Stäng

Är det bättre att konsulter styr landet?

INRIKES. Regeringen har anlitat konsultföretaget Ramboll som ska göra en konsekvensanalys av Cementas kalbrytningsstopp i Gotland. Det skriver SvD Näringsliv efter att näringspolitiska utskottet diskuterat frågan.

Ibrahim Baylan Bild: Socialdemokraterna CC BY

På Regeringskansliet arbetar cirka 4.600 anställda och av dem är omkring 200 politiskt rekryterade. 4400 är alltså sakkunniga hjälpredor till politikerna.

Regeringskansliet har en budget på c:a 7800 miljoner kronor.

-Pettersson säger att regeringen anlitar konsulter för att få hjälp med konsekvenserna av Cementkrisen de själva skapade år 31 maj 2018 tack vare krav från Miljöpartiet.

Regeringen borde ha haft framförhållning och inse vilken betydelse Cementa har för landet och se till att gotlänningarna har vatten och el utan att stänga Cementa.

Kan vi anlita några konsulter som kan styra landet när vi ändå håller på?

Om Cementa på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Är det bättre att konsulter styr landet?

 1. Korkad och hjälplösa politiker och journalister. Regnet stod som spön i backen förra veckan, för att uttrycka sig lindrigt.
  Sydöstra Sverige med de två stora öarna har konstant vattenbrist. Lär av övärlden i Spanien där man samlar upp regnvattnet för att råda bot på vattenbrist.
  Hur gör man i Sverige? Inget. Bara gnäller hjälplöst.

 2. Naturligtvis skulle en konsekvensundersökning gjort innan beslut togs, men denna s.k. regering tar ett beslut för att se om det går, går det åt skogen så är skälen endera SD’s fel eller vi såg det inte komma.

 3. Jag blev guidad runt på Regeringskansliet och frågade ”hur många arbetar här och fick svaret” ”ungefär hälften.”

 4. Jag söker jobb som kommer upp på Regeringskansliet får konsatnat nej eller att tjänsten är indragragen Har 43 arbetsår i Ryggen dom senaste 19 år på Försäkringsbolag Haft jobb med Kundkontakt hela Tiden Jag platsar tydligen inte där Har ingen Högskoleutbildning

 5. Ja arbetar o arbetar nog för där är 4600 som lyfter sin lön där, men hur
  många som jobbar kan man nog diskutera?

  12
 6. Skrämmande att ha tusentals ”sakkunniga” anställda och trots det behöva använda konsulter till att utreda något självklart. Då är det läge att friställa en djäkla massa oduglingar i regeringskansliet.

  16
 7. Ja konsulter är bättre än ingenting , som vi går det nu .
  Bra inför valet , att alla kan se handlingsförlamningen.

 8. Jag gjorde en utredning om Cementa,den tog c:a två minuter och kom fram
  till att brytningen kan fortsätta hur länge som helst,och den kostade gratis.
  I samma utredning kom jag fram till att regeringen med stödpartier ska
  avskedas pga inkompetens och oduglighet bedrägeri skyddande av
  brottslingar medhjälp till mord mm.Listan kan göras hur lång somhelst.

  29
 9. Som frågan är formulerad blir svaret :-JA! detta eftersom regeringen vi nu har är den sämsta som Svea Rike någonsin har drabbats av!

  34
 10. Och den ska vara klar 2036 eller? Svaret på frågan är förövrigt JA, det måste vara annorlunda att få in kompetens på regeringskansliet, det hör inte till vanligheterna.

  33
 11. Ja, att dessutom välja Ramböll. som har ett gigantiskt affärsområde som just konsultar inom bygg- och anläggning. Vad Ramböll kommer att komma fram till blir inte särskilt överraskande jämför med vad som branschen redan sagt. Men jag antar att båge politiker och tjänstemän vill ha någon att skylla på.
  Framförallt kommer t ex MP att kunna beskylla Ramböll för att vara partiskt och därmed fortsätta sin samhällsomstörtande miljöpolitik. Taktiken är enkel – förhala och undvik att lyfta nödvändiga näringslivsbeslut, för att på så sätt låta verksamheter självdö.

  Den här regeringen saknar motstycke i inkompetens.

  46
  1. De kommer att komma fram till exakt det som regimen vill att de ska komma fram till. Det är hela poängen med konsulter.

   37
   1. Janne SAS Carlsson lär ha sagt tar man in Konsulter ta dom Billigaste för dom får gå först när det går åt helvete

Kommentera

%d bloggare gillar detta: