Stäng

Man hör det man vill höra

”Invandringen har blivit en belastning” sade Ulf Kristersson (M) i sitt tal på den digitala Almedalsveckan och inte minst den vänstra delen av befolkningen gick i taket.

Observera att Kristersson sa ”invandringen” och inte ”invandrare”. Tänk så förtvivlat svårt många har att särskilja de två orden. Naturligtvis försöker den invandringsvänliga pressen hitta utrikesfödda personer som drar på sig den berömda offerkoftan. Som exempelvis den centerpartistiska lokaltidningen som hittat två män som gjort det vi förväntar oss att alla utrikesfödda gör.

Abdirisak Hussein som kom till Sverige från Somalia 1992: ”Jag började på SFI. Sedan studerade jag på Komvux. Efter det studerade jag företagsekonomi på Högskolan i Gävle”. Mohamad Jemmo som kom till Sverige från Syrien 2015: ”Jag studerar datornätverk och datakommunikation på Mälardalens högskola och jobbar på Amazons lager”.

Alltså två exempel på personer som bara gör det vi alla i Sverige förväntar oss att alla de som väljer just Sverige gör. Problemet är att så inte är fallet och därför har invandringen som sådan blivit en belastning för Sverige.

SCB presenterade uppgifter för det första kvartalet 2021 och det var ingen direkt smickrande läsning för de som förespråkar hög invandring. Arbetslösheten hos inrikesfödda låg på 4,6 procent och bland utrikesfödda 20,0 procent. Värst var läget för utrikesfödda kvinnor där hela 23,7 saknade ett arbete. Hur de som inte arbetar försörjer sig vet alla och alla de utgör en belastning på trygghetssystemen.

Vi kan också nämna brottsligheten där anlagda bilbränder, skjutningar, sprängningar och annan grov brottslighet domineras av personer med utländsk bakgrund. 2018 visade Uppdrag Granskning att utrikesfödda dominerar bland uppklarade våldtäktsfall. Samma år publicerade Expressen en lista över samtliga män som dömdes för gruppvåldtäkter 2016-2017. Fakta talar sitt tydliga språk och detta är en belastning för rättsväsendet. Skolan och vården är två andra exempel där systemen överbelastats p.g.a. hög invandring.

Återgår vi till herrar Hussein och Jemmo så är två citat intressanta att lägga på minnet. Jemmo är orolig över att utvecklingen går åt fel håll. Precis, det är just det många svenskar är oroliga över. Hussein i sin tur anser att Kristersson och givetvis Åkesson ger näring till främlingsfientliga krafter. Fel, det är svenska regeringar som genom sin naiva, kravlösa och överdimensionerade migrationspolitik som gjort att allt fler reagerar.

Abdirisak Hussein planerar att återuppta sitt politiska engagemang. Han var tidigare representant för Socialdemokraterna i Eskilstuna. Så här sade han till media i september 2017:

S måste förändra sig…//…Jag har aldrig känt mig riktigt välkommen…//…Partiet vill ha röster från somalierna men vill inte ge oss somalier en riktig position för att kunna vara med och påverka

Fast redan 2010 var Hussein på tapeten när han till Sveriges Radio protesterade över att de svenska myndigheterna kräver giltiga pass när personer med utrikes bakgrund ska återförenas med sina familjer. 2015 tillhörde Hussein de som påstod att branden i en moské var anlagd och att vittnen sett ”en man som stod utanför lokalen och kastade in ett brinnande föremål i lokalen”. Något polisen senare tillbakavisade. Branden hade istället startat inne i lokalen, troligen av lättantändliga kläder som legat för nära ett värmeelement.

Kanske det också vore intressant att få läsa hur herrar Hussein och Jammo tolkar SCB:s senaste undersökning om partisympatierna. ”Sverigedemokraterna växer bland utrikesfödda”. Intressant statistik med tanke på alla epitet som kastats och fortfarande kastas på partiet.

6 reaktioner på “Man hör det man vill höra

 1. PK-sfären är numera lika lättkränkta som dem de försvarar, med näbbar och klor.

 2. Sammantaget låter det således som att även Hussein trots studier och jobb är en belastning för Sverige. Han ljuger i media om anlagda bränder och engagerar sig politiskt för huvudlösa idéer som att vi skall släppa in och ”återförena” (som om de inte redan träffats) utan krav på identifiering.

  Det senare kravet rimmar oerhört illa med integreringstanken och tyder mer på att bädda för kolonisering och parallella samhällsstrukturer med den egna klanen.

  19
 3. Att invandringen blir en belastning är politikernas fel .
  Nu har vi lika många invandrade bidragstagare som det bor i Göteborg och Helsingborg tillsammans , det borde väl få en klocka att ringa även hos de tokigaste politiker .
  Snart har vi inget att dela med oss av .
  Undrar hur många av bidragstagare som bör i Malmö. Som vi belönar med över 6 miljarder skattekronor , sextusenmiljoner varje år
  16-17 miljoner varje dag .
  När man Ser intervjun med justitieministern i Conflict zon så förstår man bättre hur vi hamnat där.
  Total förnekelse och att ständigt skylla på andra .

  25
 4. Kristersson borde vara såpass bildad att han skulle kunna skilja på olika typer av invandring. Det är asylmottagningen, invandringen av anhöriga till ankarbarn och arbetskraftsinvandringen av vissa okvalificerade yrken som är problemet. Inte arbetskraftsinvandringen generellt eller anhöriginvandring med svensk anknytning i stort.

  Varför inte Kristersson skiljer på detta vore intressant att få reda på.

  6
  12
  1. Något annat som vore intressant att veta är varför inte Dublinförordningen gäller
   där det står att flyktingar ska fly till första ”säkra” land inget om att man kan ta
   flyget och åka över minst tio säkra länder för att ta sig till just Sverige ?

   32
  2. Tyvärr så är det inte så enkelt att invandrare skaffar svensk utbildning och till synes lever ett Svensson-liv. Problemet ligger djupare än så.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: