Det är sosse-idéerna vi måste bekämpa

PROPAGANDA. Daniel Swedin, född 1983, är journalist och sedan maj 2021 är han politisk redaktör på tidningen Arbetet, innan dess vara han talskrivare i statsminister Stefan Löfvens stab och 2011 och 2020 var Swedin ledarskribent på Aftonbladet. Swedin har en fil.kand. i medie- och kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet och har tidigare varit verksam som biträdande forskare vid SOM-institutet och som krönikör i Dalarnas Tidningar.

Daniel Svedin. Foto: Ylva Sundgren, Twitter

Tio år efter Utøya är det hög tid att vi erkänner för oss själva att Breiviks våld var politiskt motiverat men att de politiska motiven inte uppstod i hans hjärna, skriver Arbetets politiska redaktör Daniel Swedin.

Hur kunde Anders Behring Breivik mörda 77 personer på drygt tre timmar. Svaret är lika enkelt som det är skrämmande: för att han var politiskt övertygad om att det var rätt sak att göra, skriver Swedin och det har han rätt i plus att Breivik är en galning.

Sossehatet, kvinnohatet, muslimhatet vägledde honom fortsätter Daniel Swedin.

-Pettersson säger att Breivik var en galen extremist, men Daniel Swedin och andra gör det lätt för sig när de inte funderar ett varv till på varför Breivik gjorde som han gjorde.

Om Anders Behring Breivik hatade kvinnor känner inte jag till, det får stå för Daniel Swedin. Att Breivik hatade invandrare, särskilt muslimer är ställt utom alla tvivel och Breivik menade att det var det socialdemokratiska partiets fel att så många invandrare hade släppts in i Norge, det var därför han anföll socialdemokraternas ungdomsläger på Utöya.

Socialdemokraterna i Norge och Sverige borde ställa sig frågan. Vilket ansvar har vi för terror, brottslighet och våld när vi importerar mängder med muslimer till Norden, muslimer som vi ofta inte vet vilka det är eller deras bakgrund.

Varför hatar socialdemokraterna det norska och svenska folket så mycket så de utsätter oss för detta gigantiska experiment?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Det är sosse-idéerna vi måste bekämpa

 1. Nej nu är Arbetet inne på farliga spår. Att gå så långt, som till att mörda så många så kallblodigt kan inte jämställas med en politisk idé. Vilka tankar, som helst kan trigga en mördarindivid/terrorist att mörda antar jag. Att komma åt och försöka eliminera dem borde vara av större värde. De, som kan mörda för en politisk tanke är mördare redan innan motivet dykt upp i deras hjärnor antar jag. Mördaren i Vetlanda, som stack ned 7 personer innan han blev stoppad men ingen dog, som tur var eller terroristen på Drottninggatan visade liknande hänsynslösa mordlystnad. Det hade kunnat bli åtskilligt fler mördade om de inte stoppats. Jag blir upprörd över att någon felaktigt antar att normala människor är mördare tack vare sina politiska tankar.

 2. Sossepropaganda där man försöker pådyvla oss en bild av att alla som oroar sig för invandringen automatiskt är för terrorattentaten på Utøya. Tänk vilket ståhej det hade blivit om någon skrev något i samma stil om vissa andra terrorister och deras religiösa eller ideologiska inriktning….

 3. En Sosse har väl inget ansvar, visserligen snackar till och med Löfven
  om att ta ansvar, alltså precis det han inte har gjort när han fyllt landet
  med medeltida varelser, detta trotts att det fanns hur mycket info om
  just deras obalanserade uppträdande i många situationer! Snacka går ju!

  12
 4. Efter att ha sett tredje avsnittet av Sovjet, Gulag, frågar jag, vad gjorde kommunisten Ali Esbati på Utöya? Det gick åt en massa socialdemokrater i Gulag. Saknar dagens unga sossar all kunskap om kommunismens enorma illgärningar.

  13
 5. Jag försvarar inte Brevik på något vis. Men såg på tv i går när Stefan Statsministern våran när han lade ner kransar för dom dödande ungdomarna i Norge det var väl fint gjort men jag har aldrig sett någon kransnedläggning i Sverige trots att många oskyldiga blivit dödade till och med barn. Kanske han var i Norge bara för att plocka politiska poeng Han är ju sosse……..

  25
 6. Det är mycket tjat om terroristen Breivik, men alla andra terrorister vill sossarna glömma.

  34
 7. Lisa!
  Du skriver att Breivik och allmänheten befinner sig på samma ställe, alltså inburade och Pettersson är fri som en fågel.
  Det kanske finns hopp även för dig.

  11
 8. Utanför ämnet men, 700 dömda till fängelse håller sig undan sitt straff. Varför, det är inte ens olagligt!

  29
 9. Med personens tänkande är det väl lite si och så med greborn
  Enligt Goebbels så Upprepar en lögn tillräckligt många gånger så tror folk att det är sant Det gäller fortfarande
  Det är också lättare att lura folk än att övertyga dom att de blivit lurade enligt Mark Twain
  https://youtu.be/7_SGBc3HjIg

  31
  1
  • G Nordström!
   Vilken sorts krumelur är du egentligen som inte ens har förstånd om att adressera ditt grumliga tänkande direkt till mig, dessutom är inte signaturen greborn..
   Du hänvisar till en film om en tokstolle som ej förstår att C-19 patienter inte kan behandlas på en allmän sal.

   3
   1
   • trodde jag skrev en kommentar där du påtalade Swedinds tänkande men det blev ett nytt inlägg och om folks allmänna tänkande

 10. Medie- och kommunikationsvetenskap? Vetenskap?!!! Goebbels hade varit stolt.

  Sossarna har gått ifrån att vara språkrör för orättvist behandlade arbetare till propagandister för despoter och multikultur. Ja, det fanns de som för egen snöd vinnings skull förtryckte och utnyttjade arbetare för hundra år sedan. Ungefär som sossarna förtrycker och utnyttjar svenska folket för egen snöd vinnings skull. Också makten förstås. Den behöver de för att berika sig och deras gelikar.

  36
 11. Fortfarande för ung och oerfaren för att förstå vad han hasplar ur sig, en för många välkänd gestalt skulle sagt
  ”fader förlåt honom, ty han vet icke vad han tänker.”

  30
  2

Kommentera