Etablissemangets floskler asylinvandringens enda försvar!

INSÄNDARE. Allt som oftast matas vi med påståendet att mångfalden är viktig, i princip alla större företag och mediala företrädare påstår sig titt som tätt ”värna om mångfalden”! Annat som nämns som viktigt är ”mångkulturen och det mångkulturella samhället”. Om man inte ställer upp på detta eller ifrågasätter minsta lilla så delar man enligt det politiskt korrekta etablissemanget inte den ”rätta värdegrunden”!

Aftonbladets redaktion gillar mångkultur men inte på Aftonbladet. Foto: Andreas Bardell

Men vad innebär egentligen dessa påståenden, och vad är det egentligen som förväntas av oss? Exakt vad är det som vi ska tycka, göra eller säga för att slippa brännmärkas som rasister?

Den enkla sanningen är att ovanstående uttryck eller om man så vill förmaningar inte är någonting annat än rena floskler, ett av den politiska elitens desperata försök till att försvara och legitimera den hysteriska massinvandringen till vårt land!

Varför inte börja med påståendet att ”mångfalden” är viktig och något att värna om!
Nyligen så hade SVT ett nyhetsreportage om O-ringen i orientering, vi fick då veta att detta var världens största orienteringstävling. Inget anmärkningsvärt i sig, anmärkningsvärt blir det dock när SVT upplyser om att orienteringssporten lider av en bristande mångfald!
Man undrar därför vad SVT ser för problem med detta? Exakt vem förutom SVT bryr sig om etniciteten på dem som ägnar sig åt just orientering? Skulle orienteringen på något sätt bli bättre och mer intressant om det var fler araber eller afrikaner som sprang runt i våra skogar med karta och kompass, den som svarar ja på detta gör i så fall precis som rasister grav skillnad på folk och folk!

På min arbetsplats så är cirka 70 – 80 procent invandrare, detta är ingenting annat än något som jag har konstaterat. Det råder med andra ord en stor ”mångfald” på detta företag, men varför detta ska ses som viktigt och något att värna om begriper jag ärligt talat inte!?
Menar man att företaget går bättre om det råder en stor ”mångfald” bland personalen än om där bara hade funnits etniska svenskar eller uteslutande afrikaner eller asiater?

Några som verkligen förordar vikten av mångfald är våra större tidningar, speciellt Aftonbladet och DN. Att sedan deras egna redaktioner är kliniskt fria från just ”mångfald” är ju en helt annan sak, men utan att göra sig lustig över detta faktum så är ju frågan än en gång! –Hade dessa tidningar blivit bättre och hade man ökat sina upplagor om hälften av personalen på dessa redaktioner hade varit mörkhyade samt haft en annan kulturell bakgrund?

Dagens Nyheters redaktion gillar mångkultur men inte på Dagens Nyheter. Foto: Eva Tedesjö

Själv bryr jag mig inte det minsta om huruvida kassörskan på ICA är etnisk svensk eller inte, lika lite bryr jag mig över om vinnaren av O-ringen har sitt ursprung i Sverige eller Mellanöstern! Dom flesta normala människor finner förmodligen ”mångfalden” lika ointressant som jag gör! Enligt det politiskt korrekta etablissemanget så är det viktigt att fasa in ”mångfalden” i varje vrå, ingen förefaller dock att veta eller kunna förklara varför!?

Sen har vi ju nästa påstående, nämligen vikten av ”mångkultur” vilket om möjligt är än mer korkat! För något år sedan var jag på en föreläsning om just mångkultur och integration, denna föreläsning hölls av den för detta afghanske polisen Mustafa Panshiri som då ställde en del frågor till oss åhörare.

Panshiri sa då följande: – Här i Sverige så säger alla att vi ska ha mångkultur, vi hör det i TV. radio och av våra tidningar och större företag. Alla säger sig förorda mångkulturen men när jag vid en föreläsning som denna frågar er i publiken vilken kultur ni vill se vid sidan av den svenska så är det aldrig någon som kan svara på det!

För att göra en lång historia kort så avslutade Panshiri sin föreläsning med: -Man kan inte ha mer än en kultur i ett samhälle, man kan förändra en kultur men inget samhälle fungerar med mer än en kultur!

Och så är det, för ”kultur” är inte pizza, kebab och Zlatan!
Det är maträtter och en idrottsman!

Kultur är arbetsmoral, tillit, förtroende och värderingar med mera, den som vill ha och förordar mångkultur måste då acceptera barnäktenskap, tvångsäktenskap, könsstympningar, hedersmord och en mängd för oss andra helt främmande företeelser.
Så varför då förorda och lovorda ett mångkulturellt samhälle när det är en omöjlighet?

