Det kristna uppsvinget i Iran

RELIGION. Något religiöst häpnadsväckande sker i Iran där en islamistisk regering har styrt sedan 1979: kristendomen blomstrar. Konsekvenserna kan potentiellt vara djupgående.

Kristna satellit-tv-stationer har en enormt stor potentiell publik i Iran.

Några vittnesmål: : David Yeghnazar från Elam Ministries uppgav 2018 att ”iranierna har blivit det folk som är mest öppet för evangeliet”. Den kristna TV-stationen Christian Broadcast Network fann också 2018 att ”kristendomen växer snabbare i den Islamiska republiken Iran än i något annat land”. Shay Khatiri från Johns Hopkins University skrev förra året om Iran att ”islam är den snabbast krympande religionen där medan kristendomen är den snabbast växande”.

Denna trend är ett resultat av den extrema form av islam som påtvingats av den teokratiska regimen. En iransk kyrkoledare förtydligade 2019: ”Vad skulle du säga om jag berättade för dig att islam är död? Vad skulle du säga om jag berättade för dig att moskéerna är tomma i Iran? Vad skulle du säga om jag berättade för dig att ingen följer islam i Iran? … Vad skulle du säga om jag berättade för dig att den bästa förkunnaren om Jesus var Ayatollah Khomeini, [grundaren av den Islamiska republiken]?” En evangelisk pastor, tidigare en iransk muslim, instämde redan år 2008: ”Vi befinner oss inför vad som är mer än en konvertering till den kristna tron. Det är en massflykt från islam”.

Som ett hemligt fenomen saknar utövarna av det som ibland kallas Muslim Background Believers (MBBs) både präster och kyrkobyggnader, istället består de av handlingskraftiga lärjungar och pyttesmå huskyrkor vart och ett med fyra till fem medlemmar, där man antingen sjunger väldigt tyst eller inte alls. Deras lekmannaledarskap består, i slående kontrast till mullorna som styr Iran, huvudsakligen av kvinnor.

I en annan kontrast mot regeringen tenderar iranska MBBs att vara ivrigt proisrael. En dokumentär förklarar att ”de knäböjer för den judiska Messias – med en uppflammande tillgivenhet för det judiska folket”. En konvertit förtydligar ”vi är förälskade i judar”. Konvertiter har till och med uttryckt en förhoppning om att bygga en ”motståndskyrka” i Iran för att motverka regimens hot mot Israel.

Läs vidare hos Daniel Pipes…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Det kristna uppsvinget i Iran

 1. Ja det skulle verkligen vara en välsignelse och ett under om de muslimska länderna blev kristna i stället.

 2. Islam håller på att kollapsa. Under det senaste året har man börjat presentera en historiekritisk granskning av islam som pågått i lite drygt 20 år och dessa rön har börjat släppas under det senaste året.
  Det hade börjat i början av 2020 men tog fapubliktrt när Dr Yassir Kahdi (hur han nu stavar det) erkände publikt att den standardiserade islamiska historien har hål i sig.
  Sedan dess har det bara forsat fram information. De absolut senaste teserna är att islam började som en kristen sekt eftersom koranen är skriven på syriac-arameiska och de äldsta delarna använder ord och fraser från kätterska unitaristiska kristna sekter som fanns i dagens Syrien. De har sedan blandat in olika delar som t.ex. det religiösa center som fanns i Petra fram till början av 700-talet och som sedan kopierades i det nygrundade Mekka.

 3. Så kan det bli när folk blir mer upplysta och inser vad Islam står för
  Alla folkslag är ju inte lika dumma i huvudet
  Vill man ha en tro så ta den mest humana är ju ganska självklart

 4. Det är fantastiskt men innebär också att de skall jagas och mördas för sin tro, och en stormvåg av flyktingar kommer att skapas.
  Nu är det fullt klart att kristna iranier är att föredra framför de onämnbara.
  Men här är fullt, så de flesta hamnar i USA eller Kanada.

  • Säg inte det….
   Om ”ormen från Marmö” skulle kunna lura in Kommunisterna,och den avsatte ledaren med hennes trick,hämtar hon gärna hem några miljoner till Småland,och deras sekter.
   Denna hemska figur och hennes Pedofil-parti C,kan man förvänta sig det mesta från !!

Kommentera