Stäng

Algblomning, klimatlarm, befolkningsökning och avsaknaden av journalistik

KLIMAT & MILJÖ. Idag hörde jag de första rapporterna om algblomning i Östersjön, det är någon vecka senare än normalt. De senaste åren har algblomningen berott på klimatförändringar, innan dess var det övergödning, vad algblomningen berodde på under 1700 och 1800-talet vet jag ej.

-Pettersson tänkte i år föregå klimatjournalisternas gamla artiklar som de ändrar datum på och berätta ur det såg ut på Östersjön för drygt 250 år sedan medan vi är medvetna om att journalisterna vill kränga nyheter, forskare och vetenskapsmän vill ha anslag och politiker vill visa sig handlingskraftiga med andras pengar. Att de skrämmer vuxna och barn bryr de sig inte om.

Detta om detta, vi kan gå tillbaka till en vetenskaplig rapport om Östersjöns tillstånd. Säkert har människan en viss påverkan på havet, men denna påverkan är inte dominerande och kan inte vara någon huvudorsak till exempel till de blågröna algerna, som i alla nyhetsrapporter framställs som ett nytt fenomen.

Ett faktum är att de blågröna algerna har funnits i stor mängd också tidigare.

Vad algblomningen berodde på 1741 när Carl von Linné,  klagade på att det luktade som om 10 hästar låg och ruttnade i solen om algerna vid Kapelludden på Öland orkar inte journalisterna försöka ta reda på.

Så här skrev gotlänningen Gustaf Lindström (1829-1901) 1855 om Östersjön i sin rapport Bidrag till kännedomen om Östersjöns invertebratfauna, publicerad av Kungliga Vetenskapsakademien i Sverige:

Havets blomning

Eftersom det är helt uppenbart att större delen av Östersjöns algblomning enligt rapporten från 1855 inte beror på människan så innebär det att vi lägger pengar på helt fel saker och det rör inte bara algblomningen.

Varför gör journalisterna inte sitt jobb och kontrollerar ”fakta”?

Från Thoralf har jag lånat nedanstående diagram som som visar den faktiska utvecklingen sedan 1880-talet fram till idag när det gäller havsnivån i Karlskrona. Jag har kompletterat med SMHI:s prognos enligt RCP8.5 om en meter högra havsnivå 2100. Det blir en ganska dramatisk förändring. Detta trots att vi redan haft en klimatförändring sedan 1800-talet men som inte syns överhuvudtaget i mätdata från Karlskrona.

havsniva

För något år sedan passerade Sveriges befolkning tio miljoner, men ingen pratar längre om att befolkningsökning är något negativt. Det är tydligen ett måste, trots att fler människor orsakar mer problem för jorden och klimatet och en afrikan som flyttar till norden släpper ut betydligt mer än en afrikan i Afrika.

klimatvarning_1938

Nåväl lite från Petterssons tid på jorden. Jag föddes i början på 1950-talet och har minnen från den heta sommaren 1957 då kriget om vem som var kung stod mellan Tommy Steel och Elvis, och jag minns när ryssarna sände upp Sputnik på hösten samma år och jag minns den tidiga sommarmorgonen i juni 1959 när Ingo blev världsmästare i tungviktsboxning, mest för att vi fick vara uppe hela natten. Sedan dess har det hänt en hel del, framförallt har det kommit larm efter larm och jag lever ännu…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2021. Nu hotas vi av ryssen, corona och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Snart passerar vi 8 miljarder invånare på vår arma jord men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Algblomning, klimatlarm, befolkningsökning och avsaknaden av journalistik

  1. När jag gick på mellanstadiet (på 1980-talet) hette det att jorden kommer att gå under inom 50 år. Då kommer jag var 61år. Jag har lite mindre än tjugo år dit…det ska bli spännande att se. Om jorden nu väljer att gå under så får den nog snabba sig lite för det är inte sååå många år kvar.
    Men i ärlighetens namn trodde jag inte på klimathysterin som 11åring så det gör jag inte idag heller. Tyvärr finns det folk som tror på det. Tänk vad enkelt det vore om alla vårdade sin närmiljö istället för att oroa sig för något man inte kan påverka…

  2. En helt underbar sammanfattning av de senaste decennierna. Man undrar om någon någonsin kommer att ha rätt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: