Skyller politikerna dålig planering och beredskap på klimatförändringar?

NATURKATASTROFER. Översvämningarna i främst Österrike, Tyskland, Belgien och Nederländerna är definitivt en naturkatastrof. Många människor har avlidit och stora materiella värden har förstörts. Det är lätt att känna stor medkänsla för alla som drabbats, skriver Ericson i Ubbhult.

Ledande politiker på riksnivå och lokalnivå, liksom myndighetsföreträdare och klimatdebattörer som med unison röst skyller det som hänt på klimatförändringar. Både Angela Merkel och hennes efterträdare Armin Laschet skyller på klimatförändringarna och ett flertal klimatdebattörer och klimataktivister i både Sverige och andra länder instämmer i likhet med många andra både i traditionella och sociala medier. Med en röst påstår de att översvämningarna är ett bevis på att effekterna av klimatförändringarna slagit till med full kraft.

Centraleuropas historia är fylld av extremt dramatiska översvämningar som kostat både massor av människoliv och ödelagt stora materiella värden, och de är kända från 1500-talet och framåt till våra dagar. Alla tidigare översvämningar har haft naturliga förklaringar, medan just den sista alltså beror på att “klimatförändringarna kommit till Tyskland” om man ska tro Tysklands miljöminister. 

Vi såg det i Västmanland vid den stora skogsbranden – som inte behövt bli så dramatisk om kommuner och myndigheter agerat snabbare och samarbetat bättre och man haft bättre resurser för släckning från luften. På samma sätt har stora brister i naturvård och beredskap för skogsbränder drabbat många länder – exempelvis Spanien, Portugal och USA. Bränderna förra året i USA har jag kommenterat tidigare och det är uppenbart att man i östra USA hanterar skogsbränder mycket mer effektivt än i västra delen. 

Nu kommer också hård kritik mot hur tyska myndigheter hanterat den senaste översvämningskatastrofen. Europeiska varningssystemet för översvämningar hade larmat, man visste att detta var på väg att hända, men myndigheterna agerade inte i tid, vilket sannolikt kostat många människoliv. Tyskland motsvarighet till SMHI gick också ut med varningar om extrem nederbörd, men detta togs inte på allvar av ansvariga myndigheter och politiker. Vad är då bekvämare när katastrofen inträffar än att urskulda sig med att “klimatförändringarna” är orsaken till det som hänt? Då slipper man själv ta ansvar.

-Pettersson undrar om politiker skyller dålig planering och beredskap på “klimatförändringar” och om journalisterna är för lata och för att göra sitt jobb, som är att kontrollera makten.

Jag gissar att kontrollerar man skogsbränder historiskt så bli resultatet liknande, det har brunnit förr också.

Kan de inget om historien är det svårt att planera för framtiden, eller räcker inte pengarna till beredskap när massinvandringen ska betalas.

Bilderna kommer HÄRIFRÅN. Märkena visar vattenståndet vid respektive årtal.

Österrike 1954

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Skyller politikerna dålig planering och beredskap på klimatförändringar?

 1. Kollade nyhetsmorgon TV4 där står en klimatproffessor (domedagsprofet) och mässar hur nära jordens dagar är räknade om vi inte storsatsar på klimatet och miljön!. Hur är det möjligt att dessa får stå och ljuga utan nån som kan bemöta dessa påståenden direkt i tv???. Hjärntvätten fortsätter med klimatsekten och dess troende..

  22
  • G Nordström!
   Du menar förmodligen injicering, vi som har förståndet kvar vet det.

 2. Ursäkta helt offtopic men Pettersson brukar ju skriva om Israelhyckleri. Tydligen skall Unileverägda glassmärket Ben och Jerry bojkotta försäljning på Västbanken, Israel:
  https://www.bbc.com/news/business-57893161

  Anledningen är: “sales in the Occupied Palestinian Territory (OPT) were inconsistent with our values”.

  Och det kan de naturligtvis göra men det jag stilla undrar är om de också bojkottar alla odemokratiska stater och diktaturen i världen. Eller är det bara Västbanken som bojkottas? Jag har en stark känsla av att Unilever gärna prånglar ut sin fettprodukter så mycket de bara kan, inkl. Ben & Jerry. Men jag har ju inte kollat så det får stanna med denna undran om det handlar om hyckleri.

  12
 3. Översvämningen 1501 berodde på människornas synder. Ja, historien upprepar sig. Undrar bara när vi får se det första häxbålet igen. Men kanske på en vit man.

  31
  • Mänskligheten utvecklas ! Idag är “häxan” en allmänt förekommande gas, CO2, attans svår att elda. Kanske så att alla blekansikten tvingas till att använda katalysator kallingar och trosor (om inte blekansiktes kvinnor undantas på genusbasis) . . .

   12
 4. Liksom våra politiker,eller rättare sagt extremister söker de alltid finna en modern orsak till de katastrofer,som sker och skett på jorden i alla tider. Om sedan de s.k. ledarna i Tysklands 4:e Rike under Diktator Merkel,eller vår pellejöns Löven,sak samma fantasier.
  Att en människa under sina 16 år i form av envåldshärskarinna kunnat orsaka detta förfall,förvånar även hennes normala landsmän/kvinnor !!
  Måste erkänna,att jag inte trodde detta var möjligt,när jag lämnade landet söder om Östersjön 2004 !
  Om sedan Skyfall el. Pandemi sak samma…..

  25

Kommentera