Jävla gnäll om lite värme

Väderkaoset: Åska, skyfall – och ännu mer supervärme

Skriver dom ”klimatpajasarna” i Expressen , de temperaturer de förutspår är ungefär vad vi har en ”kall” dag här i Kuala Lumpur. Normalt ligger dagstemperaturen mellan 30 till 35 grader. Nattetid mot morrgonen kan det gå ned mot 22 grader, men oftast mellan 23 till 25 grader.

Fast en gång, det var straxt efter den förödande tsunamin, så var det bara 20 grader på kvällen, när vi skulle ut och äta. Hustrun uppmanade mig att gå in o byta till långärmad skjorta, men men man är väl från Lapparnas land, (har i min ungdom bott 4 år i Kiruna) så fortsatte med den kortärmade.

Samtidigt noterar jag att dom ingenstans i artikeln nämner; ”klimatet”, håller dom på att nyktra till från klimathysterin!

7 thoughts on “Jävla gnäll om lite värme

 1. Såg att ”klimat-guro´n” Pär Holmberg var snabb att uttala sig i Aftonslasken,kring detta busväder i Tyskland.
  Hade Stenbock varit i hans ålder,skulle jag tigit istället för sprida lögner o.förklarat varför sådana extrema regnmängder drabbar klotet årligen !
  Vi vuxna har med säkerhet under vår levnadstid genom åren,ofta läst och sett på nära håll liknande skyfall.
  Skillnaden är/var att vi inte låtit oss indoktrineras,och prata om löjets ”klimatuppvärmning”….
  I den lilla by jag växte upp,skedde ett liknande oväder 1947,då bl.a. min familjs fastighet fick källaren meterhögt fylld !!
  I Tyskland är sådana vädertyper årligen återkommande,och minns speciellt slutet på 90-talet,då hela östra delen av f.d. DDR,sänktes under vattenmassorna i Oder-området.

  • Pär Holmberg är en riktig extremister. Han vill avskaffa demokratin med hänvisning till att de som inte tror på klimatkrisen ska inte vara med och förstöra framtiden…

  • Förklaringen till dessa extrema regnmängder påstås vara,att när sådana kraftiga högtryck från Medelhavsländerna strömmar norrut,stöter dessa på vattenfyllda lågtryck,som normalt passerar över oss……..I de två skikten som då bildas uppstår dessa regnmängder,som kan falla ner var som helst !! Eftersom värmen är högre över Tyskland,än över oss drabbas dessa därför oftare.
   Detta har Stenbock lärt av sakliga tyska TV-metorologer…..

 2. Ja, gnäll är aldrig roligt. Dock vi svenskar är inte gjorda för fjärran österns klimat.

 3. För 23 år sen jobbade jag utomhus i full sol i en vecka, den lägsta temperaturen
  var 29 grader, den högsta var 32 grader detta var i Sverige och klimathysterin
  var inte ens uppfunnen, hur fan kunde det va så varmt då. Tron på att människan
  kan ändra på klimatet gränsar till sinnessjukdom ?

  29

Kommentera