Låt Kina betala för coronavirus-pandemin

av Gordon G. Chang

  • Även om coronaviruset inte startade som ett biologiskt vapen så har världen nu tillräckligt mycket information för att kunna dra slutsatsen att Kinas regim har gjort det till ett.
  • Förespråkare för statsimmunitet har en poäng, men det finns högprioriterade omständigheter. Brott mot mänskligheten är så avskyvärda att ingen borde förbjudas att söka kompensation.
  • Målsägare borde, åtminstone tekniskt sett, kunna vinna över svarandens statsimmunitetförsvar: Kommunistpartiet, som styr den kinesiska centralregeringen, är inte enväldigt.
  • Hittills har 3 578 000 personer dött av COVID-19, inklusive 596 000 amerikaner. Den kinesiska regimen har begått massmord … Massmördare förtjänar inte att skyddas av statsimmunitet.
  • Det är absolut nödvändigt att Bidenadministrationen tar kinesiska ledare ur villfarelsen om att de kan sprida nästa patogen, eller vad de nu planerar, utan att det kostar.
  • Låt oss nu komma ihåg vad som står på spel. I Kinas laboratorier kokar forskare nu ihop mycket dödligare patogener än SARS-CoV-2, inklusive sådana som skulle göra kineserna immuna men skada eller döda alla andra.
Det är absolut nödvändigt att Bidenadministrationen tar kinesiska ledare ur villfarelsen om att de kan sprida nästa patogen, eller vad de nu planerar, utan att det kostar. I Kinas laboratorier kokar forskare nu ihop mycket dödligare patogener än SARS-CoV-2, inklusive sådana som skulle göra kineserna immuna men skada eller döda alla andra. På bilden: Anställda på Wuhan Institute of Virology, Kina, den 23 februari 2017. (Foto av Johannes Eisele/AFP via Getty Images)

För första gången i historien har ett enda land, på en och samma gång i ett djärvt drag, attackerat alla andra länder.

Kina begick detta hemska brott genom att i december 2019 och januari förra året medvetet sprida COVID-19 utanför de egna landsgränserna.

Det internationella samhället måste nu ålägga den kinesiska regimen de allra allvarligaste konsekvenserna för att bland annat avskräcka dem. Varför? Kinas regim begick århundradets brott och kan mycket väl vara igång med att planera ännu en fasansfull handling.

Läs vidare

3 thoughts on “Låt Kina betala för coronavirus-pandemin

  1. Detta tror jag inte på, Kina är beroende av att vi kan köpa deras produkter inte att vi är döda.

  2. Det verkar som Trump får rätt i det en efter det andra som vänstern och media hånade och mobbade honom för.
    Kan vi erbjuda Trump presidentpost i Sverige, så vi får ordning på landet någon gång?

Kommentera