Stäng

Kina hotar med atomvapen

UTRIKES. Förhållandena mellan Kina och Japan har försämrats snabbt under de senaste månaderna, sedan Tokyo bestämt har uttalat sig i Washington för sin vilja att försvara Taiwan i framtida händelse av en kinesisk invasion av ön. 

Kina anser att Taiwan är en del av fastlandskina och hotar regelbundet med militära medel.

På det officiella sociala mediekontot för en lokal kommunal myndighet som drivs av kommunistiska tjänstemän har lagts ut en video som kapats av en kinesisk militärkanal med över två miljoner följare. Den nu virala videon uppmanar rakt på att ”kontinuerligt” slå Japan med kärnvapen om det fortsätter att stödja Taiwans självständighetsaspirationer . 

Den ursprungliga uppladdningen har sedan tagits ner från Xigua – den kinesiska webbplatsen för sociala medier som ser ut som YouTube – efter att ha fått internationell medieuppmärksamhet. Se videon nedan.

-Pettersson tycker det låter som Kina hamnat på samma retoriska nivå som Nordkorea men det kanske inte är så konstigt. Jag har svårt att tro att en sådan här video släpps utan regeringens godkännande.

”Om Japan ingriper i militära angelägenheter för att återförena Taiwan, måste jag rekommendera den ”exceptionella teorin om nukleära tillslag mot Japan ”, heter det i videon.

Berättaren förklarar sedan att Japan ”inte har lärt sig sin läxa från historien” vilket innebär att Kina måste ”kontinuerligt använda kärnbomber tills Japan tillkännager sin ovillkorliga kapitulation för andra gången” – med hänvisning till andra världskriget.

Publiceringen skedde i söndags av kommunfullmäktige i Baoji i nordvästra Shaanxi-provinsen. Den ”exceptionella teorin” är den kontroversiella uppfattning som många kinesiska tjänstemän hävdar att Kinas ”endast självförsvar” -användning av atombomber inte är tillämplig i fallet Japan, och därför kan ett ”undantag” göras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Kina hotar med atomvapen

 1. Skräm Kina med att Sverige skickar ditt några utvecklingsstörda och inkvoterade myndighetspersoner. Det är långt mycket värre än atombomber.

 2. man kan ju konstatera att japanerna stälde till ett helvete för kineserna. och kineser har ingen orsak att vara snäll mot japsen. och när det gäller Taiwan så är det kinesiskt att förlorarna gömde sig på denna Ö när mao slängde ut dom ändrar ju inget..koneserna hade problem med jänkarna redan då korea vitnam då man var tvungen att forsätta med kriget . men nu har kineserna byggt upp sin ekonomi och sin militär så det är tveksamt om usa klarar av att göra något.hongkong är igentligen ett skämt detta är bara en fortsättning på opium kriget och ja tror inte att kineserna kommer att lägga sig på ryggen.. bara för att engles tycker det.
  men visst är det ett bra läge att prdssa usa

 3. Endast ett land här i världen har brukat kärnvapen mot civilbefolkning, ett mycket grovt brott mot mänskligheten, och det är USA. USA som fortfarande ockuperar Japan efter andra världskriget.

  5
  9
   1. Det är klart att de gör. USA håller ju fortfarande, 76 år efter andra världskrigets slut, ockupationstrupper i landet.

    1
    1
  1. Den konventionella bombningen från B-29:orna hade redan förstört större delen av stadsbebyggelsen i Japan och bombningen från dessa flygplan krävde fler liv än vad själva atombomberna gjorde. Exempel på detta är bombningarna av Tokyo 9-10 mars 1945.

   Men det var atombomberna som fick japanerna att ge upp och i förlängningen spara miljoner liv.

   USA såg också till att Japan, Tyskland med flera utvecklades till demokratiska välfärdsstater.

   1. Även Tyskland är fortfarande ockuperat, och det finns avtal från 1945 som stipulerar att USA har övergripande makt över tyska media fram till år 2099.

    1
    1
  2. Har du fått din utbildning i Corn Flakes paketet? Lite skrämmande att läsa påståendet. Ett klart utslag av svensk socialistisk skolas historieförfalskning.

   1
   1
 4. Låter mer och mer som att Kina behöver plockas ner ett pinnhål eller ett dussin. Inte nog med att de släpper en pandemi lös i världen, nu försöker de kaxa sig militärt.
  Kina vill gärna framstå som teknologiskt avancerat men tittar på tekniken är den vanligtvis rätt så grundläggande men i en glamorös förpackning.

  9
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: