Dagens tankeställare 19

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 19

Eftersom vänstern och globalisterna vill utsudda nationerna och i stället skapa en gränslös värld, känns den egna etniciteten desto viktigare. Nu gjorde jag ett sånt här DNA-test (se bilden) och fick rena papper.

Jag har alltid känt mig synnerligen stolt över att vara finländare, och minst lika mycket har jag uppskattat mitt svenska ursprung – språket och kulturarvet. Men under de senaste decennierna har utvecklingen gått snett, väldigt snett. Hur i helsike har Sverige låtit socialism, feminism och godhetssyndrom leda konungariket till avgrundens brant? Numera skäms jag en smula för att erkänna min svenskhet här i Finland.

I min bekantskapskrets förhåller de flesta sig till det svenska läget med sorg och förakt. Ett vanligt öknamn för rikssvenskar lyder ”vellihousu”, vilket översätts med ”vällingbyxa”.

Bara så ni vet, syltryggar.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Dagens tankeställare 19

 1. Finnar har under lång tid känt förakt för svensktalande finnar. De vägrade att tala svenska såtillvida vi inte var rikssvenska och det var redan 1962. De tålde oss inte fast vi var vanliga bönder i Degerby ock Ingå.
  Så orättvist då vi i Sverige alltid välkomnat finnar

 2. Själv är jag 80% Svensk, 15% Engelsk, 5% Finsk.
  Kort & gott en Viking & stolt över det!

  12
 3. Tack för generaliseringen, men nej tack, någon syltrygg har ingen haft anledning att kalla mig.

  10

Kommentera