Sommar i P1 med Nadim Ghazale

INVANDRING & RASISM. Nadim Ghazale, 38 år, är född i Libanon och kom till Sverige som sjuåring. Nadim arbetar som kommunpolis i Borås och som föreläsare. Ghazale har på senare år synts mycket i media, bland annat som medverkande i panelen i SVT-programmet ”Veckans brott”.

Nadim Ghazale. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Han deltar ofta i debatten om brottsligheten och har många följare på Instagram och Twitter. Han är också ambassadör för Världens barn i Jemen.

I dagens Sommar i P1 som i stort var intressant pratade Nadim Ghazale lite om rasism.

 • Bland annat när han inte fick hyra en sommarstuga på grund av sitt namn. Alltså rasism enligt Ghazale.
 • Han stod också i en korridor på polishuset när en polis som han inte träffat förut trodde han var en obevakat brottsling. Alltså rasism enligt Ghazale.

-Pettersson säger att det Nadim Ghazale kallar rasism lika gärna kan vara erfarenhet. Nadim pratar i programmet om att svenskarna borde gå invandrarna till mötes, många har försökt men har dåliga erfarenheter, det borde Nadim fundera på.

 • Har en hyresvärd hyrt ut flera gånger till människor med i Sverige ovanliga namn och det blivit problem så avstår man för att slippa problem. Det är inte rasism.
 • Står det en ensam, okänd arab utan uniform i ett polishus ligger det nära till hands att araben är kriminell. Det är inte rasism utan försiktighet.

Nadim Ghazale är en invandrare från arabvärlden som gör rätt för sig, men han ska inte beskylla svenskarna för att vara rasister när så många av hans landsmän inte kan sköta sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sommar i P1 med Nadim Ghazale

 1. Klart att han måste lägga den vinklingen någonstans i programmet, annars hade han ju inte fått vara sommarpratare i P1.

  17
  1
 2. Så han har fått en extremt gedigen utbildning inom lag och ordning. Då kanske han ska ta chansen och åka hem till Libanon och sätta sina erfarenheter i arbete där och förbättra det landet. Då slipper han säkert ”rasismen” också.
  Så, tack för besöket, vi uppskattar ditt engagemang, ring inte oss vi ringer dig.

  45
  1

Kommentera