Många personrån utförda av invandrare i Göteborg

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Under natten mot söndagen har fem rån inträffat i Göteborg. De flesta skedde omkring knutpunkter i centrala Göteborg men även på Hisingen och i Kortedala. Rånen inträffade mellan midnatt och tidiga morgontimmarna på söndagen. Även under natten till lördag anmäldes tre rån, vilka polisen har gripit fyra personer kopplat till.

I nuläget vet inte polisen om rånen har något samband men signalementen och tillvägagångssättet är liknande. – De har ställt sig runt offret och då vågar offret inte göra någonting utan lämnar ifrån sig sina saker, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Hittills är två personer gripna efter nattens händelser, men polisen hoppas kunna gripa fler. – Vi har mycket övervakningskameror i stan så vi har förhoppningar om att kunna se något där, säger Christer Fuxborg.

Enligt Fuxborg följer förövarna efter sitt offer under en tid, sedan omringar de offren och rånen begås. Rånarna beskrivs som marockaner och afghaner.

-Pettersson säger att problemet inte är nytt. Varför grips inte rånarna i parti och minut, och låses in i väntan på hemtransport. Jag är övertygad om att polisen vet vilka det är.

Polisen

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Många personrån utförda av invandrare i Göteborg

 1. Sverige i fritt fall ,man kan inte gå säker någonstans snart .Man släpper ut Afganer som skulle utvisas och vad gör dessa då ? ????

 2. Pettersson , du frågar varför de inte blir inlåsta.
  Jag svarar :
  Morgan Johanssons skeva syn på rättvisa .
  Socialdemokraternas oförmåga att styra landet .

  11
 3. Kaffe och bullar eller varför inte en pizza är det är lösningen på problemet sedan måste man tala om att fy skam sådär får man INTE göra.

 4. Hade faktiskt förvånats om sanningen hade varit att “många personrån hade utförts av etniska svenskar”!

  17
 5. Importerar man folk från Mellanöstern och Afrika så importerar man även dess kultur och det våld dem påstås fly ifrån!
  Det påstås ofta att människor flyr från våldets Mellanöstern, detta som om det är regionen Mellanöstern och inte dess folk som står för våldet!?
  Det vill säga samma folk som vi nu massimporterar!
  Självklart så är inte alla människor som kommer hit från Mellanöstern våldsverkare!
  Min närmsta arbetskamrat är tex från Syrien och han har mer än en gång frågat varför vi inte slänger ut kriminella invandrare samt varför vi inte hyr in här dömda invandrade brottslingar i fängelser i deras egna hemländer?
  Han sa skrattande att det inte är speciellt trevligt att sitta inläst i fängelser i mina hemtrakter, förmodligen knappast bättre i Somalias fängelser!

  31

Kommentera