En semestersaga

GOTT OCH BLANDAT. För elfte året i rad tar vi en repris på semestersagan som ursprungligen var en insändare till den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter. Tyvärr var inte redaktionen intresserad då och jag tror knappast att de är det nu, trots att de efterlyst sommarberättelser.  Medierna glömmer ofta berätta om det faktum att till länderna som människor “flyr” för sina liv ifrån, åker man hem på semester när de fått sina uppehållstillstånd.

Den 10 juli 2010 startade Pettersson bloggen, sedan dess har vi haft 147 miljoner besök, det har skrivits 688.000 kommentarer, 69.000 inlägg och jag har kallats till tingsrätten drygt tio gånger och vi har haft besökare från alla världens länder.

En semestersaga

Det är semester, det är juli, Sverige är som bäst, sol, bad, värme, grillning, gin och tonic. Värme och kanonväder omväxlande med regn och kyla och gnäll på vädret. Hoppas du har det bra.

Men tänk dig att du är en flykting, du har flytt från det land du är född i, det land där du hör hemma, du har flytt över halva jorden och äntligen funnit fred.

Du har hamnat långt upp i nord, fått en bostad, du blir försörjd av något som kallas skattebetalare som du inte riktigt vet vad det är. Du har fått det bra.

Det är bara ett fel. Du saknar vännerna och den släkt som är kvar hemma, de som vägrat fly, de som stannat kvar för att försöka bygga upp landet istället.

En dag får du för dig att det är dags att åka hem och hälsa på, ta lite semester eftersom de där som kallas skattebetalare gjort så att du utan att behöva arbeta har lite pengar över. Då upptäcker du att det är minst tre flygbolag som flyger reguljärt till det land som är för farligt att bo i, du är tydligen inte ensam om att åka hem på semester, många av dem som åker tar även med sig barnen, barn dit det är så farligt.

Nåväl du kan flyga från Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan välja destinationer som Kabul, Bagdad, Erbil, Suleimanya, Damaskus, Mogadishu med flera orter. Det är inte lätt att välja men det finns direktflyg, lite dyrare eller billigare med mellanlandning. Du väljer det ena bolaget, flyger iväg, tittar ut och ser ner över Danmark.

─ Danmark är ett jävla land tänker du. Danskarna tycker det är ologiskt att man vill åka på semester till det land man flytt från och där man riskerar att mördas så fort man sätter sin fot ─ det var i varje fall så du skrev på din ansökan om asyl, det permanenta uppehållstillstånd du fått, det uppehållstillstånd som svenskarna aldrig drar in, däremot gör danskarna det om de kommer på att man ljugit som du gjort, men det är en annan historia.

Jävla rasister, tänker du om danskarna, ler och lutar dig tillbaks i flygstolen, tacksam för att du valde de dumma svenskarna!

Så var sagan slut, du som tröttnat på Kanarieöarna och Thailand kanske ska funderar på Afghanistan, Irak, Syrien eller varför inte Somalia…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “En semestersaga

 1. Lägg märke till vad lugnt det börjar bli på stan, i alla fall här!

  Det märks klart och tydligt att det stora flertalet av dom som har flytt för sina liv, nu är på semester i sina hemländer!

  Knappt några lyxbilar alls om vansinneskör!

 2. Om Medborgarskapsbomben skriver Rebecca Weidmo Uvell: För de partier som har stora väljargrupper bland utlandsfödda är det av intresse att så många som möjligt, så lätt som möjligt får medborgarskap. Inför valet 2022 ökar därför Bidragspartiet Socialdemokraterna på sin kärnväljarbas med hundratusentals utlandsfödda. Efter att sossarna och MP tillträdde regeringsmakten har kurvan med beviljade medborgarskap stigit brant uppåt. År 2015 beviljades 50 000 nya medborgarskap och har sedan dess aldrig understigit den nivån. Från 2018 till och med första kvartalet i år har 199 673 nya medborgarskap beviljats.
  Läs vidare här:
  https://uvell.se/2021/06/28/medborgarskapsbomben/

  • Reinfeldt var rätt bra på att hålla gränserna öppna också. Det var han som satte en ny standard för att straffa befolkningen som röstat på SD. Efter hans tillträde började den totalt ohämmade immigration som vi fortfarande ser, även inom okvalificerad arbetskraftsimmigration med medborgarskap efter 4 år.

