Stora ord från en som inte ens hittar ett sammanträdesrum

RIKETS SÄKERHET. Dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) kände ett helt år till IT-skandalen som hotade rikets säkerhet, detta utan att han informerade statsminister Stefan Löfven.

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

Mängder av skyddsvärd information, varav en del av militär natur, kan ha röjts för främmande makt. Trots att informationen var av synnerligen känslig och angelägen natur påstår statsminister Stefan Löfven att han blev informerad först i januari 2017.

Men ett år innan, i januari 2016, informerades inrikesminister Anders Ygeman (S). Det betyder att han hållit tyst inför statsministern om informationen i ett års tid. När Aftonbladet talar med Ygeman ger han en minst sagt originell förklaring till varför. – Det här är information som man inte kan prata om på fikarasten eller i fikarummet, utan att det krävs att man är i speciella lokaler för att kunna delge den här typen av information, säger Ygeman till tidningen.

Minister Anders Ygeman (S) hittade alltså inte en lokal där han kunde delge statsminister Stefan Löfven (S) information som hotade rikets säkerhet på ett år!

-Pettersson säger att hade jag Anders Ygemans bakgrund skulle jag vara tyst, mycket tyst…

Statsminister Stefan Löfven (S) som efter IT-skandalen som hotade rikets säkerhet utsett Anders Ygeman (S) till energiminister med ansvar för energiförsörjningen i landet påstår att det inte går att hålla val under en pandemi. Under andra världskriget gick det dock bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Stora ord från en som inte ens hittar ett sammanträdesrum

 1. Tillägg och Tips.
  Vi får inte publicera Säpo förhören men Mattias Albinsson har för några år sedan publicerat artiklar på Nyheter Idag och om jag minns rätt erbjöds läsarna att ladda ner en Pdf med nämnda förhör.

  Dem som har intresse kan begära att Nyheter Idag re-publicerar med för läsarna möjlighet att ännu en gång tanka ner nämnda Pdf förhör?
  Mvh.

 2. Av ministrarna i ovetskap eller i uppsåt grovt osant uttalande får någon annan utreda, men år 2012 höll de facto Säkerhetspolisen förhör med ytterst ansvarig vid Transportstyrelsen!
  Mvh.

Kommentera