Palestinier: Kampen för att stjäla återuppbyggnadspengar

av Khaled Abu Toameh

 • Palestinska myndigheten menar att de bör vara den enda parten med kontroll över återuppbyggnaden och att alla finansiella medel måste kanaliseras genom den egna regeringen. Hamas, å andra sidan, insisterar på att medlen från det internationella samhället ska skickas direkt till deras kassa.
 • ”Palestinierna måste få bort denna iranska ockupation i Palestina så att de kan leva i fred.” – Nora Shanar, saudisk författare, Elaph, 10 maj 2021.
 • Budskapet som araberna och muslimerna sänder till Bidenadministrationen och andra västerländska donatorer: Sluta ösa pengar över korrupta och misslyckade palestinska ledare vars standardförfarande är att stjäla internationella medel. Palestinierna behöver inte pengar lika mycket som de behöver nya ledare vars engagemang i deras folks välfärd uppväger intresset för deras egna plånböcker.
Egypten har slagit knut på sig själva för att hjälpa palestinierna på Gazaremsan efter den senaste tidens omgång stridigheter mellan Israel och Hamas. Men Palestinska myndigheten och Hamas ledare bryr sig bara om en sak: att fylla sina egna kassor med medel som avsetts för lidande palestinier. På bilden: En biståndskonvoj med byggnadsutrustning och material från Egypten anländer till Gazaremsan via gränsstationen i Rafah, den 4 juni 2021. (Foto av Said Khatib/AFP via Getty Images)

Förra månaden nådde Egypten framgång med sina försök att uppnå vapenstillestånd mellan Israel och Hamas. Sedan dess har Egypten dock inte lyckats nå ett avtal mellan Hamas och Palestinska myndigheten angående återuppbyggnaden av hus som förstörts under den 11 dagar långa konflikten mellan Israel och Hamas.

Egypten har slagit knut på sig själva för att hjälpa palestinierna på Gazaremsan efter den senaste tidens omgång stridigheter mellan Israel och Hamas.

För det första utlovade den egyptiske presidenten Abdel Fattah Sisi 500 miljoner dollar i bidrag till återuppbyggnadsprocessen. (Qatar har lovat en liknande summa för att hjälpa till att återuppbygga Gazaremsan.)

För det andra skickade Egypten ut chefen för sin generella underrättelsetjänst, Abbas Kamel, till Gazaremsan och Västbanken för diskussioner med ledare av Hamas och Palestinska myndigheten angående återuppbyggnadsplanen.

Läs vidare

4 thoughts on “Palestinier: Kampen för att stjäla återuppbyggnadspengar

 1. Det är fortfarande hemligstämplat hur mycket av dina och mina surt förvärvade pengar sossarna lättvindigt gett bort till palestinierna.

 2. det är väll bättre att ge israel fri tillgång till napalm. då kan israel bränna bort hela Gasa remsan . sen behöver man bara buldoser att trycka ut resterns i medelhavet..
  om m iran eller Egypten har problem är det ju bara att öka på buffer zonen . minor är jävligt att förhindra tillträde

  • Jag har skrivit om det tidigare: Yasser Arafat med den ”hemstukade mössan” blev miljardär på grund av att han var korrumperad. Efter hans död levde hans familj i Paris på hans insamlade förmögenhet. Idag försöker väl Mahmoud Abbas att bli lika rik. Hamas är en väldigt rik organisation och lägger en hel del på att utbilda barn och vuxna i krigföring mot bl.a. Israel? De har även rekryterat människor i Sverige? Problemet är att i Sveriges bidragsgivande regering finns alldeles för många Palestinavänner.

   • En av grundpelarna inom socialismen är antisemitismen, judehatet. Det är därför som socialister och muslimer kommer så väl överens de hatar samma grupper kristna/ västerländska demokratier och judar.
    Av denna anledning skickar socialisterna i den svenska regimen miljarder till judehatarna i Judéen och Samarien samt på Gazaremsan.

Kommentera