 3. Hörde idag att Stefan Löfven beklagade flygolyckan i Örebro, och att hans
  tankar gick till dom anhöriga, och det är bra, det ska han göra, men varför
  gör aldrig dom avskyvärda som dåd sker i det nya Sverige, lilla Ebba, som blev
  massakrerad på drottning gatan, eller mor och son som blev slaktade i
  Västerås och många många andra som råkat illa ut, varför fick inte deras
  anhöriga höra Statsministerns beklaganden ? Det är ju lika illa för alla anhöriga
  som mister en nära anhörig, så även för anhöriga till våldtäktsoffer ?

  18
 4. Sedan jag läst att N O R G E sänt ett större fartyg till Medelhavet,för att bedriva Färjetrafik åt Afrikanska infödingar och andra exoter har detta land för mig på nytt blivit,ett oberäkneligt Ouislíngs-land….
  Senaste frakten som avlossades på Sicilien,(genom hot o. div. lögner)innehöll C.a 600 Sudaneser,Bangladescher,Somalier och diverse infödingar,ur afrikanska bushen…
  Märks att Italien f.n. styres av Socialister…..som nu kommer att vidarebefordra dessa norrut…

  17
 5. En sak som jag lagt märke till på invandrade herrar från huvudsakligen
  mellanöstern är deras frisyr, uppklippta vid sidorna och runt öronen,
  precis som en viss Adolf Hitler? Är det idoldyrkan för honom eller en
  modenyhet från M.Ö, fast därifrån brukar det inte komma några
  modenyheter? Mystiskt!

  18
  1
 6. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
  grebom5 skriver:

  Har du fått UT eller PUT och åker på semester skall du ovillkorligen repatrieras. Det är då bevisat att det är inte farligt att åka till ditt hemland, vilket också skall räknas som du var en av de många som inte behövt fly.

  Om det nu var så farligt i ditt land, varför fick inte de fattiga hjälp att fly utan bara de med tillräckligt med kapital?
  Varför stannade majoriteten av syrier kvar i sitt land, likaså de i Somalia, ja alla land för den delen?

  En riktig flykting tar sig möjligen med sin familj till grannlandet, för en riktig man flyr inte och lämnar fru och barn till sitt öde i det farliga hemlandet.

  40
  • En riktig man flyr inte, möjligtvis ser till att barnen kommer i trygga händer men själv stannar man och kämpar. Vad är det för mesar som flyr?

   39
   • En riktig man ser först o främst till att anhöriga kommer ifrån krig, innan
    man själv flyr, och då flyr man till första säkra land och inte genom 10-12
    andra länder för att komma till Sverige? Aha, förmånerna i Sverige är
    förmånligast i världen, tänkte inte på det!

    11
 7. Jobbade ihop med en syrier. Varje sommar åker han till Aleppo och tittar till sitt hus. Frågar är det inte farligt. Nää inte ett dugg.
  Hustrun hade medarbetare som åker till Irak varje sommar o bygger på hus.
  Klart Södertälje o Botkyrka då bor man i sin kultur. Varför flytta hem o dumma svenskar betalar.
  Man sköter det inte snyggt ens utan nästa skryter om det. Tycker väl dom är smarta.

  46
  • Vet inte om det kallas smart att utnyttja det svenska systemet för att bygga upp sitt eget välstånd i sitt eget hemland då det tydligt visar att det är Sveriges politiker som är helt dumma i huvudet.
   Möjligt är detta en U-landshjälp som inte marknadsförs här, men definitivt i de drabbade länderna då alla känner till hur man gör.
   Det som sticker mest i ögonen är ju dessa semesteråtervändare som för ut kapital som till stor del kommer från statskassan, våra välfärdspengar.

   17

KommenteraAvbryt svar