Stäng

Andra sprutan har betydligt större effekt

PANDEMI. Den andra sprutan av Pfizers covid-19-vaccin verkar ge ett helt annat skydd i kroppen. ”Den andra sprutan har kraftfulla fördelaktiga effekter som vida överstiger den första sprutan”, säger forskaren Bali Pulendran vid Stanford.

De nya RNA-vaccinen från bland annat Pfizer-Biontech och Moderna är till stor del outforskad mark. De ger ett effektivt skydd mot att insjukna i covid-19, men vad det är som egentligen händer i kroppen efter sprutorna är egentligen inte klarlagt.

Vi har en helt ny typ av vacciner som nu används på människor, och som visat sig vara väldigt effektiva. Så frågan var, exakt hur fungerar de? Hur stimulerar de immunförsvaret? Och vilken typ av immunsvar innebär det, säger Bali Pulendran, professor i bland annat patologi vid universitetet Stanford i amerikanska Kalifornien, 

Forskarna undersökte 56 friska personer via upprepade blodprov före och efter första och andra vaccinsprutan från Pfizer.

Den första sprutan ökade som väntat nivåerna av antikroppar i blodet, men inte alls lika mycket som den andra sprutan. Den andra sprutan hade också en del effekter som den första sprutan saknade. – Den stimulerade en mångdubbel ökning av antikroppsnivåer, gav ett fantastisk T-cells-svar som inte fanns efter enbart den första sprutan och ett markant förstärkt naturligt immunsvar, säger forskaren Bali Pulendran vid Stanford.

Enligt Bulendran verkar monocytklustret kunna ge ett skydd mot flera typer av virus.

”Det är möjligt att de här cellerna kommer att ha en hållbar verkan inte bara mot sars-cov-2 utan mot andra virus också”, säger han i pressmeddelandet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Andra sprutan har betydligt större effekt

 1. Jag är skeptisk mot oprövade sprutor, så jag avvaktar en tid.
  Jag tillhör ingen riskgrupp och kommer aldrig bli en stor smittspridare.

  Dessutom säger vetenskapsmännen att även vaccinerade personer sprider smitta och kan bli smittade själva.

  20
  1
 2. När läkemedelsbolagen redovisar vad som finns i vaccinet och tar sitt ansvar för biverkningarna kan man börja fundera på att vaccinera sig. Och då ska det vara godkänt, inte endast nödgodkänt experimentvaccin. Förr i tiden var det extremt svårt att få godkänt för nödgodkännande.

  31
  2
 3. Klart att ny spruta ska hjälpa Tillräckligt många har vär inte dött efter de två första.
  Det värsta är att folk är så dumma att de inte kan se idiotin eller ens analysera vad de säger och vad resultatet blir
  De vågar inte redogöra att de flesta som nu vårdas för den påhittade sjukan ligger på IVA
  Alla som blir klassade för sjukan har blivit PCR testade, men enligt läkemedelsverkets hemsida går det inte att ställa någon diagnostik med PCR testen
  De innebär att alla positiva svar är falska Försök att förstå det alla ni som tror på hur många som dött med Covid 19
  Det är spikproteinetsom dödar inte influensan viruset som finns inne i det skapade spikprotienet, som patentrades 2002.
  Det är lättare lura folk än att övertyga dom att de blivit lurade

  47
  8
 4. Carina Carlssons blodpropp tros bero på covid-vaccinet

  NYHETER Fick en stor propp efter dos två av Astra Zenecas vaccin 69-åriga Tyresöbon Carina Carlson informerade vårdcentralen om att hon tidigare hade haft blodproppar. När hon fick Astra Zenecas vaccin Vaxevria drabbades hon på nytt.
  MÅNDAG 2/8

  https://www.mitti.se/tyreso/

  36
 5. Därför väntar jag till den tredje eller möjligen fjärde sprutan. De måste vara 100%-iga.

  33
  7
  1. Du är inte ensam Olof .p om att avvakta.
   I Thüringen (mellersta Tyskland) bjuder man nu förutom lotteri,även på grillad Bratwürst m. bröd,till alla som vill vaccinera sig.
   Trotts alla olika erbjudanden,tvingats de nu likväl skänka bort utgångna Astra-doser,till Afrikanska stammar….

   49
   2
   1. Det var dåligt. Apple gjorde en vinst på motsvarande 185 miljarder kronor för senaste kvartalet.

    Märkligt att det är lönsammare med telefoner än läkemedel.

    14
    18
  2. Om det är delvis outforskad mark hur kan man då så tvärsäkert säga att det är effektivt ? Mycket märklig logik där folk ska vara försökskaniner för att läkemedelsbolaget senare ska kunna säga att den verkade si och så.Klinisk prövning av nya preparat och vacciner brukar ske mer seriöst än så……

   37
   1
 6. Ja och just fjärde o femte sprutan ger än större penningflöde åt Globalisterna…
  Samtidigt blir vi i fotfolket,för varje dag allt fattigare. Inflationstakten i Tyskland ligger f.n. på dryga 3 % i månaden !!
  Väntar med spänning på efterföljaren av 3:e vågen C-19 (Delta),som i grekiska alfabetet heter ”Epsilon”…Sedan kan de fortsätta ända fram till 24:e som heter Omega.

  66
  2
 7. Jaha. Varför pratas det då om tredje och fjärde sprutan om redan den andra ger så bra skydd ?? 🤨🤨

  76
  1
 8. Ja där du rätt Pettersson. I Australien är
  141 personer inlagda på sjukhus pga av Covid-19. 140 av dem har två doser vaccin. 1 är vaccinerad en gång, och ingen är ovaccinerad.
  Naturligtvis skriver vår media inget om detta.

  92
  3
  1. Har du någon källa på det?
   Jag är helt emot covid-vaccin och har naturliga antikroppar efter genomgången sjukdom men en källa på det du skriver behövs.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: