Stäng

Irans hälsominister: Risk för vårdkollaps efter virusvåg

PANDEMI. Irans hälsominister vill se en två veckor strikt nedstängning av landet efter en alarmerande ökning av nya virusfall i landet, rapporterar Al Jazeera.

Det kallas islamsk demokrati. ”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.” Ayatollah Khomeini, 1979

”Trycket är så högt att jag är orolig att inte ens den planen är tillräcklig”, lyder ett uttalande från hälsominister Saeed Namaki, som väntas bli ersatt efter att Ebrahim Raisi svärs in som ny president i veckan.

Namaki varnar för att landets vårdsystem är nära en kollaps och vill att militär och polis sätts in för att se till att reglerna efterlevs.

Vad som kallas den femte coronavågen i Iran domineras av deltavarianten av viruset. Bara under söndagen rapporterades 366 nya smittofall.

Över 3,9 miljoner smittade och fler än 90.000 dödsfall har registrerats i Iran sedan pandemins start.

-Pettersson säger att Irans mullor sa i början av pandemin att Allah skulle skydda dem, det gick tydligen inget bra, så ske Allahs vilja, med mullorna och hoppas det iranska folket får en framtid utan islam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Irans hälsominister: Risk för vårdkollaps efter virusvåg

 1. Jag håller inte med om att det inte finns några skämt inom Islam,
  jag tycker att hela den Islamska kulturen är ett enda stort skämt.

 2. Att förbjuda moské besök tror jag skulle vara en bra början, där ber de ju skuldra vid skuldra.
  Då minskar smittorisken av både C-19 och irrlära.

  13
 3. Så, följ koranen och haditherna, som ni ska göra. Ge alla sjuklingar en svart dadel om dagen kombinerat med kamelurin blandat med kamelmjölk så blir de friska.
  Eller tror ni inte på er egen påhittade sagofigur?

  23

Kommentera

%d bloggare gillar detta: