De kränkta

Det finns kulturer där man har nära att ta till våld när man känner sig kränkt, även när det gäller bagateller. Människor från de kulturerna blir en allt vanligare syn på våra gator och därmed blir det en allt vanligare syn att våld tas till när någon känner sig förnärmad.

Lokaltidningen tar på ett väldigt bra och ingående sätt upp ett av dessa fall, även om varken namn eller etnicitet nämns i artikeln. Det handlar om knivmordet på en campingplats i lilla Malmköping. Pettersson tog upp detta i ett inlägg föregående vecka och i det får vi, tillskillnad från lokaltidningen, veta namn på både offer och förövare. Två personer som tillhör den kultur där man väldigt lätt känner sig kränkt och där man gärna tar till våld för att upprätta sin heder.

Lite ur lokaltidningens artikel:

Den 32-årige man som misstänks för mordet och mordoffret tycks inte alls ha känt varandra sedan tidigare…//…Det tycks dock ha förekommit en trafikrelaterad konflikt…//…Ordväxling följde, men flickvännen förstod inte språket de båda männen talade…//…

I en färskare artikel skriver lokaltidningen bl.a. följande:

Efter rondellkonflikten…//…Efter en stund kom två bilar körande…//…Ur bilarna steg fyra män. En av männen höll i 32-åringen medan en av de andra slog honom i ansiktet…//…en man med ett föremål som han liknar vid ett baseballträ, som ska ha sprungit efter 32-åringen och hans flickvän

Att döma av händelseförloppet var de mest aktiva i detta bråk det gäng där den nu döda 27-åringen återfanns. Ett gräl i en rondell mellan två aktörer som inte kände varandra och som slutade med ett mord. Vad som skedde i rondellen har ännu inte framkommit, men rondeller kan ofta vara föremål för en del hårda ord och bilar som tutar. Så har det länge varit, men när bråk i rondeller slutar med våld och t.o.m. mord har vi passerat en gräns där vi inte längre vet vem som tutar i bilen bakom, vem man själv tutar på och om det finns vapen eller hämndbegär inblandade.

Med allt fler lättkränkta på våra gator och allt fler vapen i omlopp, så är det inte utan att man befarar samma situation som i USA.

7 thoughts on “De kränkta

 1. Lättkränkthet, plötslig aggression, kort stubin.

  Tusen år av inavel sätter onekligen sina spår.

 2. Kan det vara värmen, såg två italienare i Milano slåss för de var nära att krocka, men de var civiliserade nog att inte hala fram kniv eller skjutvapen.
  Att tränga sig före i kön det är vanligt i arabvärlden, så varför inte göra samma sak då de kommer hit, att ta ”seden dit de kommer” är ett okänt begrepp för dem.
  Allt detta för vi har politiker som oftast tar fel beslut om de nu tar några beslut alls,d och inte bara följer enmansutredningens förslag. Det är detta vår s.k. statsminister benämner demokrati.

  13
  • Vi har haft diskussionen när vi åker runt i Södertälje. Hur tänker man eller tänker man överhuvudtaget. Eller är det så att man lever precis här och nu. Oj jag körde fel så slår man en rundpall bara så flera bilar håller på att krocka. Jag skulle vilja kunna svara och kan inte det. Ibland känns det som man inte tänker på konsekvenserna man har ingen känsla. Tror inte man kommer att få det någonsin. Och då passar man inte in i Sverige. Kan man skjuta någon för att han säger något som inte är rätt. Jooo jag ger dig ett Svar dåligt men ändå. Hedern kränk mig inte det är nog enda som rör sig u huvudet.

 3. Börjar med lite annat. Stefan Löfven ska lägga ut krans på Utöya Norge. Enligt TV4 det skulle jag vilja kalla för populism och ett jätte fel beslut från Nicke dockorna som styr honom. Tror nog folk blir mest förbannade av dom jätte problem med mord o skjutningar vi har i Sverige.
  Nu till ämnet kränktheten. Jag lovar efter ett liv i Södertälje så är hedern o stoltheten större än vi anar. Eller det politiska ordet kränkt. Vi kom i Karlhov i Södertälje när en av deras invandrare med flickvän bara går över gatan framför bilen. Vi saktar inte ner eftersom övergångsstället var längre bort. Utan kör precis bakom dom i 30-40 km. Han blev totaltokig. Trodde han skulle springa efter oss. Araberna utanför friseringen på andra sidan gatan helt tokiga. Vilka sura blickar vi fick i fjorton dar efter det. Modernt sagt kränkta. Av en svenne det händer hela tiden i trafiken. Man kommer Strängnäsvägen in mot centrum. Dom gånger jag har haft lite snabb bil. Så har jag hållit mig i högerfil. Inte släppt in invandraren i vänsterfil som ska ta högerfilen mot centrum. Snacka om tokiga människor som får åka över bron o vända. Fått tillsägelse sluta med det där du kan bli skjuten. Invandrartjejerna i affärerna i Södertälje väljer flera köer. Sen ropar dom från den snabbaste kön. Och det kommer helt plötsligt en full varuvagn o tränger sig. Då brukar jag kalla dom idioter och säger jag vet jag är rasist.
  ÖoB i Södertälje var lagom framme vid kassan hade en invandrare framför mig. Han ropade på sin polare som kom med en hel varukorg. Då blev jag så förbannad så jag sa åt dom blev blattesvaret. Då fick kassörskan mina varor i knät. Det är ditt jobb att se att kön fungerar sen gick jag. Snacka om leenden jag fick från svenskar.
  Kön till Nordea kom en arab gubbe och trängde sig fem minuter innan dom öppna. Jag sa åt han och en kille till. Gubben sa alla kommer in. Jaa sa jag åt ställ dig längst bak. Han hotade att spöa mig med käppen.

  Vilka blir egentligen kränkta i Sverige invandrare som det handlar att han är en högre stående ras än den svaga svensken som ger bort sitt land o sina pengar och döttrar.

  37
  • Så han lägger en krans på döda socialisters minnesmärke men inte på en mördad polismans grav.
   Det säger en hel del om hans prioriteter och människosyn.

   16
 4. Dom lider inte bara av lättkränkthet, utan även av feghetssyndrom, man
  samlar in ett helt gäng för att misshandla den han kommit i dispyt med,
  detta tillvägagångssätt är vanligt för folk från Mellan östern

  51

Kommentera