Då återstår bara ”den rätta värdegrunden”! Vi har ju alla till leda hört såväl politiska som mediala företrädare påstå att SD ”inte delar den rätta värdegrunden”, vilket inte sällan har omöjliggjort ett politiskt samarbete med partiet! Just ”värdegrunden” är ett kapitel för sig själv för här finns det absolut inget att ta på eller hänvisa till!

Jo möjligen i det att man inte får ifrågasätta eller vara negativ till asylinvandring, i övrigt så får man aldrig någon närmare förklaring till vad som krävs för att få vara med och ”dela den rätta värdegrunden”!

För något år sedan så roade jag mig med att ringa SVT samt våra större tidningar för att reda ut vad ”värdegrunden” egentligen innebär och betyder, kort sagt vad man har att förhålla sig till och efter för att inte som SD diskvalificera sig för den samma.
Dessa samtal blev ganska kul i det att alla till en början var väldigt positiva till att jag ville ”ty mig till den rätta värdegrunden”, mindre positivt lät det dock när jag ville veta vilka regler som gällde och vad som krävdes av mig för att jag skulle leva upp till ”värdegrunden”.

Någon påstod att man måste se ”till allas lika värde”!
Denna regel eller hänvisning föll dock tvärt när jag frågade om ”värdegrunden” kräver att man ska se samma värde i Adolf Hitler och Josef Stalin som Moder Teresa och Martin Luther King eller om en våldtäktsman har samma värde som sitt offer?

En annan sa att det var viktigt att stå upp för människor på flykt!
Huruvida det enligt ”värdegrunden” var bättre att lägga våra skattepengar på människor som ”flytt” genom 10-12 säkra länder för att ta sig just hit istället för att lägga dessa pengar på våra egna fattigpensionärer fanns det inget klart svar på.

Gemensamt för samtliga nyhetsbyråer var att dem alla plötsligt blev väldigt ”upptagna” när det gick upp för dem att detta ”samtal inte kunde vinnas” då deras förklaringar till och om ”den rätta värdegrunden” smulades sönder!

Med andra ord så försvaras vår och västvärlden mest extrema invandringspolitik uteslutande med och av rena floskler!
Föga överraskande då något logiskt försvar till vanvettet som pågår helt enkelt inte existerar!

Johnny Hornbrink SD

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Etablissemangets floskler asylinvandringens enda försvar!

 1. Floskler äringet trevligt ord, lite för hånfullt för min smak.
  Dessutom vore det trevligt om bloggen gick tillbaks till sitt gamla format.

  1
  2
  • ”Floskler” är ett finare ord för att sammanfatta ”rent skitsnack” och ”rena lögner”!

 2. Egen intresset ljuger inte. Ju längre bort från dig själv ju större blir ditt stöd.

 3. Gå in på internetsajten ”Världen idag” och lyssna på artikeln Hotspot – ”Den geopolitiska spänningen USA, Ryssland, Kina”, del 2. Där svarar Rysslandskännaren Sven Hirdman (tidigare svensk ambassadör i Moskva) och Kina-experten Kristina Sandklef på frågan om hur man hanterar Rysslands och Kinas minskande befolkningar idag och framöver. Svaret är ökad produktivitet och man poängterar även det mycket viktiga förhållandet att bevara befolkningens homogenitet, eller enhetlighet, i dessa båda länder, för att t.ex. undvika social oro – det betonas att ryska befolkningen nu är mera homogen än under sovjettiden och att Han-kineserna (etniska kineser) nu utgör 93 procent av Kinas hela befolkning (resten är ex.vis koreaner, tibetaner, uigurer o.a.). Man accepterar alltså en viss minskning av befolkningen och uppväger denna med olika tekniska medel, snarare än invandring av främmande folkslag. I Sverige går politikerna och pk-etablissemanget käpprätt åt motsatt håll, alltså genom massinvandring, samtidigt som man kritiserar särskilt Kina och Ryssland för olika ”folkrättsbrott” etc – något som de båda experterna menar är att sabotera för Sverige, alltså skjuta sig själva i foten, då ju vi därigenom blir betraktade som ovänner/fiender till de båda stormakterna i öster och får försämrade förbindelser med dem.

 4. Jag har funnit under mina 26 år utanför Sverige att vi människor är i mångt och mycket lika varandra, vi vill se att våra barn får en bra utbildning ett intressant arbete och en bra partner.
  Men skillnaden oss emellan är större än likheterna, vi de som uppfostrats i den lutherska läran är inte lika katolikerna.

  Kommer vi sedan till Asien så är de stora religionerna Hinduism och Buddhism, jag hoppar över sekten och dess irrläror, i Kina finns daoism, konfuicanism och buddhism samt många fler.

  Afrika kristendom och sekten är stora, men i snart sagt alla afrikaner finns de gamla gudarnas tro som oftast är olika mellan stammarna, Lomastammen trodde gudar bodde i stubbar och träd.

  Alla blir saliga i sin tro, ingen av dessa religioner var påträngande eller dömde mig som kommande från ett kristet land.
  En religion som jag ogillar i högsta grad för den är ung och omogen och dömande alla som otrogna utom dem själva.

  Alla utom en, är lättanpassade, arbetsvilliga och välkomnande och finner sig väl tillrätta i västerländsk kultur.
  Och jag garanterar att vi alla är inte lika mycket värda, däremot i värdighet vilket är något helt annat.

 5. Jag bryr mig inte om mångfald. Jag bryr mig om folk som utbildar sig och arbetar. Som betalar skatt och inte bara utnyttjar oss skattebetalare. Så det är det viktiga: utbilda dig i brist till yrken och arbeta sen.
  Och om du tycker det är onödigt, åk hem.

  14
  1
 6. Jag är så nöjd med Sveriges egen kultur. Jag hoppas att andra medborgare är lika nöjda med sin kultur på hemmaplan.

  Nu läser jag på Text-TV att Löfven utnämner mig till rasist för att jag vill ha en läkare som jag begriper vad han säger. Även med mina hörapparater.

  I stället för att håna mig, så borde han kolla fuskläkarna som på olika sätt infiltrerat och behandlar patienter utan etik och kunskap. Tänk om det är en sådan som jag möter när det är allvar på liv eller död. Vem är det som du då ställer upp för Löfven?

  Löfven är inte min statsminister.

  39
 7. Tycker till om mångkultur gör Jan-Olof Sandgren i Det Goda Samhället, (kort utdrag) citat:
  ”mitt intryck av invandrartäta förorter är ungefär följande: Snabbmat från Mellanöstern, klotter på hållplatser, en ungdomlig befolkning med starka inslag av islam och hip-hopkultur, billiga grönsaker, vänsteråsikter och inte helt tryggt för kvinnor att röra sig utomhus om kvällarna..Det som är västerländskt uppfattas som problematiskt, rasistiskt, kolonialt och omodernt. Vita människor sägs ha för mycket makt, resa för många statyer, ha för många privilegier och rent allmänt ta för stort utrymme i det offentliga rummet. Rashid Musa går så långt att han menar att Sverige är en kolonialmakt som koloniserar förorten. Expressens kultursida talar om ”vithetens högborg”, och det är inte menat som en komplimang.Mångkulturen omsatt i praktiken rör sig mot sin raka motsats: en global monokultur. Från mångfald till enfald”.

  Läs hela texten här:
  https://detgodasamhallet.com/2020/10/20/jan-olof-sandgren-fran-mangfald-till-enfald/

  25
 8. Det är med kultur som med moral, det är bra att ha en. Två gör det inte dubbelt, snarare hälften, så bra. Det är intressant att multikultur verkar gå hand i hand med dubbelmoral. Girighet och dubbelmoral verkar vara vänsterns drivkraft.

  Värdegrund och allas lika värde är något vi ska raskt stryka ur svenska språket, om vi vill ha kvar ett svenskt språk. Bra insändare förövrigt.

  31
 9. Jo det är klart hade vi inte mångfalden så hade vi inga mord sprängningar
  skjutningar bränder våldtäkter kidnappningar miljoner att utbetala i stöd
  och det viktigaste av allt inte så många ljugande och hycklande politiker.
  Jag läste att Röven är förbannad igen för att svenskar väljer svenska
  läkare,men han har ju själv varit med om att det blivit så.

  28
 10. Mycket bra insändare. En kommentar bara, orientering kräver inte bara afrikanska eller arabiska benmuskler som tränats på savannen. OL kräver intelligens och förståelse hur man läser, t ex en karta.

  30
 11. För det patetiska PK-folket sträcker sig bara mångfalden till att handla om hudfärg. Om de skulle nedlåta sig till att lyckas kvotera in en neger i församlingen, så kan de sträcka på sig för ett ögonblick och få känna sig lite präktiga. Och faan ta den som sätter sig på tvären. För mångfalden innefattar icke att ha en mångfald av olika åsikter. Alla måste tycka lika. Endast ja-sägare göre sig besvär. Men är det mångfald att inte våga ha en avvikande mening ? Om PK- doktrinen inte tål att ifrågasättas, så är den väl inte mycket värd och utan kritisk granskning, så ruttnar den inifrån.

  25
 12. En till vänster på bilden ser ut att ha en norsk farmor, så mångkulturen är väl spridd på redaktionen.

  20

Kommentera