Existerar Sverige om 50 år?

DANSK DEBATT. Går det en dag utan att vi hör något om Sverige? Sedan april har danska bilister utsatts för över HUNDRA stenkastningar på väg till och från Ystad. Det är fortfarande okänt vem som står bakom det, skriver Pia Kjærsgaard på danska Jyllands-Posten.

Pia Kjærsgaard Bild: Radikale Venstre CC By

Häromdagen var det en ung polis som blev offer för invandrargängens kulor i Biskopsgården i Göteborg – det var 33-årige Andreas Danman som hade hela sitt liv framför sig. Det satte den 17-åriga somaliske invandrarpojken Ahmed ett brutalt stopp för. En helt ofattbar tragedi för Danmans närstående, som med rätta skyller på statsministern. premiärministern.

Andreas Danman i Afghanistan Foto Privat

Det senaste offret var en kund hos en frisör, där två män tog sig in och avrättade kunden. Skytte har blivit en epidemi i Sverige. Landet ligger högst upp på listan över de flesta skjutningar i Europa. 366 skytteepisoder, 47 döda och 117 sårade. Detta är siffrorna från 2020. Sverige är alltså det land i Europa med flest skott per capita. Och skotten slträffar urskillningslöst, t.ex. den 12-åriga Adriana som var ute och luftade sin hund och blev skjuten till döds av en 22-årig invandrare.

Sakariye Ahmed från den tidigare karriären. Han dömdes då till ett års ungdomsvård för mordförsök. När han var ute efter det korta straffet mördade han polisen Andreas Danman.

Trots att verkligheten rapporteras varje dag i den svenska polisens dagliga rapporter har den svenska regeringen valt att stänga ögonen för om det kan finnas en koppling mellan en invandring utan historisk parallell under de senaste decennierna och den helt galna nivån på brottsligheten. Verkligheten drar och bär i de svenska härskarna – som bara blir mer och mer envisa.

Senast uppstod en regeringskris i Sverige i slutet av juni, då statsminister Stefan Löfven möttes med en misstroendegrund. Ur ett dansk perspektiv borde det ha handlat om att regeringen försummat att skydda den svenska befolkningen och fortfarande för en politik som faktiskt är en befolkningsförändring.

Men det misstroendet handlade om hyror, och det var kommunisterna i vänsterpartiet, som förmodligen motsvarar enhetslistan i Danmark, som drog tillbaka sitt stöd under Löfven. Min första tanke var att svenskarna förtjänade ett extraval till riksdagen för att få en bra förändring.

Men nej, som ni vet blev det inte så. Den trötta och slitna Löfven sitter kvar med en oförändrad regering eftersom den borgerliga Ulf Kristersson inte kunde hitta majoritet för en borgerlig regering. Så fram till september nästa år måste svenskarna leva med en regering som helt saknar visioner och perspektiv för Sverige.

Det finns naturligtvis en anledning till den svenska handlingsförlamningen. Anledningen kallas Sverigedemokraterna – det parti som ingen hittills verkligen vill ha det minsta med att göra med. Kristdemokraterna och moderaterna öppnar sig, men de tre partierna är fortfarande beroende av andra. Sedan Sverigedemokraterna i valet 2018 fick 17,53 procent av rösterna är regeringsformationer svåra eftersom deras mandat inte räknas på något sätt.

Det är svårt för en dansk att föreställa sig att det kan finnas ett parti med 62 platser, vilket inte alls ingår i parlamentets beräkning. Det har ingenting med demokrati att göra. Faktum är att nästan en femtedel av de svenska väljarna undanhålls inflytande.

Bara indirekt har Sverigedemokraterna en mening: uteslutningen av de andra partierna från partiet innebär att regeringsformationer är nästan omöjliga och att regeringarnas parlamentariska grund gör det praktiskt taget omöjligt att styra landet. Efter valet 2018 pekade bara 142 riksdagsledamöter på Stefan Löfven, medan 204 avvisade honom som statsminister.

Valresultatet var en massiv borgerlig seger. Ändå kunde Stefan Löfven fortsätta som premiärminister i en taktisk manöver, efter att en stor del av riksdagsledamöterna helt avstod från att rösta. Nästan fem månader efter riksdagsvalet.

Finns Sverige på 50-60 år?

Hela världens ögon vilar på Sverige. Har landet alls en regering när det kommer till det? Finns det lag och ordning alls, eller är verkligheten inte snarare att invandrargängen i dussintals förorter har tagit makten och skapat zoner som inte har någon koppling till det omgivande samhället? Områden där det är den starkaste och mest kriminella som definierar vad som är lag och ordning.

Många frågar sig om Sverige har nått en ”point of no return”. Kan landet räddas alls? Under rekordåret 2016 fick ca. 110.000 personer asyl och år 2018 var antalet cirka 70.000 – och sedan 2013 har 63.000 uppehållstillstånd beviljats ​​årligen i samband med antingen asyl eller familjeåterförening. Resultatet är ett fundamentalt förändrat samhälle – något som en majoritet av svenskar aldrig har krävt.

