Ska näringsministern sköta landsbygdsfrågorna på fritiden?

INRIKES. När Stefan Löfven (S) bildade sin nya regering häromveckan fanns det för första gången på 120 år ingen minister som enbart ansvarar för landsbygdsfrågorna. I stället får näringsminister Ibrahim Baylan (S) ansvaret, tillsammans med frågor som rör statligt ägda bolag, innovation, regional utveckling och näringspolitik, skriver moderaten John Widegren i tidningen ATL.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Frågorna om jord- och skogsbruk är i politikens centrum. Här hemma handlar det om skogsutredningen och utredningen om artskyddsförordningen. I Bryssel handlar det om strategin för biologisk mångfald och skogsstrategin.

I samtliga fall handlar det om vilken rätt Sveriges över 300.000 privata skogsägare ska ha att även fortsättningsvis bruka sin skog aktivt och hållbart, precis som man gjort under lång tid. Med goda resultat för såväl virkesproduktionen som klimatet och miljövården.

Många frågor med stor dignitet för den svenska skogen ska alltså avgöras den närmaste tiden.

Under sju år har regeringen nonchalerat och motarbetat svensk landsbygd. Ingenting tyder på att det kommer att bli bättre när det inte ens finns en uttalad landsbygdsminister.

När ska Baylan få tid över till landsbygdsfrågorna – på fritiden?

Minister Baylan dök inte upp på första mötet med EU-nämnden och ämnar inte delta på första rådsmötet nästa vecka. Så sköter regeringen landsbygdsfrågorna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ska näringsministern sköta landsbygdsfrågorna på fritiden?

 1. Det kanske är något fel på min IPad men det låter som Stefan säger ” Sköta och sköta det är en jävla massa krav nu för tiden . Vi har ju för fan inte skött någonting de senaste 7 åren . Varför i h-e ska vi ändra på ett vinnande koncept ett år före valet ”.
  Verkar lattjo , men man ska inte förvånas över någonting nu för tiden .

 2. En Statsminister och tidigare fackpamp som låter Miljöpartiet lägga ner cementtillverkningen i Sverige har förlorat all trovärdighet. Det borde även LO begripa.

 3. Nej, och det symboliserar ju också hur man skött och sköter landsbygden.
  även rätt talande att ett annat parti som också kört dravlet om att hela
  landet ska leva, finns i samma gäng, alltså Centerpartiet?

  10
 4. Egentligen inget konstigt. Steffe har ju deklarerat att lantisarna bara är intressanta en månad om året, när 08:orna har semester. Så 1/12-dels svettdroppe kan nog Baylan orka klämma fram.

  15
 5. Ingen minister i nuvarande regering har väl överansträngt sig de senaste 7 åren. Alla har suttit på händerna och hållit tummarna för någon form av mirakel. Skulle hela gänget sparkas skulle det bara märkas på nyhetssändningarna då det inte längre finns någon floskelgenerator att ställa snälla frågor

  27

Kommentera