smittad av covid-19.

Maire Pehkonen och med sin sjätte man, den fjärde från Gambia, Nfamara Jarju vid bröllopet i vintras. Foto: Privat

-Pettersson ser att Maire har haft lite otur med kärleken. Hennes tre första gambiska män har dragit, en oturligt nog samma dag som han fick sitt uppehållstillstånd. Dessutom var Migrationsverket griniga, hon fick inte ta nummer fyra till Sverige. Så Maire drog till Gambia permanent, tyvärr för henne och maken hade hon inte tid att vaccinera sig mot covid-19, så nu har maken ingen försörjning.

Maire Pehkonens karriär:

 • December 2016. Maire Pehkonen gifter sig i Gambia med sin tredje make från detta land. Hon är 71 år, han 34 år.
 •  December 2017. Den första bröllopsdagen firas på plats i Gambia och Maire köper ett stycke land där hon tänker låta bygga ett hus.
 •  Sommaren/hösten 2018. Maire kämpar för att få sin make till Sverige men får avslag. Motiveringen lyder att giftermålet betraktas som ett skenäktenskap.
 •  September 2018. Maire reser till Gambia med pengar för att få i gång bygget av sitt hus på tomten hon har köpt. En mur kring tomten uppförs för dessa pengar.
 •  December 2019. Maire åker till Gambia för att fira sin bröllopsdag. Hon har med sig kontanter för att finansiera ett fortsatt byggande på huset men ramlar och bryter lårbenet strax efter ankomst. Pengarna ”tas om hand” av en närstående (ej hennes make) i Gambia som vägrar lämna tillbaka dem.
 •  April 2020. Maire upptäcker videosamtalsfunktionen på Facebook och får strax 1200 gambiska män som nya vänner. Hon skiljer sig i denna veva från sin femte make eller om det var tvärtom.
 •  Januari 2021. Maire säger upp lägenheten och reser den 25 januari till Gambia för att gifta sig och bosätta sig där då Migrationsverket nekade henne att ta den senaste gambiske maken till Sverige. Hon är ej vaccinerad mot covid-19.
 •  Den 30 januari 2021 gifter sig Maire med den 41 år yngre Nfamara Jarju, hennes sjätte man och den fjärde från Gambia.

 Maire Pehkonen dör den 29 juli på ett sjukhus i Gambia av covid-19.

TIDIGARE 2020-09-27. Maire, 75, redo att gifta sig i Gambia – för fjärde gången

Maire Pehkonen, 75 år ligger nu i skilsmässa från sin tredje unge gambiske make. Under karantänlivet i pandemins början upptäckte hon videosamtal på Facebook och blev vän med 1200 gambiska män. En av dem vill hon nu gifta om sig med när restriktionerna släpper. Hon planerar därefter att flytta permanent till Gambia eftersom svenska myndigheter inte låter henne ta hit någon man längre, skriver Expressen, fortsättning bakom betalvägg. 

Här är Maire med en tidigare kärlek…

Maire är färdig med det deprimerande ensamlivet i småländska Gamleby.

-Pettersson kanske är onödigt misstänksam men jag misstänker att kärleken från de unga männen svalnar betydligt när de märker att det inte blir något uppehållstillstånd, men tycker ni inte Migrationsverket är onödigt hårda, det är säkert inget skenäktenskap…

***

TIDIGARE 2020-05-20. Finns det inga gränser för dumhet och prioriteringar

BROTTSLIGHET. -Pettersson noterar att enligt socialdemokraten Annika Strandhäll ska svenska män kunna straffas för det som är lagligt utomlands medan kvinnor tydligen ska gå fria. Att liknande förslag skrotades i april 2018 tycker de vänsterblivna inte är något att bry sig om. Prioriteringar är viktiga och där ligger svenska vita män överst på skalan medan regeringen inte har hört talas om Gambia! En TV-kändis äventyr verkar styra svensk lagstiftning och moral. 

 • TIDIGARE 2018-08-09. Migrationsverket hindrar äkta kärlek från Gambia

GOTT OCH BLANDAT. Maire Pehkonen, 73, vill leva i Sverige med sin 38 år yngre gambiska man. Men nu har Migrationsverket avslagit ansökan om arbets- och uppehållstillstånd i Sverige för hennes tredje make från Gambia.

I ett långt brev motiverar de varför de anser att ett skenäktenskap har ingåtts. Beslutet är överklagat och Maire Pehkonen är stridslysten.

– De skriver mycket om att alla mina tre gambiska män har varit mycket yngre, men sedan när blev det förbjudet? säger Maire.

I övrigt sköter hon sig exemplariskt. Har man diabetes och hjärtsvikt samt bara tjugofem procents njurkapacitet så gäller det att sköta sig om man vill hänga kvar.

– Husbygget i Gambia är det som gör att jag håller mig vid liv. Och i dag kom mina flygbiljetter, jag åker ner i höst för att titta på hur det går med min tomt som jag köpte i december. Jag har skickat ner pengar så att min man har kunnat bygga en mur runt tomten och sätta in två portar i den.

Egentligen hade Maire inte tänkt åka till Gambia förrän i vår men Moneygram, som hon använt för att skicka ned pengar flera gånger, ville inte betala ut de 18.000 som hon skickade till maken härförleden.

– Han försökte flera gånger att få ut dem, men de vägrade att ge honom dem. Så jag får åka ner med pengarna själv, säger Maire Pehkonen och ser inte alltför besviken ut. Hon längtar till sin man, tomt och Gambia, skriver Expressen.

