”Låt inte EU stämpla ut kärnkraften”

ENERGIFÖRSÖRJNING. Kärnkraften är en nyckel till vägen mot koldioxidneutralitet och vi ska inte acceptera att EU saboterar vårt klimatarbete genom regelverk som inte tar hänsyn till detta, skriver KD-politikerna Sara Skyttedal och Camilla Brodin på SvD Debatt, bakom betalvägg.

Pettersson undrar lite över fordonet till höger…

EU-kommissionens expertorgan gav nyligen klartecken att hållbarhetsstämpla kärnkraften. Trots detta menar Skyttedal och Brodin att starka krafter inom EU motarbetar kärnkraften.

De skriver att EU:s klimatomställning kräver mer el än vi producerar i dag och att kärnkraften får ekvationen att gå ihop. ”Regelverk som diskriminerar kärnkraftsinvesteringar i det läget vore mycket olyckligt, särskilt för klimatomställningen”, skriver kristdemokraterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “”Låt inte EU stämpla ut kärnkraften”

 1. “Klimatmål” och annat svammel kommer att haverera Europa även med kärnkraft.

 2. Med dom politiker vi har så kommer dom att lyckas. Sverige kommer att vara en jätte vindkraftpark åt Europa. Våra politiker verkar har Sverige o svenskarna ändå är dom svenskar. Visserligen anser dom sig bättre vetande. Jag säger som förr satsa all forskning på kärnkraft bara med fjärde generationen har vi bränsle i tusen år framåt.

 3. Samma oförstånd som låtit för många komma in i vårt land, råder hos de som vill elektrifiera allt utan att ha säkra pålitliga leveranser.
  Vi borde frånta dem möjligheten att förstöra vår framtid.
  Om inte förr, så ändra ditt vanetänkande till valet 2022.

  21

Kommentera