Damlandslaget i fotboll ”Vi kommer att knäböja vid OS-premiären”

PROPAGANDA. Sveriges damlandslag i fotboll kommer att stå upp för mänskliga rättigheter och ta ställning mot orättvisor inför OS-premiären på onsdag. – Vi har tagit ett beslut. Vi kommer att knäböja, säger målvakten Hedvig Lindahl.

Jag vill se tjejerna raka i ryggen, kämpa för Sverige och sig själva. Inte knäböjande för BLM… Bild:SvFF

Internationella olympiska kommittén (IOK) tillåter egentligen inte politiska protester, men i förra veckan kom nya riktlinjer som ändå öppnar för vissa ställningstaganden före eller efter tävling.

Sveriges lagkapten Caroline Seger har tidigare gått ut och sagt att det skulle kännas logiskt att knäböja om chansen ges.

Naturligtvis hoppas man att de börjar förstå att det hör mycket ihop, och att vi ska få lov att ha våra åsikter. Sedan är det alltid en balansgång, för man kan inte tycka och tänka om precis allting. Men det är så här det ser ut nu, och om vi kan vara med och påverka och försöka vara förebilder och någonstans styra människors sätt att tänka åt rätt håll, så vill man gärna göra det som idrottsmänniska.

IOK tillåter inga protester eller liknande under medaljceremonierna på OS. Och markeringar mot specifika länder, organisationer eller folkgrupper kommer heller inte att tillåtas.

-Pettersson skulle gärna vilja veta vilka orättvisor damerna tar ställning mot? Jag tycker knäböjandet mest är propaganda för BLM och deras vänsterblivna medlöpare. Hoppas någon av tjejerna står emot grupptrycket rak i ryggen.

Knäfall som markering mot vad som kallas ”polisbrutalitet och rasism” började i USA i augusti 2016, då den amerikanske fotbollsspelaren Colin Kaepernick i NFL-laget San Francisco 49ers gick ner på ett knä när den amerikanska nationalsången spelades. Extra fart fick det sedan den påtände yrkeskriminella George Floyd avlidit under ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj 2020.

Jag skulle kunna acceptera damernas protest om de klart talar om varför de protesterar, nu känns det mest som en allmän protest mot det vita västerländska samhället och kulturen.

De 12 deltagande nationerna är indelade i tre grupper där de två främsta samt de två bästa treorna avancerar till kvartsfinalerna.

Sverige har lottats in i grupp G tillsammans med regerande OS-mästarna USA, Australien och Nya Zeeland.

Sveriges första match mot USA är 10:30 svensk tid på onsdag 21/7. Vid OS 2016 tog Sverige silver efter en knapp förlust med 1-2 mot Tyskland.

***Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Damlandslaget i fotboll ”Vi kommer att knäböja vid OS-premiären”

 1. Jag hoppades på att se de sk damerna spela lite bra fotboll men
  därav blir det inget,för sådant här jävla trams tål jag inte så därför
  sparar jag på strömmen till tv:n och njuter av det fina vädret i stället.
  Skit på er.

  11
 2. Damlandslaget ska skämmas…!!!
  Ta ställning för en racistisk/marxistisk organisation som stöttar Cubas diktatur? Hoppas ingen ser på matcherna så att sponsorintäkterna sinar… det här är ju bara ett djävla skämt. Sport skall inte politiseras annat än att man ska vara en företrädare för sitt land.

  13
 3. Damfotboll. Något som redan har lågt intresse hos den stora allmänheten.

  Vilken geniknäpp att då ta till ett sånt här drag. Lär ju få sporten att explodera hemma i tv-sofforna. (obs: ironi)

  19
 4. Är svart rasism något att stödja?
  Nu kan jag skita i Sveriges matcher. Jag hoppas d snabbt får lämna OS.

  34
  • Typ samma ”ryggrad” som ”Lisa Polis” visade genom att knäböjande förra året på en BLM demonstration hålla upp en skylt om att ”white silence = violence” ? Jag hade gett henne kicken på rotfläsk…

   17
 5. Damlandslaget har tidigare propagerat för HBTQ genom att bära armbindlar i regnbågsfärgerna, målat naglar i de samma och några har velat bära matchtröjor i regnbågens färger. Fyra av tjejerna i den 20 spelare stora truppen till OS är öppet lesbiska och några något tveksamma. Dessutom har ett antal tongivande spelare som just avslutat sin karriär varit öppet homosexuella. Förståeligt om det är deras lika värde man knäböjer för.

  Gör man det som stöd för BLM bör också tjejerna veta att BLM:s manifestationer kantats med våld, rasism mot vita och hat mot poliser. Inget man direkt knäböjer för.

  Gör man det för allas lika värde borde de officiellt höja sina röster till stöd för unga flickor som gruppvåldtas, som gifts bort med äldre släktingar. Unga pojkar som förnedringsrånas och gamla människor som rånas i sina egna hem.

  Varför inte knäböja till stöd för Sveriges fattigpensionärer, hemlösa och etniska svenskar som utsätts för rasism i sitt eget land.

  Tror ärligt talat att tjejerna inte är så insatta. Förmodligen ser de aldrig direktsända debatter, samhällsprogram och att de läser alternativa mediers bild av verkligheten är föga troligt.

  Så vilka och vad knäböjer de egentligen för?

  50
  • Ligger lite i det. Problemet är att ingen journalist ställt frågan, vilket ingen heller kommer att göra. Idrottsstjärnors åsikt är bara intressant när de undertecknar upprop mot SD och för allas lika värde.

   33
   1
  • Var det inte en heterosexuellt kvinnlig hockeyspelare, i landslaget eller på elitnivån, som påpekade att alla dessa flator i lagen som blev ihop med varandra och sedan bröt upp förhållandena skapade stora problem i lagen med dålig stämning och drama i omklädningsrummen med mera.
   Har för mig jag hörde något om det för några år sedan.

   27
 6. Fan vilka pinsamma flator. Dom är väl kommunister och SD hatare allihop. Böja knä för en ren vålds och terrororganisation. Dom sänker svensk damfotboll. Hoppas bara att forlorar alla matcherna

  54
 7. Lika tomt i huvudena som i fotbollen de leker med, herre gi dem nya hjärnceller

  43
 8. Mycket talar för att de knäböjer som stöd för Kubas regim:
  https://nyheteridag.se/kritik-mot-black-lives-matter-efter-stod-till-kubas-kommunistregim/

  BLM gillade även Fidel Castro. Att låtsas som att knäböjningarna inte har koppling till BLM är bara larvigt. Supportar man BLM så supportar man det BLM står för. Såsom kommunistregimer.
  Vi vet alla att poliskvinnan som knäböjde gjorde det i direkt anslutning till BLM-haussen efter Floyds död. Knäböja på det sättet = BLM. Det verkar som många sportkvinnor är konvenanskommunister.

  33
 9. Att en grupp bestämmer vad gruppen ska tycka är grupptryck. Demokrati är att var och en får tycka vad de själva vill.

  Vad händer med den som obstruerar? Gult eller rött kort?

  40
 10. Varför inte knäböja för alla tjejer som våldtas och mördas det vore verkligen rakryggat istället för att visa respekt för en kriminell mobb.

  52
 11. Peter Skoglund
  Jag tror inte att de är marxsister, de är vanliga tjejer som spelar i lag med kamrater från alla jordens alla hörn.
  Själv skulle jag aldrig knäböja för nått om jag inte hade en pistol i nacken.
  Å andra sidan så får väl folk knäböja hur mycket de vill, vi har väl fortfarande knäböjarfrihet.

  3
  31
 12. O’ ja! Vi knäböjer för BLM och det kaos som de åstadkommer i Sydafrika. Plundring av tusentals butiker. Bränder, rån och mord. Ett idealsamhälle för de trogna.
  Bon voyage!

  47
 13. ”Defund the police” har i USA visat sig vara en total katastrof med bland annat lika många mord första halvåret som totalt 2020 i vissa, av demokrater styrda, städer. Nu har till och med de mest inrökta marxisterna börjat att frukta för sitt eget liv och utlovat större budget till polismyndigheterna. Sent skall syndaren vakna nu när de mest erfarna poliserna gått i pension och kommer högst troligt inte att gå att locka tillbaka.

  Att de svenska fotbolls”damerna” väljer att sympatisera med odemokratiska rörelser borde rendera i avstängning från fotboll på livstid.

  40
  1
 14. Mitt samvete kräver att jag tar avstånd från de som stödjer sig kriminella organisationer. Nu har jag bara förakt för detta lag tills dess de tydligt tar avstånd från detta beteende. IOK bör stänga av dem om de går ner på knä och om de inte gör det så utsräcker sig mitt avståndstagande även till IOK.

  51
 15. Naiva damlandslaget knäböjer, vilket innebär att jag avböjer att se skiten…

  55
  1
 16. Herre förlåt dem,ty veta inte bättre……,
  Trevligt att dessa fotbolls-sparkerskor visar upp deras sanna inre… i sina blågula tröjor.
  Att de fullständigt skämmer ut Abzurdistan,är ju en helt annan sak !
  Tack o. lov lär förställningen ske utan åskådare.

  54
 17. Sorgligt att man inte förstår vad man gör och varför man gör det. Stödjer de svenska fotbollsdamerna den kubanska regimen och marxisterna i BLM?

  Det verkar som att allmänbildningen blivit lidande på egen ogenomtänkt identitets politik.

  Nu är det sluttittat på de svenska fotbollsdamerna. Varför kan man inte kan skilja på sitt fotbollsspelande och ren politisk aktivism? Helt klart ett oprofessionellt agerande från fotbollstjejerna.

  Här dryga 7 lärorika minuter för fotbollstjejerna. BLM-hyckleriet om Kuba.

  Den republikanske kongresskvinnan Nicole Malliotakis , pratar klarspråk om BLM och den enfaldiga retorik denna extrema rörelse utövar. I ord och handling. Hon är även dotter till en mor som flydde Kuba 1959. Har även släktingar kvar på Kuba. Hon kommenterar från 1.50 in i länken.

  Fast hela programmet på 7.31, från Fox Business är värt att titta på. Många olika röster kommer till tals och viktiga synpunkter yttras i frågan.

  39
  • Rätt komiskt att marxister som BLM skyller på USA:s embargo också.

   Så kommunistländer som Kuba klarar sig alltså inte utan att bedriva handel med kapitalismens USA? Det är väl en väldigt märklig kommunistideologi som kräver att kapitalistiska stater skall finnas till hands och leverera varor som behövs?

   22
 18. Caroline Seger säger: ”Naturligtvis hoppas man att de börjar förstå att det hör mycket ihop, och att vi ska få lov att ha våra åsikter.”

  Alla spelarna får tycka vad de vill.
  De som inte vill tvingar man därtill.

  Pettersson säger: ”Jag skulle kunna acceptera damernas protest om de klart talar om varför de protesterar”

  Det är naivt av Pettersson att inbilla sig att damerna bryr om vad Pettersson kan acceptera.

  10
  18
 19. Hoppas att de åker ut i första omgången så slipper vi skämmas för dessa hoppetissor som böjer sig för rasister.

  68

Kommentera