Om den nuvarande invandringen till Sverige fortsätter är det inte svårt att beräkna vad resultatet blir: Den svenska befolkningen kommer på sikt att bli utlänningar i sitt eget land. Osäkerheten blir större och större. Detsamma med brott och de hermetiskt tillslutna muslimska parallella samhällena med en kvinnodryckande och odemokratisk kultur.

Det var synd att den historiska chansen för ett riksdagsval i Sverige kastades bort, för landet ryggen mot väggen. Istället får svenskarna mer av det vanliga, vilket gör allt sämre…

Pia Kjærsgaard, Jyllands-Posten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Existerar Sverige om 50 år?

 1. En sak är säker, när muslimerna blir för många och får mer makt så blir vi ”kristna” inte vatten värda.
  Det önskar jag att alla som vurmar för invandring till Sverige kunde inse.

  19
 2. Kom i förgår från Malmö. Jag har alltid ansett danskar som ett riktigt trevligt folk. Men i helgen hände något som fick mig att ändra mig. Var ett innebandylag på hotellet. 10 till tolvårsåldern med föräldrar. Gapiga o stöddiga. Ungarna gick i klunga mot oss när vi gick ut från hissen. Så jag blev riktigt förbannad i Corona tider så sluta med att en förälder sa åt ungarna. På söndagen sa hotell personalen också att dom hördes verkligen danskarna. Kanske inte ska skylla på dom så stöddiga som vi har varit eller svenskarna rättare sagt så kan vi ha det. Något av grannländerna måste ta tag i Sverige och få det på rätt köl. Annars är grannländerna snart körda också. Det Sverige har ställt till med borde sätta våra ansvarslösa politiker inför krigsrätt i grannländerna det är farligt för hela Norden. Frågan jag ställer mig oftare o oftare är vart ska man fly. Med socialdemokratiska kommunist kärringar i EU parlamentet är Sverige livsfarligt för Europa. Man undrar vem eller vilka dom har bakom sig. Utan att vara politiskt konspirationsteoretiker.

  11
 3. När jag var liten sa min mamma att muslimer tänker mest på sin lilla knorr ..

  11
 4. Ja, men de som då lever Sverige kan bara undra
  hur Svennebanan tillät att ett f.d Toppenland att
  fullständigt förintas! De ansvariga, de lämnade
  skeppet i god tid. Fick snabbt uppdrag i FN, Sida
  o liknande. Kedjade kvar ( som alltid) blir fotfolket. Arma land.

  24
 5. Till våra kära grannar i söder. Svensken är, generellt sett, helt nöjd med vad som händer i Sverige.
  Svensken älskar mångkulturen, för vad vore Sverige annars, torftig matkultur, ingen pizza eller kebab, kris inom sjukvården, hemtjänsten, polisen, socialtjänsten och försvaret. Det är så att svenskar har mycket att vara tacksamma för. Ett föredöme för övriga världen.

  5
  23
  • Vad yrar du om, inte fan har Pizzan kommit från mellanöstern eller Afrika,
   krisen inom sjukvården har att göra med att dårarna som styr inte satsar
   på sjukvården, därför har många vårdpersoner fått jobb i grannländerna,
   men av dom 700000 som lever av försörjningsstöd borde ju en del kunna
   omskolas till att jobba i sjukvården, men det är bekvämare att dra benen
   efter sig och låta andra försörja sig, men utnyttjar vården gör dom mer
   än någonsin med tiotals mord och skjutningar misshandel och annat jävelskap
   i veckan kräver resurser, sen kan inte varje vårdanställd ha en tolk som
   förklarar för dem , för Svenska vill dom inte lära sig .

   Sverige har mycket att va tacksamma för, javisst vi fick hit många duktiga
   invandrare på 60-70 talet som kom i jobb direkt, och Sverige är ett fantastiskt
   vackert land med fin natur, och vi har ju inte heller ägnat tiden till att förgöra
   varandra, frågan är hur länge det kommer att va ett fantastiskt land, många
   försök görs till att slå sönder landet precis som dom underutvecklade länder
   som många kommer ifrån.
   För övrigt kommer pizzan från Italien!

   21
 6. Det territorium som idag är Sverige kommer naturligtvis att finnas kvar men denna landyta kontrolleras och styrs sannolikt inte som en svensk demokratisk stat. Troligtvis kommer landet delas upp i små rivaliserande bitar där en stor del norröver kontrolleras av en svensk demokrati. Resterande små landytor söderut kontrolleras av respektive invandrande mena och klan folk som hela tiden ligger i strid och konflikt med varandra. Många svenskar har flytt till Danmark respektive Norge, resterande svenskar från södra delen av landet har flytt till den demokratiska norra delen. Danmark har sprängt Öresundsbron och Norge har byggt mur på gränsen från i höjd med Strömstad till i höjd med Charlottenberg.

  32
  • Funderar på detta med stenkastning mot just danska bilar. En hämnd för att Danmarks regering infört de kanske stramaste aaylreglerna i Europa?

   25

Kommentera