Myndigheter vill dela uppgifter mot bidragsfusk

BIDRAGSBROTTSLIGHET. Fem myndigheter lägger fram ett gemensamt förslag om att i högre utsträckning kunna dela uppgifter med varandra om misstänkta bidragsbrott.

Det är Arbetsförmedlingen, Centrala studiestödsnämnden, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket som står bakom initiativet att myndigheterna ska kunna samarbeta i högre grad. Bland annat vill de att det oftare ska gå att skicka underrättelser elektroniskt.

Pressmeddelande

-Pettersson tycker det är ofattbart att detta inte är gjort för länge sedan. Vi lever inte i Bullerbyn längre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Myndigheter vill dela uppgifter mot bidragsfusk

 1. Herrejesses, komma med denna självklarhet nuuu!
  Sossepolitikerna har vetat, men har sett mellan fingrarna i mer än 50 år, av en viss anledning.

  Nu skal det minsan klämmas åt medborgare, men faan trot. Bidragsfolket från utlandet slinker nog undan igen.

  Däremot skulle det behövas synas i sömmarna vad förvaltningar och myndigheter sysslar med utan att redovisa miljardsvinnet i utlandabidragen där SIDA borde stå som första objekt.

  Sverige blöder som en sprängd anka.

 2. I Sverige har vi haft offentlighetsprincip sedan 1766. Den gäller tydligen inte myndigheter. Jag är övertygad om att tillräckligt långt tillbaka rådde inte dessa begränsningar. Men det är väl antalet myndigheter som krävt förändringen. OBS! Ironi.

  Nu kommer det antagligen att användas mot svenskar som missat något. Utlänningar med multipla identiteter lär inte besväras av detta då ingen myndighet har på senare tid lagt två fingrar i kors för att på allvar fastställa identiteten på de som ”förlorat” pass och ID-handlingar.

  Vi ska inte släppa in de som passerat tolv EU-länder för att söka asyl i just Sverige. Det lär inte rådande riksdagsmajoritet ändra på. Ett första steg vore därför att följa lagen som kräver ID-handling för passage av gräns.

 3. Vilka hjältar att så snart komma underfund med självklarheter, har tagit många möten och utredningar för att ta pappersform.
  Inte att undra på att nationen är illa ute!

 4. detta verkar inte troligt.. sosialdemokraterna har lagt ned åratal och möda på just att bygga upp ett bidragsberoende.. hur många kärringar är det som säger i klartext ja måste rösta på sossarna annars förlorar ju jag mina bidrag..
  det finna är att detman menar är dessa asylanter toy boy som kostar just dom enorma pengar . och som man tror skal granskas men det är inte dom som blir av med bidragen utan det är dessa fruntimmer som går på bidrag med noll koll och det kan vara väldigt intressant så det nya stora bidrags brott kommer att riva där det inte var tänkt det blir såssarnas död välkomen Jimmy

 5. Detta skulle gjorts för 30 år sedan, men som vanligt, mycket snack och lite verkstad.

  23

Kommentera