Vaccin att andas in utvecklas av svenskt bolag

PANDEMI. ISR, Immune System Regulation Holding AB, som utvecklar inhalationsvaccin mot Covid-19, tillkännager att de har tecknat ett investeringsavtal med Singapore Resources Development PTE. Ltd. Singapore Resources Development PTE. Ltd. investerar i olika steg och efter uppfyllandet av vissa villkor, totalt 6.850.000 euro mot ett totalt ägande om drygt 29 procent i ett dotterbolag som ska sättas upp av ISR för ändamålet, enligt ett pressmeddelande.

Inhalator, engångs med pulver. Bild Iconovo

ISR går nu mot en klinisk prövningsfas av sitt vaccinprogram där behovet av finansiering för bl a tillverkning av Spikeprotein kommer att bli omfattande. För att bereda ytterligare samarbeten inom vaccinutveckling bildar därför ISR ett specifikt vaccinbolag. Med denna investering från Singapore Resources Development PTE. Ltd. kommer även en rad viktiga kontakter att öppnas för ISR på marknader som passar väl för ISR’s vaccin.

ISR skall, efter att Singapore Resources Development PTE. Ltd. erlagt en initial avgift om 100 000 euro, etablera ett dotterbolag vars verksamhet ska vara utveckling, distribution och licensiering av ett covid-19 vaccin samt vaccin för andra typer av respiratoriska virusinfektioner, baserat på immateriella rättigheter som kommer att överföras från ISR till det nya dotterbolaget.

Investeringen i dotterbolaget är därefter uppdelad i två omgångar. Dotterbolaget avser att initialt söka godkännande från Bangladesh Medical Research Council att genomföra en studie av covid-19-vaccinet på människor, men utesluter inte att i framtiden även utforska andra alternativa studier. Efter att dotterbolaget erhållit godkännande från Bangladesh Medical Research Council, ska Singapore Resources Development PTE. Ltd. i den första omgången investera 1 000 000 euro. Bolaget förbereder nu underlag för att inom kort ansöka om klinisk prövning i Bangladesh.

Singapore Resources Development PTE. Ltd. skall investera 5 850 000 euro när dotterbolaget tar in sin första patient i en klinisk fas-1 prövning, som sin andra investeringsomgång. Vid denna investering ska den initiala avgiften om 100 000 euro tillföras dotterbolaget till förmån för Singapore Resources Development PTE. Ltd. Bolaget bedömer att det härmed finns goda förutsättningar för att genomföra en fas-1 klinisk prövning.

Efter båda emissionernas genomförande erhåller Singapore Resources Development PTE. Ltd., i olika steg, sammanlagt drygt 29 procent av samtliga aktier i det nystartade dotterbolaget för dess investering om 6 850 000 euro.

Diskussioner pågår för närvarande kring finansiering av en klinisk fas-3 prövning. ”Oerhört glädjande att få starkt finansiellt stöd för att satsa vidare och ta vaccinet till en klinisk fas. Likaså öppnas via denna investering ett ypperligt nätverk till delar av världen som passar väl för vårt vaccin. Ett stort steg för ISR.”, kommenterar Ola Winqvist, VD ISR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Vaccin att andas in utvecklas av svenskt bolag

  1. Pettersson raderar alla vaccinkritiska poster som inte passar in i Petterssons agenda. Förståerligt, eftersom Pettersson själv är vaccinerad och blint tror på vaccinet, det skulle ju se väldigt dåligt ut ifall det skulle krypa in en liten misstanke i Petterssons huvud om att kanske sen ändå detta inte var helt korrekt heller.. TÄNK OM Pettersson hade fel.. Men blint står han vid fast vid den första åsikten, det får bära eller brista! Då heter det: ja man kommer ju dö i varje fall, man kan ju dö om man halkar på gatan osv osv.. Vet du Pettersson, det är PRECIS samma mentalitet som vänstern har gällande invandringen.. Varken objektivt eller opartiskt. Det är en helt annan sak att ta ett par sprutor frivilligt än att bli grundlurad till att ta ett par sprutor ”frivilligt”.

  2. Ni ser vart det drar iväg! Nu är det som en dålig skräckfilm. Flera europeiska länder vill tvångsvaccinera hela befolkningen, annars får dom inget pass. Trots att alla vet att virus muterar fortare än du hinner säga Corona. Vi som tittar lite längre fram inser att vi nog får sitta och kura i vår lägenhet om vi inte vaccinerar oss 1-2 gånger om året.

    11

Kommentera