Polisen – vår beskyddare

Den som inte känner sorg när en polis i tjänst mördas har förmodligen varit i klammeri med rättvisan eller saknar förmågan att känna empati. Den hederliga majoriteten av Sveriges befolkning undrar om det räcker nu? Är det nu som polisen tillåts återta våra gator från både inhemskt och importerat slödder?

Varför har regeringar med både socialistiskt och borgerligt styre tillåtit att Sverige förvandlats till ett land där otryggheten dominerar? Såg ni det inte komma eller blundade ni och hoppades att allt bara var en nattsvart dröm som skulle blekna när ni vaknade?

I decennier har socialistiska och borgerliga regeringar förordat en slapphänt politik där hundratusentals individer utan id-handlingar kommit till vårt land. Trodde ni på allvar att alla dessa valde just Sverige i ärliga syften och att ingen utnyttjade den svenska naiviteten?

Vi har i skrivandets stund en regering och två stödpartier som prioriterar sin avsky mot SD före lösningar på de problem som lamslår Sverige. Alla har sin självklara, demokratiska rätt att uttrycka sina åsikter om Jimmie Åkesson och hans parti, men det finns två sanningar som inga floskler rår på. SD har i flera år kampanjat för hårdare straff, fler resurser till polisen, skärpta gränskontroller och en obligatorisk utvisning av utländska brottslingar, men mötts av iskalla händer och raljerande tilltal. SD är också det enda riksdagsparti som inte bär någon som helst skuld till det som sker i vårt land, men ändå krävs partiet konstant på lösningar som övriga partier inte mäktar med att finna.

Polisens egen roll då?  Självklart vill alla kvinnor och män som utbildar sig till poliser göra det jobb som medborgarna förväntar sig att de utför. Tråkigt nog måste jag avslöja att många medborgare förlorat förtroendet för den svenska polisen. Vems felet är tvistar många om. Kanske vi i framtiden slipper se poliser som grillar korv med förortsbuset,  polischefer som dansar runt i Pride-tåg och hävdar att mångfald är viktigare än kompetens. Vilka försöker man blidka? Försöker man med detta bygga upp en bild av att polisen är allas vän eller vad är syftet med dessa åtgärder? De flesta seriösa poliser inser säkert att de som vill rasera vår otrygghet sitter med mobilen och skrattar åt utlagda filmer på Youtube. Någon respekt för vår poliskår vinner man definitivt inte i dessa kretsar.

Stockholm 7:e augusti 2018

Fast hur ska den svenska polisen agera? Gör de sitt jobb och är lite mer bryska i sin hantering av brottslingar hängs de ut i media som genast drar igång en häxjakt. Något som säkerligen får polischefer och enskilda poliser att tveka. Det många medborgare önskar är en polismyndighet som inte lägger en minut på att straffa 80-åriga damer som råkat skriva ”fel” ord i affekt eller som står vid vägkanterna och bötfäller bilister som kör 88 på en 80-väg. Ni behövs där de riktiga brottslingarna härjar. Ni ska bemöta slöddret med hårdhandskar och inte med silkesvantar. Utvecklingen talar sitt tydliga språk.

Till slut. Skänk en tanke till de kvinnor och män som dagligen konfronterar samhällets baksidor, inte sällan med livet som insats. Nej, vi har inte glömt den vänsterradikala organisationen BLM:s mantra om att All Cops Are Bastards. 

BLM-demonstration i Stockholm 3:e juni 2020

7 thoughts on “Polisen – vår beskyddare

 1. Som man bäddar får man ligga. Jag känner då ingen sympati för de som böjer knä för BLM-slöddret, och som trakasserar oss oliktänkande. De gör ju skillnad på folk och folk, och då går det som det går. Där har plakatikören rätt, fast tvärt om. Det är oss vita högertänkade de ger sig på, som är negativt särbehandlade, och BLM, palestinavurmare och vänsterfolk som t ex antirasister och dylikt som de gullar med.

  • Rubriken borde ha varit istället: ”Polisen vår överbeskyddare (eller överförmyndare)”. För gott gör de inte gentemot oss. Oss trycker de bara ner, för att lämna fri lejd för avskummet (d v s dem som gör människor och livsmiljö ont).

 2. Har skrivit till SVT många gånger när dom börjat artiklar på nätet med ”polis sköt”. Men för helvete börja med att skriva vad den polisen sköt hade gjort.
  Så är det när vänsterfeministerna får bestämma.
  Ska tillägga att dom ibland ändrar rubriken.

  • Ja Du Olof P !

   ”Vad den polisen sköt hade gjort?”

   I Göteborg sköt de en ofarlig demonstrant, som börjat gå från platsen, i ryggen.
   Den rätten har Polisen aldrig haft.

   Däremot har militär vaktman haft den rätten och plikten.
   TjRK före 1975.

   Tja ! Lille Erik stod där mest.
   Poliser avlossade 24 skott på nära håll och fick tre träffar !

   Det räckte för att Lille Erik skulle DÖ.

   Jag har en lite grå bok. I den står att jag har fullständig utbildning på Kpist. Således har jag gjort MUCK någonstans i Sverige.

   Kompaniet där jag var rekryt hade INTE godkänt en soldat med så usel färdighet. Vederbörande hade ej betrotts att ha skarpladdat vapen.
   De aktuella poliserna borde ej få vara poliser.

   Polisen ägnar sig åt en mängd grova brott.
   Sådana som enligt Brottsbalken har fängelse i straffskalan.
   Kårandan och korruptionen i det så kallade rättsväsendet innebär att de har rättslig immunitet.
   Bl.a. stalkar Polisen mig för att jag har åsikter.
   Polisen har hotat och skrämt mina barn.

   Jag vet att utmärkta Poliser finns men de får inte min empati automatiskt.

   Myndigheten som sådan har varit Medborgarnas fiende i decennier.
   Så tycker jag.
   Med vänlig hälsning
   Tomas.

 3. Det kan tyckas att nu är väl ändå bägaren så full att det rinner över.
  Hjälper det?
  Nej det finns fortfarande fjollor som tror och anser att alla är lika mycket värda, och de kriminella begår brott för det är synd om dem, de får inte tillräckligt med omtanke och kärlek.

  Mot dumheten kämpar även Gudarna förgäves, ett tydligt exempel är att vår – utomordentligt begåvade – regering vilka totalt misslyckats

  • Menar du den som vart skjuten under Göteborgskravallerna för många år sedan? isåfall var han ingen oskydig demonstrant han hade en stor gatsten i handen och skulle kasta mot en polis som låg på backen varvid polisens kollega sköt honom annars hade den fallne polisen inte levt idag

   • Hade kastat en smågatsten lamt. Stort avstånd till Poliserna.
    När han vänt sig om och gick blev han skjuten i sidan / ryggen. Det visar de filmer som jag sett.
    7 liter blod behövdes visst för att han skulle överleva. Det p.g.a. polisens ”dum, dum” kulor.
    Som jag skrev. Polisen har aldrig haft rätt att skjuta flyende. (Han sprang inte. Han gick.) De kunde gripit honom ändå. / T.

Kommentera