Vackra bilder men resten

Aftonbladet körde för några dagar sedan ut ett stort uppslaget reportage: ”Kvinnoarmen”, reportaget är uppbyggt runt många fina bilder, men men.

Armen visar sig bestå av ca 20 kvinnor i varierande ålder, dom är fint klädda och ser på inget sätt svältfödda eller utmärglade ut. Men dom kan säkert vara skräckinjagande om så behövs. På inget sätt förvånande, så har reportaget en kraftfull miljöpartistisk slagsida, man drar till med ”fakta” utan att kolla rimligheten därav.

Jag skall pga tidsbrist, bara peka på ett par saker, Kvinnoarmen består av ca 20 kvinnor, en arme har väl åtminstone femtiotusen personer. De 20 damerna, är väl närmast att beteckna som en halv, pluton!

Sen drar man ett av standard påståendena, när Amazonas är på miljötapeten: ” 3 fotbollsplaner i minuten” uppges huggas ned” det låter ju fruktansvärt klimatkatastrofalt mycket.

Ett räkne-exempel:

jag har försökt att göra det så tydligt att även en Miljöpartist skall ha möjlighet att förstå!

En fotbollsplan är ca 110 meter lång och 60 meter bred, uttryckt i km 0,11 och 0,06 km Ytan blir då 0,11 * 0,06 = 0,0066 kvadratkilometer

Tre sådana planer har då tre gånger större yta = 0,0198 kvadratkilometer

Å när de huggit träd i en timme så har de avverkat på en yta 60 * 0,0198 = 1,188 kvadratkilometer. Känner ni klimatskräckpaniken komma krypande?

Å regnskogsskövlarna i Amazonas antar jag, vara ett hårt arbetande folk så jag räknar med att de jobbar tolv timmar per dygn.

De hinner då på ett dygn avverka träd på en yta = 1,188 * 12 = 14,256 kvadratkilometer. En skräckinjagande klimatkatastrofal siffra!

Å sen fortsätter regnskogsskövlarna så i ett helt år, utan vilodagar då kalavverkar de alltså = 14,256 * 365 = 5203,44 kvadratkilometer under året.

Å dom fortsätter ju att hugga nästa å nästa å nästa år åxå!

Klimatjämmer å klimat-elände, jordens ”tippning Point” är nära!!!!!

För att få en uppfattning om hur lång tid det tar för dessa miljöterrorister att kalhugga Amazonas så tittar vi lite snabb HÄR och läser att Amazonas yta är ca 5,5 miljoner kvadratkilometer varav ca 60% = 3,3 miljoner kvadratkilometer, ligger i Brasilien.

Om man då delar de 3,3 miljonerna Brasiliens Amazon-yta , med års – skövlingen så kommer man till at det tar 3300000/5203.44 = 634 år innan de klimatkatastrofala klimatskogsskövlarna arbetat sig genom hela Amazonas

Utan att kunna något om trädåterväxten i Amazonas så gissar jag, att ett mycket stort träd växer upp på sådär 50 – 60 år! Amazonas torde väl vara ungefär som här i Malaysia, det växer 365 dagar per år.

Bland de fina bilderna i reportaget, så finns en bild som visar en stubbe efter ett fällt träd, bilden visar dock mycket tydligt att det inte är nått kalhygge, där i alla fall!

OBS!

Detta inlägg skall absolut inte uppfattas som försök att rättfärdiga illegal skogsavverkning !

Bara ett försök att ge ett realistiskt perspektiv på de ”3 fotbollsplanerna”

5 thoughts on “Vackra bilder men resten

  1. Det är som Sverige staten styr skogsavverkningen. 60 år är Max sen avverkning. Åkte uppe i Dalarna timret var som massaved. Ska man sänka det till femtio år sen är det en lögn att vi har så mycket skog. Allt styr staten vi är en diktatur vad gäller allting. Sen riktar vår media blickarna mot Brasilien o andra länder. Gäller hela världen går fort för människan att förstöra. Men tar hundratals år att bygga upp igen.
    Människans rid på jorden är en pisskvart i jordens tid.

  2. På tal om komik, har ni sett att på Facebook skriver några som är marinerade
    i Sosseriet under rubriken ”Älska Sverige från höger till vänster”, Givetvis är
    dom väldigt indignerade över samarbetet mellan M KD och SD, dom skryter
    om att Stefan Löfven är den bästa mannen att Leda Sverige??? Då kan man
    ju undra över varför till ex. hela LÖ hoppat över till SD , dom har ju tillhört
    Sosseriet i evinnerliga tider??

    11
    • Det är rätt enkelt, SD är det parti som i dag tar bäst tillvara på arbetarnas intresse. Sossarna har blivit invandrarpartiet och då är det rätt naturligt att arbetare söker sig annorstädes.

      14
  3. En nyanserad beskrivning, försvarar inte heller stor avverkning men är mot det som miljömuppar överdrivet ger en bild av…allt från vindkraft till plast osv!

    10

Kommentera