27-åring höggs ihjäl på badplats, kurdisk syrier åtalas för mord

VÅLDSVÅGEN. En 32-årig man har åtalats för mordet vid en badplats i den sörmländska idyllen Malmköping tidigare i år. Mordet skedde på eftermiddagen den 21 april, då offret, en 27-årig man, enligt åtalet knivhöggs i låret, vilket ledde till att han förblödde.

Ghassan Abdo, misstänkt för mord. Foto: Polisen

Den misstänkte, Ghassan Abdo, född 1989, har tolkbehov på kurdiska-khormani och är medborgare i Syrien och Sverige. Abdo greps i en bil inom en halvtimme efter att polisen kommit till platsen.

Nyköpings tingsrätt mål B 1457-21: Ghassan Abdo har uppsåtligen dödat Bahaa Kolagha genom att hugga en kniv i Bahaa Kolaghas lår. Knivhugget har orsakat en skarpkantad sårskada på högra lårets insida med en sårkanal som gått ned på djupet i lårets muskulatur med skada på lårbenets artär och ven samt en av lårets ytliga vener. Orsakad skada mätte ca 11 cm i längd och ca 14 cm djupt, snett uppåt. Skadorna har medfört förblödning, vilket orsakade Bahaa Kolaghas död. Den ovannämnda gärningen har i vart fall varit livsfarlig och Ghassan Abdo har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utdela ett hugg med en kniv, vilket medfört synnerligt lidande för Bahaa Kolagha. Ghassan Abdo har åtminstone av oaktsamhet orsakat Bahaa Kolaghas död. Vållandebrottet är grovt då det är ett resultat av uppsåtligt utövat våld och då Ghassan Abdos agerande har inneburit ett medvetet risktagande av allvarligt slag.

-Pettersson säger att vi har haft knivförbud i Sverige sedan 1988 men jag tror inte knivmorden minskat så det måste bero på något annat…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “27-åring höggs ihjäl på badplats, kurdisk syrier åtalas för mord

 1. Hans skägg kan nog hålla kvar minst tre deciliter motorbensin. Ryssarna visste det under sina operationer i Afghanistan.

  15
 2. Det är sjukt hur lättvindigt sossarna delar ut medborgarskap till utlänningar. Här har vi en utlänning med svenskt medborgarskap som behöver tolk på ett annat språk eftersom han inte kan svenska.

  Det svenska medborgarskapet ska dras in och syriern ska efter avtjänat straff skickas hem till Syrien.

  25
 3. Hugger man mot lårets insida så vet man exakt vad man gör. Man gör inte något sådant av misstag. Gärningsmannen har förmodligen fått militär träning.

  24
 4. ”medborgare i Syrien och Sverige”

  Ett av medborgarskapen dras lämpligen in med omedelbar verkan. Varje sund stat skulle göra det.
  Hoppas verkligen något parti på högerkanten tar tag i frågan om dubbla medborgarskap. De skall upphöra nu!

  39

Kommentera