Tre mörkhyade och en vit…

VÅLDSVÅGEN. Beväpnade män kapade Porsche i Stockholm skrev vi på bloggen igår. Idag berättar ägaren till bilen om händelsen i Aftonbladet och säger att en av männen gjorde en mantelrörelse med pistolen och riktade den mot hans huvud. – Fick riktig dödsångest. Jag var säker på att han skulle skjuta ihjäl mig, säger bilens ägare.

Porschen i Falun. Privat bild.

Ett dygn efter händelsen påträffar polisen bilen i Falun. Polisen tar upp jakten på bilen och Porschen kraschar med en annan bil. Fyra män springer från platsen och polisen har ännu inte kunnat gripa någon.

– De har alltså pistolhotat mig och rånat mig på min bil för att åka till Falun. Jag kan inte förstå hur de här grabbarna har hamnat i den här situationen i livet, säger ägaren till Aftonbladet.

 • Gärningspersonerna var flera och maskerade, minst en hade ett pistolliknade vapen som användes vid rånet, är polisen i Stockholms signalement.
 • Fyra män i 20-årsåldern sedan de flytt från polisen i en stulen bil och krockat i en rondell, skriver Sveriges Radio
 • Fyra män i 20-25-årsåldern eftersöks av polis, hjälper SVT till med.
 • Fyra män har setts springa från bilen och polisen söker i närområdet med hundpatruller, är Aftonbladet bidrag.
 • Initialt kom det in uppgifter om att fyra män mellan 20-25-årsåldern befann sig på en restaurang i Järlinden och att en av dessa bar på någon typ av kniv. Det visar sig att personerna kör en efterlyst bil inblandad i ett brott i Stockholm. När en patrull får syn på bilen kör föraren iväg men krockar i rondellen vid Lugnet. De fyra männen försvann från bilen i olika riktningar och polisen vill ha in iakttagelser från allmänheten som kan hjälpa polisen i sökandet efter männen. Tre av männen beskrivs som mörkhyade och en av dem som ljushyad. Två av dem uppges bära mjukisbyxor med mörka tröjor. En man bar vit skjorta med mörka byxor samt keps medan den sista ska haft jeans och grå tröja på sig, skriver polisen i Falun på sin hemsida. Dalarnas tidning uppger signalementet men bakom betalvägg. Det finns också på någon Facebooksida och igår såg jag det bland kommentarerna på bloggen.

Om någon ur allmänheten ser personerna ombeds de ringa 112. Om man har gjort noteringar som kan vara av intresse i sökandet uppmanas man kontakta 114 14 och uppge ”tips” i talsvaret.

-Pettersson undrar om inte skyddande av brottsling är olagligt?

Brottsbalken 17 kapitlet. Om brott mot allmän verksamhet m.m.

11 §   Om någon döljer den som förövat brott, hjälper honom eller henne att undkomma, undanröjer bevis om brottet eller på annat dylikt sätt motverkar att det uppdagas eller beivras, döms för skyddande av brottsling till böter eller fängelse i högst ett år.

För skyddande av brottsling döms också den som undanröjer bevis om brott som är föremål för ett rättsligt förfarande vid Internationella brottmålsdomstolen eller på annat dylikt sätt motverkar att det uppdagas eller beivras.

Är brottet grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år.

Den som inte insåg men hade skälig anledning att anta att den andre var brottslig, döms till böter.

Ansvar ska inte dömas ut om gärningen är att anse som ringa med hänsyn till gärningsmannens förhållande till den brottslige och övriga omständigheter. Lag (2009:1281).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tre mörkhyade och en vit…

 1. Jag har en gammal plånbok i bakfickan. I den har jag fyra bärkassar i plast, en polett till kunvagnen. ett förstoringsglas i plast och en kyrknyckel. Plånboken med pengar och körkort har jag i framfickan. Bankkortet har jag på ett annat ställe för det mesta. Hemma.

 2. När Stenbock var ung gällde 2 vita och en Brun…..när man gick på krogen !!
  F.ö. är detta med att bli rånad på sin bil,inget enbart storstad-problem.
  I går eftermiddag blev en man i 60-års åldern,rånad på sin gamla japanska bil,i Helsingborgs Norra Ghetto !
  Hade han som Stenbock alltid bildörrarna låsta,så fort han lämnat P-platsen hade detta överfall förhindrats…..
  Nåja av skadan blir man vis, inte enbart bland ”atomforskarna” i nya Abzurdistans ghetton.

  10
 3. Jag kommer sökt att tänka på Mona Sahlin. Två chockladbruna, en mörk och en vit Toblerone.

  16
 4. Bara bristande kunskaper i svenska språket. De skulle ”ta tåget” men ”tog en bil” istället. Fullt förståelig sammanblandning.

  * Ovanstående text kan innehålla spår av ironi.

  37
  • Rovdjur går bara på instinkt.
   Rovdjur har ingen logik.
   Rovdjur har inte känslor.
   Rovdjur är att betrakta som invasiva ………!

   Detta är resultatet av att vi importerar rovdjur.

   34
 5. Efter att ha hört en sommarpratare som var färgad på P1 och ivrigt nämt negern som dog i USA, tänket jag att det vore mer rättvisande att lägga till några bokstäver till BLM. CBLMEVLM. För er som undrar betyder det, kriminella svartas liv har betydelse även deras offers liv har betydelse.

  26
 6. Regeringen ger nu flera råd till de rasistiska dna-svenskarna.
  Bär inte märkeskläder. Dressman eller andrahandskläder från Röda Korset som ” flyktingar” tidigare har ratat fungerar som skydd.
  Inte heller skall ni använda skor av god kvalitet, försök hitta en billig kopia på Jula eller någon outlet.
  Er mobil skall vara från tillverkaren Nokia och av modell 3310.
  Vad gäller val av fordon ger regeringen tips på den tidigare så populära folkmodellen från Östtyskland, Trabanten som kan fås i två färger.

  I övrigt rekommenderas att svensken endast rör sig utomhus vardagar mellan 07.00 till 13.00 då ”pensionsräddarna” vilar ut efter ett ansträngande eftermiddags- och nattpass.

  63
  1

Kommentera