Belarus stoppar svenskt bistånd

BISTÅND. Belarus vill att Sida stoppar allt svenskt bistånd till landet. Det säger statssekreteraren Janine Alm Ericson. Beslutet anses kopplat till de sanktioner som EU nyligen genomförde mot regimen i Belarus.

Steget Efter.

Sverige har under dagen kallat upp Belarus ambassadör till UD. Det här är mycket allvarligt. Vi vet att vårt bistånd kommer det belarusiska folket till del och har har bett dem tänka om, säger Janine Alm Ericson, statssekreterare hos biståndsminister Per Olsson Fridh (MP).

Sveriges bistånd till Belarus uppgår för närvarande till 100 miljoner kronor om året.

-Pettersson säger att det är för djävligt, får inte svenska myndigheter vräka pengar över andra folk som de vill. Nu blir det ännu mer problem för sida som redan har problem med att göra av med de över 50.000 miljoner de har i skattemedel varje år.

Bistånd går till korrupta mottagare, löjliga 67 miljoner har återkrävts

Sverige är en stormakt på biståndsområdet, några exempel

Socialdemokraten Carin Jämtin är generaldirektör för Sida med en ersättning på drygt 135.000 kronor i månaden. Foto: Fredrik Persson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Belarus stoppar svenskt bistånd

  1. Ett nytt bevis hur vår s.k. ”valuta” ses av de påtvingde länderna.Inte ens som ren gåva,vill de ha våra nödmynt !!
    Nåja då blir det ju en än större pott,att skänka till Islamisterna på Gaza-remsan…
    De godas vilja att skänka bort det lilla som finns kvar får ju inte rubbas.
    Nya raketer och eldfängda ballonger,att angripa Israel med…
    Någon som ännu inte inser,hur sjukt detta vårt tidigare sköna land blivit genom,de styrande Socialisterna ??

  2. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Han är inte helt tappad bakom vagnen deras boss, för något som förstör ett land är bidrag utan att förtjäna dem.
    Varför skall vi ett litet skitland i Norden sända pengar till större och rikare land?
    Bara för att tillfredsställa våra politikers hybris förstås.

  3. Tamefan sänder vi bistånd 100 000 000 till europas värsta diktator samtidig har vi 30 000 hemlösa i Sverige. Nu måste vi se till och byta ut den sk regeringen innan Sverige blir ett ULAND………

    • Han har åtminstone lyft de fattiga i sitt land. På SIDA:s hemsida står att av Belarus´ totala befolkning levde endast 5 procent under den nationella fattigdomsgränsen år 2019; samma siffra för Sverige var samma år, enligt SCB, 17 procent. SIDA:s bistånd till Belarus består för övrigt till stor del av pengar, som fördelas till organisationer där som propagerar för feminism och genusteorier, hbtq-personers rättigheter etc. Dessutom finansierar SIDA delvis ett belarussiskt ”exiluniversitet” ,EHU, i Litauen; en annan finansiär för detta lärosäte är den kände ”filantropen” George Soros.

      • Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
        Roland Salomonsson skriver:

        Socialdemokraterna kallar u-hjälpen ”svensk”. Men i verkligheten är u-hjälpen rena sosse-projekt, som är avsedda att med alla medel införa socialism enligt svensk modell. Sossarna samarbetar alltså med världsomstörtaren Soros, vilket säger allt. Examen vid Soros indoktrinerande ”universitét” lär knappast bli någon merit i de forna öst-staterna vid jobbsök. Det är ju enkelt för omvärlden att analysera ”svensk socialism” och med sunt förnuft till varje pris motsätta sig svensk inblandning. TÄNK HUR DET SKULLE LÅTA OM VITRYSSLAND SATSADE ”U-HJÄLP” FÖR ATT INFÖR VITRYSKT SAMHÄLLSSKICK I SVERIGE.

        Vitryssland har just lämnat sovjetkommunismen och vet vad kommunism innebär. Dit vill inte vitryska gräsrötter till något pris igen. Det är självklart att de forna öststaterna, som också är i huvudsak Romersk Katolska, men under ledning av konservativa kardinaler (där Påvens makt är starkt begränsad), vilka är nationalister, motsätter sig ändringar av ett ”normalt” samhällssystem. T ex hur kommer det sig att ”barnkonventionen” inte tycks gälla för kulturmarxister/socialister om den hindrar dem från att indoktrinera? I Sverige indoktrineras barn systematiskt.

  4. Vad bra! Men nu blir Carin Jämtin besviken. Å andra sidan extra pengar som hon kan skicka till Tanzania. Endast ny regering kan stoppa hennes öppna dammluckor.

  5. Klädsamt av Belarus,
    Vore bra om Afhanistan, Somalia mfl tar efter, eller åtminstone plockar hem sina invällare

  6. Svenska folket väljer dårar som genomför det här och lyssnar till dårarna inom MSM som propagerar för det här.

KommenteraAvbryt svar