Pizzaparty

Man ska givetvis inte raljera över det gisslandrama som igår utspelades på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna. Fast snart finns det inget som längre förvånar i det här landet.

Nu kan jag inte för en stund intala mig att gisslandramats egentliga syfte var att de intagna skulle få pizza, men pizza fick de och tack vare det släpptes en av vårdarna.

Att svenskt rättsväsende saknar pengar vet vi, men är det inte väl snålt att beställa pizzor som man sedan inte betalar för?

Varför man inte passade på att beställa pizzor till de två anställda som satt i gisslan är en annan fråga.

7 thoughts on “Pizzaparty

 1. En historia som utländsk press roar sina läsare med. Friskt ironiserar man över den service,som ”svenska rättsväsen” tillhandahåller åt sin fångar. En skrev, ”hoppas inte Pizzan han kallna,innan de nådde cellerna”…
  Andra visade bilder på Ambulans o Brandbil…
  Tja,finns något land utanför Arabvärlden,som sådant kan ske i.
  Sommarpraktikanter som väktare i ”högsäkerhetsfängelse” ?

  25
 2. Pizzorna betalas via staten, med kvitton och sådant rasistiskt islamofobiskt trams. Visst hade det varit en perfekt avslutning på denna komediperformans om man betalat med kontanter som pizzabagaren inte slått i kassan..

  9
  5
 3. Symboliken att dela ut 🍕 är glasklar. Polisen skulle lösa våldet genom dialog. Okay det blev kaffe och bullar för de lägre adidaskrigarna. Pizza för ledarna.

  25
 4. Det kan tyckas dumt att bjuda på pizza men hade det varit bättre att läsa idag.
  ”Gisslandramat över, tre döda!!

  15
  14
  • Det jag hade velat se i tidningarna är två döda brottslingar, de är dömda för mord och de kommer inte ändra sitt beteende vilket denna händelse visar.

   44
   2
  • Måste kommentera de som pekar tummen ner, ni borde leva i en nation som inte ens försöker eller förstår demokrati.
   I en situation där anställda kan komma till skada måste rätt medel användas även om det rör sig om Pizza.

   12

Kommentera