Stäng

Muhammed-tecknaren Kurt Westergaard är död

ISLAM. Den danske tecknaren Kurt Westergaard har dött efter en längre tids sjukdom. Han efterlämnade fru och fyra barn och blev 86 år gammal. Westergaard fick stor uppmärksamhet 2005 efter att han ritat karikatyrer av den muslimske profeten Muhammed. Teckningarna publicerades i Jyllands-Posten.

Enligt tidningen Berlingske fick tecknaren ta emot flera dödshot efter publiceringen och behövde i många år leva på hemlig adress med skydd av livvakter.

Den 1 januari 2010 bröt en somalisk man med somalisk sig in i Westergaards hem och attackerade honom med en yxa. Han kom undan oskadd genom att låsa in sig i sitt badrum, som hade inredds som ett säkerhetsrum.

– Pettersson säger att svenska medier och politiker har ännu inte tagit tydlig ställning för yttrandefrihet och demokrati trots att de första Muhammedkarikatyrerna publicerades 2005.

Nu vore ett lämpligt tillfälle att hylla Kurt Westergaard, demokrati och yttrandefrihet. Regeringen borde ta ansvar och hänga upp Muhammedkarikatyrer på varenda offentlig byggnad i hela landet och alla medier borde publicera originalen för att lära den muslimska delen av befolkningen att de får acceptera vår yttrandefrihet, om de skall leva här.

År 2006 upphävde socialdemokraterna yttrandefriheten i Sverige, den är fortfarande hotad.

Bloggen har dock visat Muhammedkarikatyrer så länge den funnits, i över tio år eftersom vi kan det och jag tycker muslimerna ska acceptera detta och flytta hem…

På bildspelet nedan Muhammedkarikatyrerna som satte världen i brand och publicerades i Jyllands-Posten i januari 2005.

Nedan några av bilderna som tidningen Charlie Hebdo och läraren Samuel Paty visats och som muslimer mördar för.

Konstnären Lars Vilks gjorde tre teckningarna år 2007 och har fyllt på med fler sedan dess. Lars Vilks lever under ständigt hot och har livvaktsskydd än idag. Bättre vore att skicka hem alla som inte accepterar denna konst, en del tavlor är riktigt fina. Muslimerna är inte riktigt kloka.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Muhammed-tecknaren Kurt Westergaard är död

  1. Försvann min kommentar för att jag skrev att Islam har en pedofilterrorist till ”frälsare” och att Islam är en ideologi från helvetet?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: