Stäng

Massor av vapen – Sverige skjuts sönder

BROTTSLIGHET & MEDIA. Tidningen The Economist, grundad 1843 av James Wilson, är en brittisk tidskrift som utges en gång i veckan. Tidningens tonvikt är internationell politik och ekonomi, men brittiska nyheter, vetenskap och kultur ges också betydande utrymme. The Economist räknas som en av de mest respekterade nyhetstidskrifterna i världen. Trots att den är baserad i London är tidningens största marknad USA. Tidningens samtliga artiklar är osignerade.

Steget Efter

I slutet på maj började hundratals unga män, de flesta från Afrika och Mellanöstern, slåss på ett torg i Hjällbo, en förort till Göteborg, Sveriges andra stad. Medlemmar i rivaliserande gäng verkar ha startat bråket med stöld av en moped. Två dagar senare sköts en man i en närliggande livsmedelsbutik i bakhuvudet, troligen som en hämnd förslagsmålet och mopedstölden.

Efter det mördades en polis i Biskopsgården, en annan förort till staden. Några dagar därefter mördades en man på en frisersalong i Frölunda, ännu en förort.

Till denna klagokör av kriminellt våld hade två små barn turen att överleva förra veckan efter att ha träffats i korselden från ännu en gängkonflikt, denna gång i Flemingsberg i utkanten av huvudstaden Stockholm.

Steget Efter i Flemingsberg

The Economist sällar sig till dem som, enligt den svenska vänstern gör den främlingsfientliga, kopplingen mellan invandring, invandrarpolitik och kriminalitet.

”Under de senaste 15 åren har Sverige haft Europas högsta dödsfrekvens vid skjutningar, enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet. Analys av data från 22 europeiska länder från Eurostat och FN:s Världshälsoorganisation, visar enligt Klara Hradilova -Selin, forskare vid rådet, att Sverige kom tvåa efter Kroatien mellan 2014 och 2017. Men efter 2018 visar preliminära uppgifter att Sverige hade stigit till topplaceringen.

De flesta av offren är män mellan 20 och 29. Sveriges andel av mord med skjutvapen är två och en halv gånger högre än det europeiska genomsnittet. Sådant våld drivs alltid av illegala droger och mellan arbetslösa, marginaliserade unga män och polisen.

Nyligen invandrande, många av dem somaliska, har inte lyckats integrera sig. Den syriska invandringskrisen 2015 har lett till mer gettoisering. I Hjällbo är 70% av invånarna födda utomlands. Många av dem, särskilt unga män, lever på socialbidrag och den svarta marknaden.

Skjutningar har blivit ett vanligt sätt för gäng att lösa sina konflikter. Vissa analytiker påstår också att den överdrivna centraliseringen under det senaste decenniet lett till färre antal poliser ute på gatorna i de oroliga förorterna, trots att antalet poliser totalt sett är högre. I vissa distrikt där invandrare är i majoritet har samhället och polisen låtit mördargängen ta över.

1980 löste Göteborgs polis 80% av alla mord. Numera är siffran dystra 20%. ”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Massor av vapen – Sverige skjuts sönder

 1. Det var en klarsynt text. Om man som forskare skulle dra några slutsatser så skulle inga män mellan 15 och 35 år från Mellanöstern och Afrika släppas in i Sverige.
  Tyvärr lyser universitetspoängen med sin frånvaro hos våra styrande politiker.

  17
 2. Sverige som sågs som en förebild runt om i världen för inte allt för länge sedan. Vi hade en sjukvård där det var enkelt att få träffa en doktor, en skola som lärde ut kunskaper, ett försvar mot inre och yttre fiende osv. Allt är raserat tack vare Olof Palme. Han genomdrev en grundlagsändring som gjorde Sverige till ett multikulturellt land. Jag har tur som bor i en stad i Norrland där det varken brinner, skjuts eller våldtas.

  Jag funderar på en sak. Har våldtäktsvågen avtagit eller här det så att media bara har lagt locket på?

  20
  1. ”Utan invandrare stannar sjukvården”

   Ja, det stämmer på samma sätt som ”Utan kunder stänger ICA”. När man gör bokslut över invandrarnas påverkan på exempelvis sjukvården kommer man fram till att de som grupp konsumerar mer sjukvård än de som grupp producerar. Skulle man dela upp det på geografiska områden blev nog bilden mer störande. Utan att prestera bevis så tror jag kunna säga att MENA och SUB Sahara, det vill säga ”flyktingar”, har en betydligt sämre kvot än invandrakollektivet i stort.

   12

Kommentera

%d bloggare gillar detta: