Idag kan du börja jobba åt dig själv…

SKATTTER & SLÖSERI. Idag är det skattefridagen. Fram till idag har du jobbat för det offentliga. Hoppas du tycker att dina skattepengar har använts till rätt saker. Men från och med idag bestämmer du själv vad dina pengar ska användas till, skriver Slöseriombudsmannen.

Slöseriombudsmannen tar inte ställning till hur hög eller låg skatten ska vara utan om hur våra skattepengar används. Men om fler visste hur mycket de faktiskt betalar i skatt skulle nog trycket på att granska hur våra skattepengar används vara större.

Skattefridagen är den dag på året då en person med genomsnittlig inkomst tjänat ihop tillräckligt mycket pengar för att betala hela årets skatter. Utgångspunkten är en person med en lön knappt 31 000 kronor. Förutom den synliga skatten ingår löneskatter (arbetsgivaravgifter) och skatter på konsumtion. Tillsammans motsvarar dessa skatter 54,4 procent av den faktiska lönen för en genomsnittlig inkomsttagare.

Skattebetalarnas förening, som står bakom Slöseriombudsmannen, har räknat ut när skattefridagen infaller varje år sedan 70-talet.

I år jobbar du som är normalinkomsttagare 199 dagar för någon annan, de återstående 166 för dig själv.

Skattebetalarna…

-Pettersson undrar var tar pengarna vägen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Idag kan du börja jobba åt dig själv…

Kommentera