Hamasledare utsedd utan motkandidat

DEMOKRATI & MEDIA. Hamasledaren Ismail Haniyeh har utan motkandidater valts om, uppger organisationen. Därmed kopplar han ett allt hårdare tag om den terrorstämplade organisationen som kontrollerar Gazaremsan. Det har inte hållits något val i ”Palestina” sedan 2006.

Ismail Haniyeh. Foto: Joe Gaza CC BY

I ett uttalande säger Hamas att valprocessen avslutades med att Haniyeh utnämndes till politisk ledare efter det att ”tiotusentals” medlemmar deltagit i en intern omröstning.

Däremot verkar deltagarna inte ha haft någon annan att rösta på än Haniyeh.

Haniyeh betraktas som en pragmatiker och har lett Hamas politiska byrå sedan 2017. Han lever i exil och bor växelvis i Turkiet och Qatar.

-Pettersson skulle inte som TT och Aftonbladet kalla det ”omvald” när en diktator utses. Att kalla Haniyeh för pragmatiker, en politiker som sätter det praktiska resultatet före ideologin är också fel om man inte har krig och islam som ideologi är också fel, men Hamas-ledaren slipper i varje fall bo i Gaza…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Hamasledare utsedd utan motkandidat

  1. Jag kan undra om utrikesminister Linde har lovat Hamaz extra pengar
    via något annat land också för att dölja det.

  2. Stöttad av svenska biståndspengar, om inte direkt så indirekt.
    Måste glädja en sosse något enormt.

Kommentera