Stäng

”Gärningsmännen ska bakom lås och bom”

INVANDRARVÅLD. En inkastad handgranat orsakade explosionen i en lägenhet i Biskopsgården i Göteborg. Den pojke i åttaårsåldern som dödades var enligt polisen på besök och sov i vardagsrummet.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) tänker på familjen. – De första tankarna går förstås till offret och de anhöriga, säger Ygeman.

Ygeman hoppas att polisens genombrott med utredningen om morden på en restaurang vid Vårväderstorget förra året, som misstänks hänga ihop med explosionen, ska fortsätta så att även de här gärningsmännen ”kan sättas bakom lås och bom”.

– Jag tror att man ska fortsätta på den positivt inslagna vägen där man kunnat knyta gärningsmän även från den grova, organiserade brottsligheten till de här brottstyperna, säger inrikesminister Ygeman.

-Pettersson är inte förvånat. ”Positivt inslagna vägen” vad menar karl? Det sprängs, skjuts, mördas, eldas, våldtas, misshandlas och rånas var och varannan dag. Vad är det för positivt med det.

Det är dessutom inte första gången ett oskyldigt barn blir mördat av berikare. I juni 2015 sprängdes 4-åriga Luna i luften tillsammans med tre vuxna i ett terrorattentat. Inrikes minister då var Anders Ygeman (S)…i alla andra länder kallas bilbomber och handgranater mot oskyldiga terrorism. I Sverige kallas det gänguppgörelser och till och med pojkstreck ibland.

I natt sprängdes 8-årige Yuusuf 20160822_222020Warsame till döds av en handgranat, en släkting sitter inne på livstid men flera bröder och vänner är fria så vad blir nästa steg. Raketgevär, minor, större bomber…och inrikesministern säger att vi ska positivt fortsätta på de inslagna vägen.

Yuusuf var född och bodde i Storbritannien och dödades under ett besök i ”trygga” Sverige.

TIDIGARE 2016-08-16. Dom efter massakern på Vårväderstorget – 7 år till livstid

Idag kom domen efter den uppmärksammade skottlossningen på Vårväderstorget i Göteborg förra våren då två människor dödades. Enligt åklagarna fanns motivet i stridigheter mellan gäng i Biskopsgården. Enligt dem finns det inga förmildrande omständigheter och man har yrkat på livstids fängelse för fem män.

Två män döms till livstid. De andra sex till mellan sju och 14-års fängelse.

Adam Abdulahi, 28, har enligt tingsrätten, vi kan utgår ifrån att domen kommer att överklagas, tillsammans och i samförstånd med Jonis Adan, 21; Josef Hällgren-Abdulrahman 21, Ahmed Warsame, 25 och Onur Corap, 21, legat bakom morden. Onur Corap döms också för ett annat mord som skedde några veckor efter detta.

Två unga mördades, åtta skadades då maskerade och beväpnade män tog attackerade rivaler i ett konkurrerande narkotikagäng. De två äldsta av de fem männen döms till livstids fängelse – men ännu vet ingen mer än de inblandade vilka som höll i vapnen.

– Det var en ren massaker, sa åklagare Johan Udén i sin plädering. Men utredningen har inte kunnat fastställa vilka av männen som sköt, vilka som höll vakt och vem som körde flyktbilen. Alla åtalade nekar till inblandning.

Två personer mördades och åtta skadades i dådet på Vår krog och bar i mars 2015. Åtta unga män står åtalade för morden och kringliggande brott.

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för fem av männen och fjorton års fängelse för tre av dem.

Robert Karlsson är polismästare och chef för polisens utredningsenhet i Region väst. Han säger att han är stolt över det polis och åklagare har gjort. – Jag tror att vi skickar signaler genom att vi kommer till anhållande, häktning och tillräckliga skäl till åtal.

De åtta männen är: (Efternamn, tilltalsnamn, övrigt förnamn)

 1. Abdulahi, Adam Abdi, född 1987, medborgare i Danmark. Döms till livstid.
 2. Adan, Jonis Faisal, född 1995, medborgare i Sverige
 3. Ahmed, Sakeriye Ali, född 1996, medborgare i Sverige
 4. Corap, Onur, född 1995, medborgare i Sverige
 5. Hällgren Abdulrahman, Josef Arvid, född 1995, medborgare i Sverige
 6. Warsame, Ahmed Abdirahman Ahmednuur, född 1991, medborgare i Sverige. Döms till livstid.
 7. Ali Mohamed, Khalid Ahmed, född 1995, medborgare i Sverige
 8. Louz, Ihab, född 1994, medborgare i Sverige

Vårväderstorget2

Ansvarsyrkanden m.m. 1. MORD och FÖRSÖK TILL MORD eller i andra hand MEDHJÄLP TILL MORD och MEDHJÄLP TILL FÖRSÖK TILL MORD (Adam Abdulahi, Jonis Adan, Onur Corap, Josef Hällgren och Ahmed Warsame) samt MEDHJÄLP TILL MORD och MEDHJÄLP TILL FÖRSÖK TILL MORD (Sakeriye Ahmed, Khalid Ali Mohamed och Ihab Louz) (5000-K331448-15)

Göteborgspolisen säger att det är lugnare än på länge när det gäller våldsbrott och skottlossningar i Göteborg. Åklagare och polis säger att många av de kriminella för närvarande sitter inlåsta.

-Pettersson ber om ursäkt för att jag ibland påstår att det är invandrare somligger bakom de flesta grova brotten. Här syns ju tydligt att det är sju ”svenskar” och en ”dansk” men som PK påstår är alla män, och det har blivitlugnare i Göteborg sedan några män låstes in.

TIDIGARE 2016-07-09. Dag 23 i rättegång, syster ger alibi klädd i niqab. Sveriges Radio har bilder på de misstänkta…

Den 25-åriga kvinnan hördes på rättegångens 23:e dag, på begäran av sin 28-årige bror. Hon försäkrade att han var hemma i lägenheten i Frölunda med henne, ytterligare två systrar och deras mor på kvällen 18 mars i fjol. Under dagen hade hon varit i skolan och kom hem runt klockan 21. – Då var A hemma. Vi åt middag halv tio. Jag och en syster dukade av. Sedan satt vi i vardagsrummet och pluggade. I samma rum satt A och mamma och tittade på tv. Vi satt där till tolv-tiden på natten då vi gick och la oss.

Hind Ahmas wears a niqab despite a nationwide ban on the Islamic face veil outside the courts where she arrived with the intention to pay a fine after she was arrested last May for wearing the niqab in public, in Meaux, east of Paris, on September 22, 2011. Photo courtesy of REUTERS/Charles Platiau *Editors: This photo may only be republished with RNS-FRANCE-NIQAB, originally transmitted on Oct. 20, 2015.

Systern uppgav att hon mindes denna hennes brors sista kväll i frihet mycket detaljerat. Hon sa sig till och med minnas vilka skämt han drog för deras mamma. Enligt systern brukade A så gott som alltid vara hemma på kvällarna och sedan många år brukade hon väcka honom för morgonbönen.

Kammaråklagare Ulrika Åberg presenterade resultat från pejling av A’s telefon: Under tvåveckors-perioden fram till 18 mars hade hans telefon klockan 23 varit uppkopplad en gång på hemadressen. Efter midnatt hade telefonen, under samma tidsperiod, varit uppkopplad på andra ställen i Göteborg under samtliga nätter.
– Jag vet ingenting om det. Det får du fråga honom, svarade systern, som svarade ’hur menar du?’ på flera av åklagarens frågor.

A ville starta ett företag men försörjde sig, enligt systern, på bidrag. Hur han finansierade sin Englandsresa i februari -15 eller sin Rolexklocka, värderad till 66 000 kronor, visste inte systern.

Hon uppträdde i rättssalen i niqab, heltäckande slöja med bara en smal springa för ögonen.
Rättens ordförande, rådman Patrik Claeson, förklarade efter förhöret för GP att det inte varit aktuellt att kräva att kvinnan skulle visa ansiktet. – Vi får inte kräva att någon tar av sig sin religiösa bonad. Det finns det JO-beslut på.

Kan man då vara säker på att det är rätt person som vittnar? – Nej, det kan man inte. I just det här fallet får man förmoda att A hade reagerat om det varit någon annan än den aktuella systern. Samtidigt avkräver vi inte leg från dem vi kallar; när de svarar ja på vår namnfråga så accepterar vi det. Det är egentligen ingen skillnad, säger Patrik Claeson.

Under förhandlingen blev den medhjälps-åtalade 22-årige H utpekad av två grannar i Länsmansgården. De sa sig känna igen honom som en av två mopedynglingar i en träff med en man i en Volvo, omkring en timme före krogmorden.

