Syriern Marwan Alabdullah mördade frun som ville skiljas, döms till livstid

KULTURBELASTNING. Marwan Alabdullah, 34, mördade på morgonen den 20 mars 2020 sin fru hemma i familjens lägenhet i Kävlinge kommun i Skåne. Först gav han henne ett kraftigt slag i huvudet med en hantel och sedan ströp han henne under ett par minuter, enligt domen.

Marwan Alabdullah Foto: Polisen

Deras tre små barn befann sig i lägenheten som är så liten att det fanns ”en överhängande risk för att barnen skulle se eller höra det som skedde”, skriver Högsta domstolen. Efter mordet lämnade pappan barnen på förskolan.

Lunds tingsrätt dömde Marwan Alabdullah, som är medborgare i Syrien, till fängelse i 18 år och utvisning.

Hovrätten i Malmö skärpte straffet till livstids fängelse. Den dömde överklagade – och nu fastställer Högsta domstolen livstidsdomen.

2020 trädde nya bestämmelser om straffet för mord i kraft. Syftet är att livstids fängelse ska utdömas i större utsträckning än tidigare. Under våren 2021 har Högsta domstolen tagit ställning till flera mål där de nya bestämmelserna har aktualiserats. I det senaste målet har domstolen prövat bl.a. hur bestämmelserna ska tillämpas vid mord på nära anhöriga.

Mål B 6852-20

-Pettersson säger att det är pojkar som Marwan som Annie Lööf (C) föraktar Jimmie Åkesson (SD) för att han säger sanningen om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Syriern Marwan Alabdullah mördade frun som ville skiljas, döms till livstid

  1. Ja, jag tänker på vilket förakt Annie Lööf ska känna för hovrätten i Malmö, som så fräckt dömer en av hennes gunstlingar.

  2. Det är bra att högsta domstolen fastställer att utlänningar som mördar utlänningar i Sverige ska ha livstidsstraff.
    Nu, om den bara kunde göra samma sak när det gäller utlänningar som mördar svenskar skulle det vara riktigt positivt.

    17

Kommentera