Vaccin i tablettform testas i Israel

PANDEMI. I Israel har man inlett en studie med coronavaccin i tablettform, något som Sveriges vaccinsamordnare Rikard Bergström säger är ”otroligt välkommet”.Det är många som skulle föredra en tablett mot ett nålstick, rapporterar Times of Israel.

white capsules on yellow background
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Ett potentiellt oralt coronavirusvaccin är planerat att starta kliniska prövningar i Israel, och utvecklaren tror att det kan hjälpa till att få vacciner till länder som kämpar för att ympa på grund av begränsad infrastruktur.

Oramed Pharmaceuticals har skapat en oral dos av en potentiell vaccin som utvecklas av det Indien-baserade Premas Biotech, och i mars meddelade att det framgångsrikt hade genererat antikroppar i grisar.

Oramed har en teknologi för utveckling av orala vacciner, som nu endast är tillgängliga via injektion, de riktar sig mot tre SARS CoV-2-virusytaproteiner, inklusive proteiner som är mindre mottagliga för mutation, vilket gör vaccinet potentiellt effektivt mot nuvarande och framtida varianter av COVID-19 virus, inklusive Delta-varianten. Oravax VLP-vaccinsteknik är mycket skalbar med låga varukostnader och lätt överförbar.

-Pettersson misstänker att det är mycket forskning och prover kvar men tabletter i stället för flytande vaccin som transporteras och lagras i många minusgrader vore att stort steg framåt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Vaccin i tablettform testas i Israel

 1. Tack:
  Nja inget är gratis….I slutändan hamnar denna kostnad också,på oss skatteslavar. Om inte annat genom dold avgift på skattsedeln.

 2. Ja nu är goda råd dyra…. Tydligen vill inte befolkningen ha någon spruta !
  I Tyskland som i början på året klagade över,att de inte fick nog med C-19 vaccin har det vänt.
  Nu finns ett så stort överskott,att man tvingas sätta in bussar,som åker runt och erbjuder en ”spruta i armen” !
  Stora mängder vaccin har de redan hunnit kasseras p.g.a. ”bäst före”…
  Dessutom påstods i nyheterna,att hela 40 % av befolkningen var emot vaccinering.
  Kanske har PK-press o. andra medier,skrivit för lite kring denna ”sot” under senaste två åren ?

 3. Och så skickar Sveriges socialdemokratiska s.k. regering ner pengar (våra skattepengar) m.m. till terrorist organisationer, för terrorisera israeler.

  Bra Israel…fortsätt det goda arbetet, och vedergäll de som vill er illa.

Kommentera