Därför känner jag avsky mot Annie Lööf

INRIKES. En krönika i Fokus där kulturjournalisten Anna Björklund skriver att hon ”hatar Annie Lööf” har fått hård kritik. I texten skriver Anna Björklund att hennes hat främst beror på att Annie Lööfs enligt henne säger en sak och sedan gör något annat, men att känslan nu spillt över till C-politikerns uppsyn och ”alla hennes attribut”.

”Hennes karriär symboliserar uppluckringen av den tillit som är nödvändig för att vår typ av demokrati ska fungera bra”skriver Björklund.

Jon Åsberg, vd och chefredaktör för Fokus, försvarar publiceringen. – Jag vill att Fokus ska vara en bred kyrka med högt till tak, där alla får säga precis vad de tycker och tänker, så länge det inte är åtalbart eller bryter mot de pressetiska reglerna. – Anna Björklund ger inte uttryck för något hot eller uppmanar något att göra något mot Annie Lööf.

Jag hatar Annie Lööf. Det handlar inte riktigt om politiken hon driver. Jag har inget emot vare sig småföretagare eller skogsägare, jag är båda sakerna själv. Det beror inte på att hon är en ”kvinna i offentligheten” heller, hur sådana funkar har jag också hyfsad insyn i.

Nej, mitt hat handlar inte heller om hennes uppenbara (och enligt hörsägen ovanligt långa och grundliga) medieträning, eller ens om hennes fjantiga youtubekanal där den humorlösa maktmänniskan ska visa upp en mänskligare sida genom att prata fisar. Egentligen har det varken med hennes klädstil eller dialekt att göra, men mitt hat har vid det här laget spillt över på alla hennes attribut. Hela hennes uppsyn är en känslotrigger. Ett ord om hennes bedrifter som fotbollsmålis och jag spänner käken, hör jag henne felcitera Pippi Långstrump en gång till så spyr jag.

Den nattsvarta amoral som blottades när Fredrick Federley, en av hennes närmsta män, fick lämna politiken hjälpte förstås inte till. Och kontrasten mot Nooshi Dadgostars mod och ryggrad i spelet efter midsommarmisstroendet har nog gjort allt extra påtagligt.

För att jag hatar Annie Lööf är nästan existentiellt. Det handlar om att säga en sak, göra en annan, och komma undan med det. Hennes karriär symboliserar uppluckringen av den tillit som är nödvändig för att vår typ av demokrati ska fungera bra. För Annie Lööf lovade att äta upp sin sko om hon skulle göra det hon sedan dess gjort varje dag, hon sa x, på sitt alltid nedlåtande sätt, till både väljare, kollegor och journalister, och gjorde y...

Läs hela krönikan på Fokus…

-Pettersson säger att det är inte förbjudet att hata någon, och Annie Lööf är inte så dålig på att förolämpa folk själv, dessutom saknar Annie Lööf fullständigt heder och bidrar till politikerföraktet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Därför känner jag avsky mot Annie Lööf

 1. Jag föraktar Annie Lööv så mycket att jag stänger av TV eller radio så fort hon visar sig och när hon skall mästra svenska folket. Ledaren för detta lilla skitparti och pedofilparti som tror hon är solen som allt snurrar kring, måtte hon aldrig mer påverkar den politiska makten i landet.

  20
  • ja förstår inte Lööf är en jätte stor tillgång för SD ..
   hon har lyckats splitra pariet så att pedofilerna siker åt ett håll bönderna åt ett annat och dom tokiga miljö mupparna till ett annat..
   och den trogne centerparist vet inte vad han skall tro .oavset om man röstade på centerpartiet för pedofilerna eller bönder så vet man ju absolut inte var detta parti står vilket väger mest miljömupperet eller den isolasionistiska iden att absolut inte prata med någon ..
   som kärringar på kafferepet den som inte är med kan man snacka skit om..
   det finns altså lngen som gort så mycket för SD som röskrikan Lööf.
   det kommer ett val för eller senare och då skall väljarna avgöra vilka och vem som gort ett bra jobb vilka man har förtroende för …

   hmm cov 19 sjutningar sprängningar lagar som skyddar hög kriminälla brottslingar systematiska förskingringar av allmäna medel det finns inget motstycke centern är en tillgång för SD

 2. Hade man skrivit jag hatar Jimmie Åkesson hade det mötts med applåder och likes.

  13
 3. Annie Lööfs största misstag, var att inbilla sig att hon kunde bli statsminister. Genom att ljuga, svika och bedra, precis som riktiga politiker. Detta kräver en mental kapacitet, som hon inte besitter. Varje gång hennes arroganta, hånfulla tryne visas i tv, byter hundratusentals svenskar kanal. Hon är numera genomskådad, som den förrädare hon är.
  Lägg märke till att Centern genom åren, ofta sett till att det socialdemokratiska slöddret lyckats ta makten.

  20
 4. Alla andra partiledare hör man både gott och ont om. Men inte Annie Lööf. Ingen har någonting gott att säga om henne. Ändå är hon kvar. Varför byter inte Centerpartiet partiledare. Hon har ju sin juristutbildning. Varför lämnar hon inte politiken och börjar arbeta som jurist?

  16
 5. Jag känner mig så otroligt KRÄNKT bara av att se denna idiot
  till kvinna om hon nu är det,jag börjar undra om hon inte är en demon.

  20
 6. Dom flesta jag känner har en avsky mot Annie Lööf. Hustrun är nog värst. Byt kanal nu är rödtoppen där brukar hon säga. Var går gränsen till det politiska ordet hat. Hon tror att hon är en modern Jesus som står för allt. Folket där ska alla acceptera allt. Pedofiler det normala våldtäkt det normala bara det är svenska flickor eller kvinnor. Ända hon känner avsky mot är. Svenska etniska män dom som drar in stålarna så hon kan leka med afgan valpar. När hon åkte på det (oskyldiga) Bilderbergmötet då blev hon farlig i mina ögon. En kvinnlig Hitler. Hon har själv byggt upp sin egen bild. Hoppas jag inte var hatisk.
  Och inte blir tagen av Säpo. Skillnaden är hårfin i det moderna Sverige man känner sig inte säker.

  35
 7. Centerpartiet är ett extremt liberalt parti, de är de rikas parti. SD är inte de rikas parti det är folk som behöver samhällets stöd, och det kostar pengar, och det gillar inte centern. De vill inte betala alla bidrag och stöd genom skatten.
  Att fokusera på Lööf är inte bra, det är centerns politik det handlar om.

  4
  14
 8. Nordmann her. Jeg hater også Annie Lööf. Vilket svik gentemot väljarna i 2018!

  32
 9. Annie Lööf är en person som tror man kan stå med ena benet på ena sidan och andra
  benet på andra sidan.
  Det kommer bli hennes fall tack och lov.
  Hon är allt annat än begåvad, hon är maktlysten precis som Löfven och Stenevi.
  Det är en mycket oskön personlighet hon sitter inne på.
  Se bara när hon spyr ur sig om Åkesson när han säger sanningen.
  Hon retar sig på människor hon känner sig underlägsen till.
  Nu är det i stort sett omöjligt att vara överlägsen Åkesson.
  Han är Sveriges ärligaste och skickligaste politiker alla kategorier.

  55

Kommentera