Från GP.se

TIDIGARE 2016-05-16. Nu inleds rättegången för dubbelmordet. Sveriges Radio har bild på de misstänkta

Ett kompisgäng som splittrades och började kriga mot varandra. Så beskrivs bakgrunden till den våldsupptrappning som till slut ledde fram till dubbelmorden på Vår krog & bar i stadsdelen Biskopsgården, Göteborg i mars förra året.

Idag på måndagsmorgonen inleds rättegången och enligt P4 Göteborg är det den största som ägt rum i Göteborgs tingsrätt. Konflikten är mycket komplex. En 28-årig man, ledaren för den nya gängkonstellationen från Norra Biskopsgården, är enligt GP hjärnan bakom dådet.

Han ska enligt en fängelsedom från november 2011 ha börjat smuggla knark med hjälp av östafrikanska kontakter i Europa, skriver tidningen. Han är också den enda som inte har band från uppväxten till de övriga åtalade.

Sverige Radio skriver idag om de misstänkta, jämför gärna med Petterssons gamla bild nedan:

Åtta_misstänkta
A. 28 år gammal och äldst av de åtta. Dansk medborgare som flyttade till Göteborg 2008. Har varit bosatt i Bergsjön och på Hisingen. Tidigare dömd till två och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Misstänkt för mord och mordförsök på Vår krog & bar samt grovt vapenbrott. Greps i en bil tillsammans med person B dagen efter morden med flera tunga vapen.

B. 21 år gammal. Uppväxt i Biskopsgården, Hisingen. Tidigare dömd för grovt vapenbrott och misshandel.

Misstänkt för mord och mordförsök på Vår krog & bar samt grovt vapenbrott. Greps i en bil tillsammans med person A dagen efter morden med flera tunga vapen.

C. 19 år och yngst. Uppväxt i Biskopsgården, Hisingen men senast folkbokförd i östra Göteborg. Tidigare dömd för snatteri och olovlig körning.

Misstänkt för medhjälp till mord på Vår krog & bar samt grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Greps i en taxi dagen efter morden med en väska som innehöll flera tunga vapen.

D. 20 år gammal. Uppväxt i Biskopsgården, Hisingen. Haft flera fasta jobb som bland annat väktare. Tidigare dömd för snatteri och hot mot tjänsteman.

Misstänkt för mord på Vår krog & bar samt mord på Väderkvarnsgatan och grovt vapenbrott på Jaegerdorffsplatsen. Häktades den 17:e april för mordet på en 53-årig man på Väderkvarnsgatan.

E. 20 år gammal. Uppväxt i Biskopsgården. Hade länge en lovande fotbollskarriär där han representerade Sveriges ungdomslandslag. Provtränade med flera utländska klubbar. Tidigare dömd för snatteri, rån, rånförsök, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Misstänkt för mord på Vår krog & bar samt grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott på Jaegerdorffsplatsen. Greps i samband med mordet på Väderkvarnsgatan 15:e april.

F. 25 år gammal. Uppväxt på Hisingen, senast folkbokförd i Biskopsgården. Både under några år i England men återvände förra året. Tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Misstänkt för mord på Vår krog & bar. Häktades 13:e november 2015.

G. 20 år gammal. Uppväxt på Hisingen men senast folkbokförd i östra Göteborg. Tidigare dömd för Narkotikabrott, grovt vapenbrott, samt våldsamt motstånd och skadegörelse.

Misstänkt för medhjälp till mord på Vår krog & bar, grovt narkotikabrott samt grov misshandel på Väderkvarnsgatan. Begärdes häktad den 17 februari.

H. 22 år gammal. Uppväxt i Länsmansgården, Hisingen. Jobbade heltid och greps på sin arbetsplats. Ska enligt polisen vara en av dem som anlagt flera bränder i Biskopsgården under kvällen för morden. Tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Misstänks för medhjälp till mord på Vår krog & bar. Anhölls den 12 januari 2016, häktades dagar senare.

TIDIGARE 2016-04-29. Åtta invandrare åtalas för de brutala krogmorden i Göteborg

Åtta personer åtalas för inblandning i dödsskjutningen på en restaurang vid Vårväderstorget i Göteborg i mars i fjol, där två personer dog och åtta skadades, rapporterar SVT.

Fem personer åtalas för att uppsåtligen ha dödat två personer samt försökt döda ytterligare 24. Alla fem åtalas för mord, trots att bara två personer var inne på krogen. Åklagaren uppger att det handlar om ett utökat gärningsmannaskap då alla ska ha planerat och utfört morden i samförstånd. De övriga tre männen åtalas för medhjälp till mord.

Samtliga åtalspunkter presenterades på en pressträff under dagen.

Polisen misstänker att en konflikt mellan gäng från två olika områden i stadsdelen Biskopsgården ligger bakom dåden. – Orsaken till konflikten kan man spekulera i. Det kan vara hämnd, ekonomiska eller narkotikaaffärer eller något annat. Det går väl aldrig att vara riktigt säker, sade kammaråklagare Johan Udén.

-Pettersson ser att kammaråklagaren Johan Udén spekulerar i orsaken till konflikten. Tyvärr har han inget bra svar men jag vet. Orsaken är massinvandringen!

Nåväl, så här ser de små liven ut…8-0 till bortalaget…

Tidigare om Vårväderstorget

Vårväderstorget2

29 reaktioner på “”Gärningsmännen ska bakom lås och bom”

 1. Låsas in i svenskt fängelse? En helt onödig kostnad vilket knappast förändrat mentaliteten då personen släpps fri.
  Varför inte spränga den skyldige med en handgranat i stället, givetvis inför likasinnade kriminella konkurrenter?

 2. Men vad an denna uppståndelse ,,en granat ,, pojkstreck ,, och lite bus har väl ingen dö,,,,t ,,av ,,,det blev en negerpojke mindre ,,han hade till !00% hamnat i samma sällskap som bröderna ,,kusinerna ,,,farbröderna , dvs blivit grovt kriminell och kostat samhället och dess skötsamma del enorma summor ,,,,ge dom mera handgranater ,,och titta åt ett annat håll ett tag skit i insatserna det är slöseri med skattemedel

 3. Egendomligt att de slagit in på brottets väg, det rent lyser intelligens och intellekt av dem. Tycker Ni inte…:-D

 4. Det är vidrigt att en 8-åring ska behöva dö överhuvudtaget men jag kan inte låta bli att samtidigt undra varför, vad jag kan se, inga uttalanden ännu gjorts av Eliasson. Mån tro om han fått munkavle efter allt dumt han spottat ur sig – varje gång han öppnat kakhålet….

 5. Ygeman svamlade i tv häromdagen om att tafsarna skulle få högre straff. idag hör jag att samma ”barn” skall max kunna sitta halva häktningstiden.
  Djävla svammel.

 6. Och på nyheterna! Inte en etnisk svensk i sikte så långt ögat når, i det bostadsområdet!!!! Segregerat parallel samhälle!!!!

 7. avgrundens REGERING KALLE ANKA FÅR INTE ta skit . ANKAN var en tidning för godnatt sömn för barn o fina teckningar . Nu är det krig o revolver afton i barn tidningar

 8. Hela det Svenska rättssystem är en fars i Åsa Nisse stilen, blattarna måste pissa på sig för skaratt efter en sådant förhandling (Buskis) i rättssalen

 9. Hela regeringen är ett grovt skämt,(fast det är inte roligt)
  högsta polischefen är ett ännu större skämt, rättssystemet
  är likaledes ett grovt skämt??
  En tölpaktig rikspolischef som hånar och skäller Sveriges
  förmodligen största parti för rasister, och så en Justitsieminister
  som tycker att denne Tölp gör rätt i att säga så, visar på att
  förfallet gått mycket långt i landet. Statliga tjänstemän ska
  hålla käften stängd oavsett vad dom tycker om ett parti, för
  dom har inte med att göra vem Sveriges befolkning har
  röstat fram, det är folkets val. Däremot ska dom uttala sig
  i ärenden som berör rikets säkerhet, men då tycks dom
  hålla käften stängd? Vilka arma krakar som landet har
  begåvats med?

 10. ”Gärningsmännen ska bakom lås och bom”
  Det vill jag se först innan jag tror på det.
  ”Buset tilltar”
  Två veckors samhällstjänst i morbrors fruktaffär.

 11. I fängelset har han ingen syster som väcker till morgonbön. Bädda sängen, tvätta toa., städa rummet, arbeta och kanske ett skott i röven av någon sugen medfånge.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: