Stora skattehöjningar trots löften om motsatsen

SKATTER. Bilen behövs, många svenskar utanför de stora städerna saknar alternativ, vi har ingen tunnelbana och ofta ingen kollektivtrafik alls. Vi behöver bilen för att ta oss till jobbet, skolan, affären, vården eller för att hälsa på släkt och vänner. Bilen är en förutsättning för att Sverige ska fungera.

Bilen behövs för att lantbruk, industrier och småföretag ska kunna gå runt och få personal, för att småorter ska kunna överleva och för att landsbygden ska förbli levande.

Finansminister Magdalena Andersson (S) tyckte innan valet, hösten 2014, att det är redan är jättedyrt att tanka, därför såg hon då inget behov av att höja skatten på bensin och diesel.

Under 2014 var snittpriset på en liter diesel 12,97 kronor.

Våren 2015 hade finansministern tydligen glömt det uttalandet. Då meddelade regeringen att bensinskatten ska höjas med 44 öre per liter och dieselskatten med 48 öre per liter från och med nästa år.

I augusti 2015 meddelade regeringen att de tidigare aviserade skattehöjningarna inte är tillräckliga, det finns nämligen större hål i budgeten än vad man tidigare trott och då får bilisterna än en gång ta en stor del av ansvaret. Därför har man tillsammans med det andra regeringspartiet, Miljöpartiet som redan innan valet ville se en skattehöjning om 70 öre per liter på drivmedel, kommit överens om att höjningen nästa år ska vara 48 öre för bensin och 53 öre för diesel. Med moms på det, eftersom vi i Sverige lägger skatt på skatten, blir det en skattehöjning på 60 respektive drygt 66 öre per liter.

Så har det hållit på drivmedelsskatterna har höjts fem eller sex gånger och momsen läggs på skatten. En gång tror jag skatten har sänkts också eller rättare de har hoppat över en höjning.

Idag kostade diesel till “minipris” står det på skylten, 16,73 kronor på landsbygden i Södermanland.

Att tanka 55 liter kostar 920 kronor och av det staten runt 600 kronor. Diesel beskattas med energi- och koldioxidskatt, ett fast pris per liter och sedan moms på skatten och dieseln.

-Pettersson noterar att finansminister Magdalena Andersson (S) höjdskatterna på drivmedel med många hundra miljoner sedan hon sa att det redan var jättedyrt att tanka och hon inte såg något behov av skattehöjningar. Jag undrar vad hon använder pengarna till…

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Stora skattehöjningar trots löften om motsatsen

 1. Det blir aldrig som sossarna lovar, däremot oftast tvärtom istället. Lita aldrig på en sosse.

  16
 2. Sanning för en sosse, kommunist eller vänsterliberal är ett högst relativt begrepp.

  18
 3. Fördubbla skatten på klimatsmart bärkassar i fossilfri past. Hur svårt kan det vara på en skala.

  13
 4. Att lova en sak innan valet, för att värva röster, men sen gör tvärtemot efter, borde vara straffbart. Men att de s.k. journalisterna ej orkar ifrågasätta lögnerna, är ju för ynkligt. Kanske därför de hade så svårt för Trump. Han lovade en sak före valet och utförde sedan det hela efter. Det blev helt omöjligt att ta in för den hjärntvättade svenska slaskpressen.
  Sen kan man ju undra hur topparna i partiet bär sig åt för att privat undkomma de galna beslut som som de själva fattat.

  34
  • Som vanligt slingrar sig politikern. Det var inget löfte….det var bara en målsättning.

   16
 5. De som bestämmer har ju helt andra förutsättningar ekonomiskt än oss andra och har därför dålig förståelse om hur ökade skatter drabbar vanliga människor.

  32
  • Sänka skatten! Nänä, det behövs rejält höjda
   skatter för att hålla igång bidrags Sverige och
   fortsätta m importen av oanställningsbara.
   Arma land

   18
 6. Ja, det är skamligt hur mycket skatt det är på bränsle. Så länge mp finns så kommer det att forsätta höjas. Kan tipsa om Sveriges lägsta pris 15,55 kr för både bensin och diesel i Torsås söder om Kalmar om ni har vägarna förbi. 👍👍

  26
 7. Det är skit samma vad sossarna ska använda dina pengar till. Det viktiga är att Partiet bestämmer vad dina pengar ska användas till eftersom de är mycket bättre på sådana beslut än DU.

  10
  42
  • Bland annat är dom väldigt duktiga på att höja sina egna löner och förmåner!
   Det är något konstig i tvärtom landet Sverige Ju sämre politikerna är ju mer
   förser dessa sig med folkets pengar, och det märkliga är att en del idioter
   håller med dem ?

   30

Kommentera