”Sammantaget finner Migrationsverket att på grund av att ni lämnat osamstämmiga uppgifter gällande hur mycket kontakt ni fick med varandra när ni träffades första gången, att Maire Pehkonen och du fick kontakt igen online via hennes ex-makes Facebookvänner, att ni inlett ett förhållande när Maire Pehkonen fortfarande var gift, att Maire Pehkonen visat dålig kännedom om ditt privatliv och dina syskon i Gambia, att Maire Pehkonen köpt både mark och hus i Gambia trots att ni planerar att bosätta er i Sverige inom en snar framtid samt att Maire Pehkonen har två brustna äktenskap bakom sig med män från Gambia som kommit till Sverige på grund av anknytning till henne skäl att bedöma att seriositeten i er relation inte är tillräcklig för att tillstånd skall ges.”

-Pettersson tycker Migrationsverket är elaka, men undrar varför inte Maire flyttar Gambia på heltid. Dessutom kan man fråga sig varför Maires tidigare gambiska män drog så fort de fick uppehållstillstånd…

 • TIDIGARE 2017-12-27. Äkta kärlek i Gambia

GOTT OCH BLANDAT. -Pettersson ber om ursäkt. Idag köpte jag en Expressen, till mitt försvar kan jag bara säga att den kostade 22 kronor. Aftonbladet tar hutlösa 23 kronor. 

Anledningen till köpet var att ett bekant ansikte, Maire Pekhonen, var på första sidan och det stod att hon firade ett-årig bröllopsdag med sin stilige afrikanske make. Maire är 72 och maken 35 år, maken vill hålla låg profil i reportaget då det blev en hel del ståhej i samband med första reportaget.

Nu ska det festas och dansas eftersom det inte blev mycket dans på bröllopet då maken inte gillar att dansa. Om han har ändrat sig beträffande dansen vet jag inte, men Lamin som mannen heter vill att att Maire ska köpa en bit mark åt honom. Givetvis på mycket förmånliga villkor.

Maire har varit gift fem gånger, de tre senaste med unga gambier så hon vet vad hon gör. Den första lämnade förresten Maire samma dag som han fick sitt uppehållstillstånd, och den andra sprang efter andra kvinnor. Den tredje Lamin är kvar i Gambia men de håller kontakt vi datorn där Lamin skriver att han älskar henne…

Maire har funderat på att flytta till Gambia och hon ska stå på kontraktet till marken. Herr Lamin tycker dock inte det är någon strålande idé att Maire flyttar till Gambia på heltid, hon är ju så känslig för värme.

Maire har i stället att igång processen att flytta Lamin till Sverige men Migrationsverket är så tröga och det är tveksamt hur det kommer att gå. Lamin kan inte språket, saknar utbildning och är muslim…

Vill ni veta mer så får ni läsa Expressen, jag orkar inte ta mig igenom de fyra helsidorna men om jag får ge ett råd så tycker jag Maire ska flytta till Gambia…

 • TIDIGARE 2017-02-11. Maire, 71, gifter sig med Lamin, 34, och de är så kära…

GOTT OCH BLANDAT. I december lämnade Maire Pekhonen, 71, ensamheten i Sverige för att gifta sig med Lamin Sanneh, 34, i Gambia. – Livet är kort och jag vill ha roligt, säger Maire. Tillbaka i lägenheten i Gamleby lägger Maire nu undan pengar från pensionen varje månad. Hon hoppas ha råd att resa till Banjul i december för att fira bröllopsdagen.

Den islamska vigseln behövde Maire inte närvara vid, hon gav honom bara 700 kronor så att han skulle kunna registrera den…resten får ni gissa er till eller leta upp på Mattsson dyngspridare, jag tänker inte länka…

lamin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Maire, 76, har dött i corona. Hon sörjs av sin fjärde gambiske make

 1. Nog kan man väl ha roligare än att åka till Gambia, prata pidginengelska och ständigt höra ” aj sae i want money aj need to buy somethig in the store, yo her me”
  Det var nog inte de roliga hon sökte det var förmodligen en njutning hon så sällan upplevt.
  Men R.I.P.

  1
  5
 2. ”Hon hade ett förstorat hjärta, hjärtsvikt, diabetes, övervikt och bara tjugofem procents njurkapacitet, samt åt ett tiotal mediciner. Nej, livet ska levas nu, menade Maire som varit nära döden flera gånger.”
  Var hon i så dåligt skick är det är det ett under att hon blev så gammal som hon blev.

  15
  2
 3. Tycker Rädd att det är lika trevligt när gamla gubbar tar för sig av neger flickor.
  Isåfall blir jag Rädd !!!
  Det är klart att detta är livet om man har pedofil läggning, och det verkar du
  Rädd sympatisera med.
  Usch Usch Usch !!!

  16
  3
 4. Feministerna rasar över ”snusgubbar” som reser till Thailand och letar efter unga kvinnor att gifta sig med.
  Vad rasar feministerna över nu. Unga afrikaner som utnyttjar gamla damer från Europa för egen vinnings skull?

  35
  2
 5. En finsk dam och en Gambiansk man, vad har de på blggen att göra, förutom att påminna om att vaccinering är viktigt.
  Vi lever bara en gång, då gäller det att ha roligt.

  4
  40
 6. Till sist blev det ändå fööör många niggrar för denna åldriga småländska Batikhäxa !!
  Men likväl min eloge,att överleva så många bröllopsnätter bland svartingar,i hennes ålder !
  I stället för en blomma till begravningen,är vi ju nu många som tvingas betala uppehället för alla hennes före detta,här i Abzurdien….. 😉

  53
  3
 7. Gamla tanter ska inte leka med neger pojkar, dom ska hålla sig hemma och
  spela bingo lotto.
  Annars slutar det som för snusk fröken.

  49
  3

Kommentera