Så inskränker islam alla kvinnors frihet

ISLAM. Varför talar vi så lite om det ökade sexuella våldet i Europa? Och varför är det tabu att diskutera problemet i relation till den ökade invandringen av unga män från muslimska länder?

Ayaan Hirsi Ali menar att det pågår en tyst men genomgripande urholkning av kvinnors rättigheter i delar av Europa. Hon har själv flytt förtryck och menar inte att invandringen måste upphöra, utan att kraven på assimilering och integration måste öka i kraft. Framförallt måste vi sluta att tabubelägga ämnet, annars riskerar vi att populister och andra högergrupper får monopol på debatten.

I sin nya bok ”Villebråd” visar Ayaan Hirsi Ali hur storskalig migration från muslimska länder leder till att alla kvinnors frihet kringskärs alltmer. “Jag ska bara stanna kvar tills jag har spelat tillbaka det jag förlorat.” Hur många, snart ännu fattigare, människor har tänkt så när de står på casinot? I den sortens sammanhang pratar man om speldjävulen. Men ett liknande tankefel finns i en rad sammanhang. Par som fortsätter att kämpa för en destruktiv relation de borde lämna, som stannar kvar på usla jobb för att de jobbat så hårt för att få det att funka, som framhärdar med projekt de innerst inne vet är dödfödda eftersom de inte vill tappa ansiktet.

Fenomenet kallas sunk cost, eller sjunkna kostnader på svenska. Egentligen gillar jag inte hur ekonomiska metaforer koloniserar språket, men här passar det: För att rädda den ursprungliga investeringen kastar man bra pengar efter dåliga. Jag börjar alltmer tro att det är därför Sverige, och våra likasinnade västländer, framhärdar med sin migrationspolitik. Vi ser konsekvenserna, men vi har så länge intalat oss att det kommer lösa sig. På lite sikt. Debatten går i cirklar år efter år. Bara vi investerar mer, bygger mer, hittar på en bättre integrationspolitik, kanske inför språktest, kanske avskaffar språktest, om vi har mindre nationalism, om vi har mer nationalism, och så vidare. Det finns alltid ett trollspö som kan svingas över alltihop. Minskat regelkrångel på arbetsmarknaden. Minskat regelkrångel för nybyggnation. Som om det där “regelkrånglet” uppkommit slumpmässigt, utan några djupare avsikter eller tankar bakom. 

Själva grundtanken är fel: Vi kan inte fortsätta med dagens storskaliga migration från helt annorlunda länder till Europa. Men på grund av att hjärnan har så svårt att ta till sig fenomenet sunk cost – bara en åtgärd till – vägrar vi inse det. Om vi kommer på en ny strategi kommer vi säkert vinna nästa runda Blackjack, om vi hittar på en ny åtgärd kommer säkert integrationen börja fungera. 

Läs vidare på artikeln av Ivar Arpi…

Om Ayaan Hirsi Ali på bloggen…

-Pettersson säger att det är bra att en och annan journalist vaknat, men de är för få och väldigt sent, även om Arpi varit en av de bättre, men jag hade gärna sett klarspråk om islam för drygt tio år sedan och om invandringen långt mycket tidigare…

”Islam vårt största utländska hot” – Jimmie Åkesson, år 2009

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Så inskränker islam alla kvinnors frihet

 1. En sekt som styrs av direktiv tillkomna på 600-talet passar naturligtvis inte in i ett samhälle som vårat.
  Tänk er vi skulle tro enligt asatron idag, faktiskt skulle den passa in bättre in i vårt samhälle eftersom bortsett från att vi hade slavar, så var kvinnans ställning starkare än vad sektens kvinnor tvingas utstå.

 2. Om ett parti som är populistiskt gör som väljarna vill, vad gör då ett parti som inte är populistiskt? Som väljarna inte vill? Varför låter det som socialdemokraterna!

 3. Ett nytt Islamistiskt attentat skedde i morse i Erfurt,i mellersta Tyskland.
  Ännu en psykisk import överföll oväntat,två personer ute på gatan. Med sin kniv skadade han de båda svårt,innan han rusade i väg hem till sitt boende.
  Här hämtade polisen honom och omedelbart insåg man,att han var en av dem som trots sin svåra sjukdom fick löpa fritt om,bland allmänheten.
  Liksom terroristen i Bayern hade han en lång rad av förbrytelser att visa upp.
  Trots detta behåller man skiten i såväl Tyskland,som hos oss……

 4. Feministregeringen som ser till att kvinnors möjligheter blir sämre .
  Jojomen så blir det , vanlig sosseretorik.
  Säga ett , göra ett annat .
  Precis som vanligt.

 5. ”sett klarspråk om islam för drygt tio år sedan”?
  Snarare 40 år sedan…!

  För 45 år sedan tog min finska svärfarsa sin familj och flyttade ifrån Hovsjö i Södertälje till Vagnhärad…

  Han förstod vart det var påväg.

  • För 45 år sedan var det inte många muslimer i Södertälje och Sverige.

   Assyrier/syrianer är ursprungligen från Turkiet, Syrien, Irak, Iran och Libanon.

   Den första gruppen med 205 flyktingar anlände till Sverige från Libanon under första halvåret 1967. Sedan rullade det på.

   Då kom syrianerna till Södertälje som säger sig vara kristna men jag tvivlar. De känner i varje fall inte till tio guds bud.

 6. i.o.m den stora invandringen av män, har Sverige fått ett mansöverskott.
  Expressen.se
  Ökade sexualbrott
  Det kraftiga mansöverskottet kan innebära problem för Sverige, enligt flera forskare. Det kan nämligen kopplas till högre nivåer av såväl brottslighet som våldsanvändning, menar statsvetaren Valerie Hudson.

  I Indien lyfts det stora mansöverskottet fram som en delförklaring till de många våldtäkterna i landet. Haryana har exempelvis den mest skeva könsfördelningen i Indien och är samtidigt den delstat som har störst problem med gängvåldtäkter.

  Det finns rentav forskning som pekar på kopplingar mellan månggifte och ökad risk för inbördeskrig och terrorism. Män som blir över tenderar helt enkelt att bli desperata.

  Görwboorgs-posten
  Det första skälet är att samhällen med ett överskott av män tenderar att utveckla fler våldsbrott, egendomsbrott och brott riktade mot kvinnor. Abnorma skillnader i könsfördelning är definitivt inte den enda orsaken till ökad brottslighet, men forskningen visar att en ökning av antalet män i förhållande till kvinnor kan kopplas till ökningen i antalet brott. Unga vuxna män utför fler brott än någon annan kategori i samhället, och marginaliserade män känner ett än större utanförskap när det dessutom råder ett underskott av kvinnor i deras åldersgrupp. Detta gäller även när den ojämna könsfördelningen inte beror på migration, som i till exempel Kina och Indien.

 7. Islamismen på frammarsch med hjälp av S+MP+C+V

  Dessutom hjälper de goda och nyttiga idioterna som kallar sig feminister gärna till för att själva i slutändan bli förtryckta utan att de begripit vad de ställt till med.

Kommentera