Stäng

Endast en partiledare tar upp orsaken till våldet

VÅLDSVÅGEN. Efter att två syskon, en femårig flicka och en sexårig pojke skottskadats i Flemingsberg, Huddinge kommun söder om Stockholm i går kväll är flera partiledare upprörda.

Detta måste få ett slut!” skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Facebook. Han tycker att politikernas allra viktigaste uppgift är att stoppa den organiserade brottsligheten, som han menar hotar tilltron till det öppna och fria samhället.

Jimmie Åkesson efterlyser en regering ”helt fri från såväl socialdemokrater som miljöpartister.” ”Tryggheten slås sönder för miljoner svenskar, varje dag, bit för bit”, twittrar SD-ledaren och påpekar att vi alla drabbas alla, hela tiden, av regeringens totalt misslyckade kriminalpolitik och migrationspolitik.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar konstaterar att två barn skadades. ”Det visar på en vidrig hänsynslöshet som sätter skräck i familjer.”

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är ”bestört och förbannad”.

KD-ledaren Ebba Busch skriver om polismord och lekande barn och tycker att det är ”bottenlöst sorgligt att Sverige har hamnat här”.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni skriver att gränsen är passerad och ger förslag på hur det svenska rättsväsende kan stärkas, dock inget om invandringen.

Annie Lööf, centerledaren är tyst, i varje fall hittade jag inget på Facebook och Twitter.

Statsminister Stefan Löfven (S) är ”förbannad och förtvivlad” och skriver att barns rätt till säkerhet är en av hans allra högsta prioriteringar.

-Pettersson säger att problemen går inte att lösa förrän politikerna först erkänner att våldet kommer från massinvandringen och sedan försöker göra något åt det. Regeringen Löfven har i sju år pratat om att knäcka gängen och att våldet är oacceptabelt…

Ännu en gräns har passerats säger politikerna och har glömt att det har de sagt förut, många gånger…

Den 12 juni 2015 sprängdes Luna, 4 år till döds och i augusti 2016 dödades Yuusuf Warsame av en handgranat som kastades in i hans sovrum. Då lovade dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) att mördarna skulle sättas bakom lås och bom.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket, det verkar bli 80.000 – 90.000 uppehållstillstånd även i år, med hög arbetslöshet och stängda gränser.

 • 2021 t.o.m. maj 45.340 varav asyl 5.635
 • 2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
 • 2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
 • 2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
 • 2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
 • 2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
 • 2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 782.203 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och Stefan Löfven säger att han alltid arbetar för landets bästa. Tänk också på att år 2020 och 2021 har gränserna varit coronastängda.

Morgan Johansson (S) nämner konsekvent bara asylsökande, han nämner inte de anhöriga, han nämner inte att en stor del av arbetskraftsinvandringen är förtäckt asylinvandring, brottslighet och bedrägeri. Morgan säger heller ingenting om att utöver siffrorna ovan tar Sverige emot 5.000 kvotflyktingar per år.

Morgan ljuger.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Endast en partiledare tar upp orsaken till våldet

 1. Alla partiledare verkar vara överens här i alla fall, så nu har de chansen att visa att de kan göra något åt problemet, fast det är kanske inte så intressant för våra politiker om det innebär ideologiska uppoffringar…

  26
 2. Omar Makram tar upp orsak och verkan i en välskriven och analytisk krönika.

  Omar Makram skriver i Bulletin: ”Dagens invandring har blivit en belastning för alla.”

  ”Vantolkningarna av Kristerssons härvidlag ökända uttalande är en del av ett politiskt spel som endast skapar polarisering, utan att lösa några problem. En invandring som inte fungerar är en belastning för både invandrare och svenskar.

  Ulf Kristerssons uttalande om att invandringen i Sverige har blivit en belastning har lett till många reaktioner, från såväl politiker som på sociala medier.

  Kritikerna har byggt upp en halmgubbe av vad Kristersson sade och låtsas att han menade att alla invandrare är en belastning, när det är uppenbart att det inte var det han menade.

  ”Det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning både när det gäller kriminalitet, när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem och trångboddhet”.

  Hur kan det tolkas som att Kristersson menar alla invandrare? Det kan det inte. Men det verkar som hans belackare inte bryr sig om sanningen.

  Reaktionerna från politikerna var inget annat än positionering, godhetssignalering och politisk opportunism – ett försök till att måla ut Moderaterna som ett radikaliserat parti. Som om det vore farligt om partiet skulle komma till makten tillsammans med Sverigedemokraterna.

  Reaktionerna återspeglar också ett uppenbart hyckleri eftersom Socialdemokraterna, inklusive några av just de politiker som kritiserade Kristerssons uttalande, har upprepat de senaste åren att de migrationsnivåer som Sverige hade tidigare är ohållbara, och utgör just en belastning för samhället.

  Men inte bara politiker gick igång. Opinionsbildare och debattörer på vänsterkanten gick även de ut och attackerade den halmgubbe som de byggde av Ulf Kristerssons uttalande. Och detta gjorde också somliga med invandrarbakgrund, varav åtskilliga högutbildade och högst välintegrerade, men som nu bestämde sig för att leka offer och ha en gråtfest på sociala medier om hur de, och deras åldrande föräldrar och små barn, hade stämplats som en belastning.

  Visst är höga migrationsnivåer en belastning i en välfärdsstat. Särskilt om migrationen kommer från länder som utgör den absoluta motsatsen till Sverige kulturellt, och inte minst när en betydande del av dessa invandrare är lågutbildade och inte utrustade för den svenska arbetsmarknaden. Invandringen blir helt enkelt en belastning när den överstiger förmågan att integrera folk.

  Om man jämför sysselsättningsgraden bland utrikes och inrikes födda är Sverige det EU-land som visar störst skillnad.

  Hedersvåld och förtyck är också en belastning som är kopplad till invandringen och är ett stort problem i Sverige idag.

  Islamism and våldsbejakande extremism är ett annat problem som är kopplat till invandringen. Gång efter gång avslöjas skolor som styrs av islamister, och enligt Säpo är islamister den största gruppen bland våldsbejakande extremister i Sverige.

  Allt detta är kända fakta som borde vara okontroversiella. Vi borde avhålla oss från att vara oärliga och från att emotionalisera debatten – det gör det nämligen extremt svårt att konfrontera och lösa de stora samhällsproblem som vi har idag.

  Men det finns också en annan sak som är ännu farligare, och det är att fostra en offermentalitet bland människor med invandrarbakgrund i Sverige. Många etniska svenskar verkar lida av ett white savior complex och reproducerar och uppmuntrar därför denna offermentalitet. Vilket är verkligt farligt för samhällets sammanhållning och skapar bara etniskt baserad splittring och förbittring.

  Vi måste också komma ihåg att höga och ohållbara migrationsnivåer är en belastning både för etniska svenskar och för människor med invandrarbakgrund i Sverige. Att låtsas och agera som om detta är ett problem som bara drabbar etniska svenskar är diskriminerande på riktigt.

  Det är trots allt människor med invandrarbakgrund som behöver mindre segregering och bättre integration och detta kan inte uppnås när invandringen har blivit en belastning.

  Omar Makram
  Krönikör

  https://bulletin.nu/makram-dagens-invandring-har-blivit-en-belastning-for-alla

  21
 3. Off topic
  Vi fega, vi använder ett alias. Dock har jag märkt att de inte fega, de som anger sitt namn, har ett bättre språk, inte har så så grova invektiv.
  Så om jag inte vore så rädd så skulle jag framträda med mitt namn.
  Heder åt dem som inte är anonyma.

  7
  12
  1. De allra fegaste använder nytt alias vid varje kommentar samt krypterad uppkoppling.

   Det är ofta dom som ljuger och skriver skräp och som jag raderar.

   Sedan har vi några som håller sig till samma signatur när de kommenterar seriöst men byter när de är oseriösa.

   Sedan är det några få som varit med i tio år med samma alias. Heder åt dem.

   22
 4. Annie Lööf som for i taket när Jimmie Åkesson ”uttryckte sig fel” är alltså tyst när två små barn drabbas av de gängkriminellas kulor. Säger allt, precis allt!

  66
 5. Bara M och SD talar om åtgärder!
  De andra partierna är bestörta eller liknande men har inga förslag till åtgärder.
  Var finns handlingskraften???????????

  55
   1. Inte bara Molgan, hela gänget ska ut och även åtalas och bli ersättningsskyldiga gent emot svenska folket

    25
 6. Läs justitieministerns CV. Människan har ingen utbildning. Bara en massa politikskit utan substans! Inte konstigt att utväcklingen går käpprätt åt h-e.

  60
   1. Tveksamt men det är några som nog har gått SFI i alla fall………..?

    26
 7. En är bestört och förbannad, en annan är förbannad och förtvivlad?
  Men ingen av dessa hycklare ser sin egen skuld i sammanhanget?
  Gängen som skulle knäckas går runt med skjutvapen på gator och
  torg och demonstrerar vem det är som bestämmer, snart kommer dom
  att bära automatvapen fullt synliga för att visa sin totala makt över
  en slö och handlingsförlamad regering som bara fortsätter att
  importera kriminella individer? Valboskapen framför allt annat!

  67
 8. Stefan Löfven (S) är alltså ”förbannad och förtvivlad”.
  Pettersson, citat: ”Regeringen Löfven har i sju år pratat om att knäcka gängen och att våldet är oacceptabelt…”

  Samt Jeanders teckning här ovan med Löfven som ständigt vevar på med orden: ”Oacceptabelt,Oacceptabelt, Oacceptabelt…. Krafttag, Krafttag, Krafttag….” För att citera Shakespeare, ur Hamlet: ”.Vad kan väl den som ingen ånger känner. Upp flyger orden, tanken stilla står, ord utan tanke aldrig himlen når.”

  P:S: Robert Mathiasson i Nyheter Idag beskriver Stefan Löfven som maktfullkomlig och arrogant, att toppstyrning och demokratiförakt löper som en tråd genom hans livsgärning. En landsfader som är så böjlig i ryggraden att han kan driva nästan vilken partipolitisk linje som helst – miljöpartistisk, centerpartistisk och ibland även socialdemokratisk.
  https://nyheteridag.se/mathiasson-tack-gode-gud-for-att-vi-har-stefan-lofven/

  44
  1. Apropå att ”Ytterst ansvarig är vår justitieminister”, som signaturen linn skriver här ovan.
   Om ”vår justitieminister” handlar bl.a. McMurphy’s blogg med rubriken ”En bildad idiot”.

   ”För att bli toppolitiker krävs ingen utbildning alls. Man kan till exempel tycka att det borde krävas åtminstone någon form av juristutbildning för att kunna bli en bra justitieminister. Så att man vet vad man pratar om. Johansson har en fil kand från 1993, har varit ledarskribent vid Arbetet Nyheterna och politiskt sakkunnig vid Statsrådsberedningen. När Årjängs kommun förklarade att de inte kunde ta emot fler ensamkommande flyktingbarn för att resurser saknas svarade Morgan Johansson: ”Jamen, se till att skaffa resurserna då!” Det fick Daniel Schützer, kommunalråd i Årjäng att gå i taket. På Facebook skrev han ”Morgan Johansson är ta mig f-n helt dum i huvudet. Det är för h-vete inte plank och tegelsten det är brist på utan lärare !!!!” Han fick senare be om ursäkt för formuleringen, men problembeskrivningen var ju helt korrekt.”

   Läs vidare om andra ministrar, t.ex. om f.d. försvarsminister Leni Björklund, även hon fil kand, och mest känd för att inte veta skillnaden mellan en Ak-4 och en stridsvagn.
   https://mcmurphys.wordpress.com/tag/margot-wallstrom/

   32
   1
   1. Men försvarsminister Leni Björklund (S) bjöd 2006 ändå in en rysk antiterrorstyrka för att de skulle träna med svenska soldater i Norrland, för att samarbeta i att slå ned terrorattentat mot Sverige. Manövern leddes av en rysk överste med erfarenhet från Tjetjenien, vilket fick Miljöpartiet att gå i taket och kräva att han skulle arresteras för folkrättsbrott, vilket dock inte skedde utan övningen gick som planerat; innan denna startade var f.ö. Leni B. själv på plats (iklädd vinteruniform) och hälsade de ryska elitsoldaterna välkomna.

    15
 9. Centern och Lööv har fullt upp med att formulera ett fullödigt svar på Åkessons uttalande eftersom det är mycket viktigare än några skjutna barn i det mångkulturella paradiset som Centern har varit med och skapat. Lööv menar dock fortfarande att det är olagligt att vara kriminell i Sverige.

  53

Kommentera

%d bloggare gillar detta: